Sezona preživljavanja za Omladinac iz Ciglenika

Ove sezone ljubitelji nogometa u Županijskim ligama posljednji put gledat će natjecanje u Trećim ligama koje se zbog reorganizacije natjecanja ukidaju.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 11.01.2020
 Svi klubovi preselit će se u 4 skupine Drugih Županijskih liga pa stoga u ovogodišnjem natjecanju nema velikih imperativa, a niti tenzija. Za mnoge klubove koji igraju u ovom rangu glavni cilj u današnje vrijeme je više preživjeti te klub održati na životu.

Među njima su i nogometaši Omladinca iz Ciglenika koji se na polusezoni u skupini centar Treće HNL među 12 klubova nalaze na 10. mjestu. Iza njih smjestile su se dvije Mladosti, ona iz Malina koja za njima zaostaje 3 boda te ona iz Banovaca koja u 11 utakmica nije zabilježila niti bod. Tijekom jeseni u Cigleniku su angažirali i trenera kojeg u početku sezone nisu imali pa je tako na klupu došao Dražen Vračić iz Lužana.

Tijekom 11 utakmica nogometaši Omladinca iz Ciglenika zabilježili su 3 pobjede te imaju 8 poraza. Prema tome nisu niti jednu utakmicu odigrali bez pobjednika, dok su u prva 3. kola imali dvije pobjede. Tako su na domaćem terenu svladani Sloga iz Gromačnika i Vinogorac iz Brodskog Vinogorja. Nakon toga uslijedio je niz od 5 uzastopnih poraza, a onda je stigla i prva gostujuća pobjeda sa 4:2 u Banovcima kod Mladosti 1977. Od 8 poraza 4 su bila na domaćem terenu pa su tako sva 3 boda iz Ciglenika odnijeli klubovi iz: Kaniže, Jakačine, Grižića i Gornjih Andrijevaca. Osim ASK-a koji je slavio s 2:0, sve ostale ekipe u Cigleniku su došle do minimalnih pobjeda.

Na popisu je Omladinac tijekom ove jeseni imao 22 igrača, ali svi nisu bili na raspolaganju iz raznih razloga. Upravo je kapetan Igor Bošnjak s 10 golova i najbolji strijelac sastava iz Ciglenika koji je ujedno njihovo i najpoznatije ime. S obzirom da su u prvom dijelu sezone imali 6 domaćih utakmica u nastavku ih čeka jednako toliko gostovanja te 5 susreta u Cigleniku. Međutim, kako dolazi do reorganizacije natjecanja sasvim je svejedno na kojem će mjestu završiti budući će svi klubovi preseliti u jednu od skupina Druge ŽNL.

Nogometaši u Trećoj ŽNL – istok posljednji od svih liga kreću s natjecanjem tako da će oni odmarati prva 2 mjeseca u godini, dok s aktivnostima kreću u ožujku. 

Zadnje vijesti

Uvjerljiva pobjeda HDZ-a i u Slavonskom Brodu

Potpuni trijumf HDZ-a, Vladu ne bismo trebali dugo čekati. Teški poraz Restart koalicije

Zaštitnik Broda sv. Ivan Nepomuk umjesto sv. Florijana

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika