Sezona preživljavanja za Omladinac iz Ciglenika

Ove sezone ljubitelji nogometa u Županijskim ligama posljednji put gledat će natjecanje u Trećim ligama koje se zbog reorganizacije natjecanja ukidaju.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 11.01.2020
 Svi klubovi preselit će se u 4 skupine Drugih Županijskih liga pa stoga u ovogodišnjem natjecanju nema velikih imperativa, a niti tenzija. Za mnoge klubove koji igraju u ovom rangu glavni cilj u današnje vrijeme je više preživjeti te klub održati na životu.

Među njima su i nogometaši Omladinca iz Ciglenika koji se na polusezoni u skupini centar Treće HNL među 12 klubova nalaze na 10. mjestu. Iza njih smjestile su se dvije Mladosti, ona iz Malina koja za njima zaostaje 3 boda te ona iz Banovaca koja u 11 utakmica nije zabilježila niti bod. Tijekom jeseni u Cigleniku su angažirali i trenera kojeg u početku sezone nisu imali pa je tako na klupu došao Dražen Vračić iz Lužana.

Tijekom 11 utakmica nogometaši Omladinca iz Ciglenika zabilježili su 3 pobjede te imaju 8 poraza. Prema tome nisu niti jednu utakmicu odigrali bez pobjednika, dok su u prva 3. kola imali dvije pobjede. Tako su na domaćem terenu svladani Sloga iz Gromačnika i Vinogorac iz Brodskog Vinogorja. Nakon toga uslijedio je niz od 5 uzastopnih poraza, a onda je stigla i prva gostujuća pobjeda sa 4:2 u Banovcima kod Mladosti 1977. Od 8 poraza 4 su bila na domaćem terenu pa su tako sva 3 boda iz Ciglenika odnijeli klubovi iz: Kaniže, Jakačine, Grižića i Gornjih Andrijevaca. Osim ASK-a koji je slavio s 2:0, sve ostale ekipe u Cigleniku su došle do minimalnih pobjeda.

Na popisu je Omladinac tijekom ove jeseni imao 22 igrača, ali svi nisu bili na raspolaganju iz raznih razloga. Upravo je kapetan Igor Bošnjak s 10 golova i najbolji strijelac sastava iz Ciglenika koji je ujedno njihovo i najpoznatije ime. S obzirom da su u prvom dijelu sezone imali 6 domaćih utakmica u nastavku ih čeka jednako toliko gostovanja te 5 susreta u Cigleniku. Međutim, kako dolazi do reorganizacije natjecanja sasvim je svejedno na kojem će mjestu završiti budući će svi klubovi preseliti u jednu od skupina Druge ŽNL.

Nogometaši u Trećoj ŽNL – istok posljednji od svih liga kreću s natjecanjem tako da će oni odmarati prva 2 mjeseca u godini, dok s aktivnostima kreću u ožujku. 

Zadnje vijesti

Trenkovci domaćini Seminara međimurskih plesova

Osnovan Muzej tambure u Slavonskom Brodu

Za kraj drugog kruga prvenstva remi protiv Španjolske

FOTO GALERIJA

Vučković i Šarčević predstavljaju Brodsko-posavsku županiju u Berlinu

Robotičari iz Connect IT nastupili na FLL natjecanju zagrebačkog FER-a

Tradicija u službi razvoja turizma

FOTO - Više od 50 jahača na 4. Pokladnom jahanju u Velikoj i Maloj Kopanici

Marsonia bez većih promjena krenula s pripremam za proljetni dio sezone