"Simplex" osvojio "Koloniju 2018"

Ove godine je 8. tradicionalni Humanitarni malonogometni turnir na Koloniji koji organiziraju Župa sv. Dominika Savija i Malonogometni klub Kolonija trajao 1 dan kraće, ali su unatoč tome organizatori uspjeli sve na vrijeme odraditi. Osim tog jednog dana kraće, ove godine je u svih 5 kategorija bilo 88 prijavljenih ekipa što je najveći broj do sada na svim održanim turnirima. Naravno da je dvorana na Koloniji posljednjeg bila puna te se igrao vrlo dobar nogomet. Najvažnije da je turnir ostvario svoj humanitarni cilj.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 08.01.2018
"Simplex" osvojio "Koloniju 2018"


 Ove godine su se sredstva od 8. Humanitarnog turnira usmjerila za Odjele kardiologije i pedijatrije Opće bolnice „dr. Josip Benčević“ te za malog Luku. Premda su prve 3 ekipe kod seniora i veterana dobivale novčane nagrade pojedine momčadi ih nisu htjele uzeti, već su ih ostavljale organizatorima u humanitarne svrhe.

U finalu kod seniora među kojima je bilo 36 ekipa sastali su se Kutija šibica koja je po imenima igrača bila blagi favorit protiv Simplexa koji je na kraju s 3:1 došao do pobjede i naslova pobjednika. U prvom poluvremenu je u 9. minuti Tomislav Sedlo doveo Simplex u vodstvo, da bi u nastavku rezultat u 24. minuti na 2:0 udvostručio Ivan Marić. Ušlo se u posljednje dvije minute, a onda je Ivan Ivanagić smanjio na 2:1 te je tako Kutiji šibica dao tračak nade da barem izbori penale. Ona ekipa koja gubi, a do kraja je ostalo malo vremena u pravilu igra bez golmana kako bi u polju imala igrača više. To zna biti veliki rizik, a to se i sada pokazalo točnim budući je Kutija šibica izgubila loptu, a Tomislav Sedlo je sa svoje polovice pogodio na suprotnoj strani praznu mrežu te je tako potvrdio pobjedu Simplexu s 3:1.   
 
Od cijelog iznosa nagrade za 1. mjesto kod seniora, pobjednički Simplex je 2.000 kuna ostavio organizatorima u humanitarne svrhe. Za najuspješnijeg vratara kod seniora proglašen je Ognjen Blagojević iz Kutije šibica, dok je najbolji igrač Ivan Marić iz Simplexa koji je u pravilu redovito na ovom turniru u finalu. Zanimljivo je bilo i među veteranima, a među 14 sastava naslov je otišao Peugeot Auto Expertu. Oni su u finalu s 3:2 tek nakon izvođenja penala bili bolji od Taxi Broda. Kod veterana je treći bio Come back koji je pola iznosa od svoje nagrade ostavio organizatorima turnira. Isto je učinio Peugeot Auto Expert koji je kod veterana cijeli iznos za nagradu dao organizatorima kao i za 3. mjesto kod seniora.  
 
Najuspješniji golman kod veterana je Ivo Princip iz Taxi Broda, dok je Mirko Kruljac iz pobjedničke ekipe Peugeot Auto Expert najbolji igrač. U 3 mlađe dobne kategorije nastupilo je 38 ekipa. Kod limačića i limača naslov pobjednika pripao je Livadi Željezničaru, dok je Budainka Ferfolja slavila u konkurenciji mlađih pionira. Na turniru u pikadu među 53 igrača najbolji je bio Igor Pantić, dok je na turniru u Beli nastupilo 27 parova.
 
Zadnje vijesti

Mladi poljoprivrednici, od sutra kreću prijave na natječaj podmjere 6.1.1.

VK Marsonia organizira tradicionalni turnir "Tintilinić 2018."

Uništavanje prirode na štetu leptira i kukaca značio bi kraj i samog čovječanstva

VIJESTI

Na natječaj se mogu prijaviti stariji od 18 i mlađi od 40 godina

Mladi poljoprivrednici, od sutra kreću prijave na natječaj podmjere 6.1.1.

SPORT

Nastupaju ekipe iz Sarajeva, Malog Lošinja, Siska, Zagreba, Osijeka i Sl. Broda

VK Marsonia organizira tradicionalni turnir "Tintilinić 2018."

NAJČITANIJE DANAS

Četvrtkom u Gradskoj knjižnici

Projekt ženskom stranom književnosti dovodi Ivanu Šojat

FOTO GALERIJA

Zaustavio se pad broja obrtnika, mlade se potiče na upisivanje obrtničkih zanimanja

Mladi vaterpolisti u Korčuli

Slavonski Brod svečano zaplovio u svijet bajki Ivane Brlić-Mažuranić

Jedna osoba ozlijeđena u sudaru automobila i motora u Gupčevoj

Na natjecanju Lash Challenge Croatia najbolji u ugradnji trepavica