Šest lokala zatvoreno, inspekcija 'češlja' dalje

Pet lokala zatvoreno je u Slavonskom Brodu, a još jedan u Okučanima. Vlasnici lokala snosit će znatne novčane kazne jer nisu primjenili propise Zakona o fiskalizaciji, Poreza na dohodak i Poreza na dodanu vrijednost.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 20.02.2013


Da će vlasnici ugostiteljskih, obrtničkih i drugih radnji imati grdnih problema ukoliko ne budu primjenjivali propise iz zakona o porezu, uvjerili su se u srijedu. Porezna inspekcija zbog nepridržavanja poreznih zakona zapečatila je i privremeno zatvorila pet ugostiteljskih lokala u Slavonskom Brodu i još jedan u Okučanima. Ključni razlog pečaćenju lokala je neizdavanje računa gostima za pruženu ugostiteljsku uslugu, zbog čega će vlasnici biti kažnjeni popriličnima novčanim kaznama.

''Istina je, zatvorili smo danas šest lokala, utvrdili smo da vlasnici nisu izdavali račune sukladno Zakonu o fiskalizaciji, Porezu na dohodak i Porezu na dodanu vrijednost. Lokali su im zatvoreni na vrijeme od pet dana i potom će biti otpečaćeni, ali prije toga dužni su pojedinačno platiti prekršajnu novčanu kaznu u iznosu od 10 tisuća kuna i dalje primjenjivati sve uredbe koje proizilaze iz navedenih poreznih propisa'', rekao je povodom zatvaranja lokala Zlatko Valić, pročelnik Porezne uprave Slavonski Brod. Istodobno najavio je nastavak obilaska svih ugostiteljskih i drugih lokala i provjeru praktične primjene zakonskih propisa.

Među zatvorenim lokalima su i neki u samom središtu Broda i omiljena okupljališta Brođana. Radi se, primjerice, o pizzeriji Glembay, slastičarnici Cappuccino i još nekim. Vlasnici zatvorenih lokala nisu bili raspoloženi za bilo kakav razgovor i komentar postupanja poreznih službenika, ali su potvrdili da njihov grijeh postoji, da će sankcije prihvatiti i kazne platiti, a hoće li nastaviti s radom svojih lokala, odlučit će sami.

Svoj rad na terenu porezna inspekcija nastavlja dalje, tako da slijedećih možemo očekivati sankcije i prema većem broju lokala na području županije.

Pratite Brodportal i najnovije vijesti na Facebooku Twitteru

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Predstavnici županijskih savjeta mladih kod predsjednika Milanovića

Policija kod 26-godišnjaka pronašla 77 grama marihuane

Ukrala bankovnu karticu pa lažno prijavila da je i njoj ukradena

FOTO GALERIJA

Obilježena 29. obljetnica osnutka 101. bosansko - brodske brigade HVO-a

Slavonski Brod priključio se nacionalnoj kampanji „Zasadi stablo, ne budi panj“

Premijer Plenković posjetio novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja

Završeni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj ulici

Završeni 18. Dani plesa u čast Mije Čorak Slavenske