Sibinjski načelnik Josip Pavić među 150 izabranih mladih EU političara

Veliko priznanje stiglo je iz Bruxellesa za općinu Sibinj. Naime, općinski načelnik Josip Pavić izabran je među 150 lokalnih dužnosnika za sudjelovanje na YEP-u – Danima mladih političara u Europskoj uniji, koji će se održati tijekom europskog tjedna regija i gradova sredinom listopada u EU parlamentu. Riječ je o otvorenom natječaju za mlade političare do 40 godina.

Autor: Brodportal | Datum objave: 22.07.2020


 Do govornice u Europskom parlamentu nije uvijek lako doći. No, zahvaljujući i rezultatima dobrog i poštenog rada i političke ustrajnosti može se. Uspjelo je to mladome načelniku Općine Sibinj Josipu Paviću koji će imati priliku predstvaljati svoju općinu, Brodsko-posavsku županiju i Hrvatsku na YEP-u - Danima mladih političara EU u listopadu u Bruxellesu. Jedan je od 150 izabranih mladih političara na natječaju na koji se prijavilo 600 političara iz cijele Europe.

Sama procedura natječaja, kaže načelnik Pavić, bilo je dosta zahtjevna – trebalo je opisati sve velike projekte koji su realizirani u lokalnoj zajednici, ali i iskustvo sudjelovanja na međunarodnim političkim konferencijama. Prilika je to, dodaje sibinjski načelnik i za susrete i upoznavanja lokalnih političara iz drugih zemalja i razmjena iskustava 

Godinama su, kaže načelnik Pavić, takve sredine vodili stariji političari, no u novije vrijeme ističe se generacija mladih koji svojim znanjima, idejama i ambicijama pomiču granice napretka. Primjer je upravo Općina Sibinj koja je u proteklih nekoliko godina iz EU fondova povukla najmanje 20 milijuna kuna za razvojne projekte, što je i do četiri puta više od prosječnog godišnjeg izvornog općinskog proračuna. 

Treba, smatra, na tome ustrajati, utoliko što dolazi i nova financijska perspektiva Europske unije u kojoj su Hrvatskoj na raspolalaganju novčani iznosi dvostruko veći od svih dosadašnjih fondova. 

Zadnje vijesti

Šest novih pozitivnih osoba, 49 aktivnih osoba manje nego jučer

Održana 8. biciklijada „Tko prvi magarac“

Obilježen Europski tjedan mobilnosti

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Spartan treninzi pripremili poseban paket članarina za učenike i studente

FOTO GALERIJA

Obilježen Europski tjedan mobilnosti

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD