Šetača sve više, uštede na grijanju

Mjesec veljaču narod odpamtivijeka zove i veljača-derača, po svojim vrlo hladnim, vjetrovitim i nerijetko dubokim snijegom i vijavicom "popraćenim" danima i noćima. Stariji meteorolozi, pak, još znaju dodati kako se krajem veljače nerijetko zima kao da otima nadolazećem pretproljeću i "zna" žešće "udariti" repom hladnoće i snijega.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 16.02.2019
Šetača sve više, uštede na grijanju
Kako će do kraja ove veljače biti teško je reći, vrijeme nam je postalo toliko promjenljivo i sve češće neprilagođeno godišnjem dobu i svaka dugoročnija prognoza izlišna je. Međutim, idućih tjedan i više dana svjedočit ćemo, čini se, više ranoproljetnim nego zimskim temperaturama i vremenu.

Tako za dane vikenda pred nama valja očekivati toplo vrijeme s temperaturama od +12 i više stupnjeva, svakako neuobičajeno za ovo doba godine. U tri dana iduća pretežno sunčano, stabilno i danju toplije, ujutro u unutrašnjosti mjestimice moguća magla. U kopnenom dijelu Hrvatske možda i "malo" mraza ali uglavnom tiho, i stabilno vrijeme. Sredinom tjedna izgledan je porast naoblake, ipak relativno toplo i prevladavajuće suho vrijeme, jutrima u nizinama i kotlinama mjestimična magla, danju posvuda obilje sunca. 

Zadnje vijesti

Ministarstvo graditeljstva namijenilo značajnu donaciju Gradu Slavonskom Brodu i Brodsko-posavskoj županiji

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika

Obnavlja se Mjesni dom J. J. Strossmayer

Obilježena 29. obljetnica osnutka 108. brigade ZNG