Šimić: Počinitelji uhićeni, muškarac (47) koji je ozlijeđen nije ranjen iz vatrenog oružja

Policijska uprava brodsko-posavska danas, u utorak u 13 sati održala je izvanrednu presicu u vezi narušavanja reda i mira, fizičkog sukoba i pucnjave u ponedjeljak navečer oko 23 sata u najvećem slavonskobrodskom stambenom naselju A.Hebrang.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 08.10.2019
Šimić: Počinitelji uhićeni, muškarac (47) koji je ozlijeđen nije ranjen iz vatrenog oružja
 Policijski službenik za odnose s javnošću Krešimir Šimić ponovio je da je policija u ponedjeljak oko 22.50 sati zaprimila dojavu o narušavanju reda i mira u naselju A.Hebrang i da je za samo nekoliko minuta policija stigla na mjesto događaja.

Narušavanje reda i mira dogodilo se u jednom ugostiteljskom objektu, ishod je fizički sukob kojom prilikom je ozlijeđen jedan muškarac(47). 

-Počinitelji su se udaljili s mjesta događaja, tijekom noći i jutros policijski službenici su tragali za bjeguncima, da bi danas oko 9.30 sati ušli im u trag i uhitili 44-godišnjaka i 29-godišnjaka. Dovedeni su u policijsku postaju u Slavonskom Brodu, kriminalistička obrada je u tijeku-kazao je na početku presice Krešimir Šimić.

Na upite novinara da li su počinitelji otprije poznati policiji po sličnim ili istim kaznenim djelima Šimić je potvrdno odgovorio.

-Policiji počinitelji jesu poznati otprije po sličnim djelima, ali što se sinoćnjeg događaja tiče kriminalistička istraga kreće ispočetka. Ono što mogu reći je da je došlo do narušavanja reda i mira, došlo je i do pucnjave iz vatrenog oružja ali to se dogodilo nakon i izvan fizičkog sukoba i izvan ugostiteljskog objekta. Muškarac koji je ozlijeđen je zadobio ozljede, i to lakše, zadobio ih je tijekom fizičkog sukoba, nikako vatrenim oružjem-kazao je Šimić.

Ovo je već treći sličan događaj u natrag 9 mjeseci u naselju A.Hebrang, pa je novinare zanimalo koliko policija polaže na preventivu da se zaštite građani a i slične nove pojave i sukobi navrijeme spriječe. 

-Intenzivno smo prisutni u tom naselju, o čemu govori i to da su policajci na mjesto događaja u naselju stigli za samo nekoliko minuta od zaprimljene dojave. Nama je naselje A.Hebrang svojevrsni prioritet u pogledu pravovremenog djelovanja ili odnosno suzbijanja kriminalnih djela-kazao je Krešimir Šimić.

Zadnje vijesti

Nogometna legenda Duško Šetka danas aktivan kuglač

Rodio se u Brodu na Savi hrvatski slikar Vladimir Becić

Na svetkovinu Pedesetnice svečano u župama u Slavonskom Brodu i u Šumeću

FOTO GALERIJA

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu

Potpisan ugovor o izgradnji i rekonstrukciji novog Autobusnog kolodvora u Slavonskom Brodu

Predstavljena fotomonografija o 810 godina Zlatne doline

Započinju radovi na obnovi Kuće Brlić