Shakespeare u Brodu

Satiričko kazalište mladih Slavonski Brod premijerno odigralo "San Ivanjske noći" i napunilo KKD Ivana Brlić Mažuranić. Prva izvedba ove predstave u izvođenju mladih glumaca Satiričkog kazališta mladih izazvala je veliku pozornost publike.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 28.01.2013
Hrabri i odvažni potezi mogu završiti potpunim neuspjehom ili ipak velikim uspjehom i dokazom da se isplatilo riskirati. Upravo ovaj drugi scenarij odrigrao se na premijeri predstave.

Kada se igra predstava koju se tako dugo pripremalo, onda posljednju riječ poslije premijere ima sam redatelj. A njegove su ocjene glumaca, od kojih je velika većina njih prvi puta stala na kazališne daske, više nego dobre.

Satiričko kazalište mladih napravilo je kazališnu adaptaciju Shakespearovog "Sna Ivanjske noći". Priča je rađena na temelju teksta hrvatske spisateljice Lane Šarić uz redateljske izmjene te interpretacije i dopune samih glumaca.

Za kostimografiju ove do sada najveće predstave brodskog amaterskog kazališta bila je zadužena Tatjana Jurišić, scenografiju je radio Danko Hajnal-Hegel, a u tehničkom dijelu pomogli su Ivan Pešorda, Saša Karić, Filip Mrvelj i Slavica Pavičić. U "San Ivanjske noći" uz 18 glumaca kazališta sudjelovalo je i 6 plesačica Studija za moderni i klasični ples "Brodski leptirići".

Za Satiričko kazalište mladih nema odmora. Uz obnovu predstave "Dom Bernarde Albe" pripremaju se i za državnu smotru amaterskih kazališta. Jer na krilima najnovijeg uspjeha, mogu ozbiljno računati i na dobar plasman na državnoj razini. 

Pratite Brodportal i najnovije vijesti na Facebooku i Twitteru

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Policija pronašla trojicu 18-godišnjaka koji su pretukli 29-godišnjaka i ukrali mi bicikl

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

Svađali se zbog nesuglasica u prometu pa se i potukli

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Online treninzi u doba Korone - Spartanci u dnevnom boravku

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji