Šetača sve više, uštede na grijanju

Mjesec veljaču narod odpamtivijeka zove i veljača-derača, po svojim vrlo hladnim, vjetrovitim i nerijetko dubokim snijegom i vijavicom "popraćenim" danima i noćima. Stariji meteorolozi, pak, još znaju dodati kako se krajem veljače nerijetko zima kao da otima nadolazećem pretproljeću i "zna" žešće "udariti" repom hladnoće i snijega.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 16.02.2019
Šetača sve više, uštede na grijanju


Kako će do kraja ove veljače biti teško je reći, vrijeme nam je postalo toliko promjenljivo i sve češće neprilagođeno godišnjem dobu i svaka dugoročnija prognoza izlišna je. Međutim, idućih tjedan i više dana svjedočit ćemo, čini se, više ranoproljetnim nego zimskim temperaturama i vremenu.

Tako za dane vikenda pred nama valja očekivati toplo vrijeme s temperaturama od +12 i više stupnjeva, svakako neuobičajeno za ovo doba godine. U tri dana iduća pretežno sunčano, stabilno i danju toplije, ujutro u unutrašnjosti mjestimice moguća magla. U kopnenom dijelu Hrvatske možda i "malo" mraza ali uglavnom tiho, i stabilno vrijeme. Sredinom tjedna izgledan je porast naoblake, ipak relativno toplo i prevladavajuće suho vrijeme, jutrima u nizinama i kotlinama mjestimična magla, danju posvuda obilje sunca. 

Zadnje vijesti

Više požara i više posla za pripadnike Javne vatrogasne postrojbe

FOTO GALERIJA

Tea Pavičić spremna za izbor za Miss Hrvatske

Radovi na izgradnji Kuće tambure teku prema planu

Pobjednik 2. sibinjske Čobanijade je Stjepan Bertović

Blagdan Velike Gospe u znaku proslave 25 godina osnutka župe Uznesenja Marijina

Započeli radovi na rekonstrukciji Zagrebačke ulice u Brodskom Varošu