Senzacionalna Mirjana

Dalje od polufinala se jednostavno nije moglo.

Autor: Ivan Markotić | Datum objave: 26.01.2017


 Samo 24 sata nakon senzacionalne pobjede protiv Pliškove, Mirjana fizički i psihički prazna nije mogla protiv nevjerojatne Serene Williams koja je uvjerljivo slavila sa 6-2, 6-1.

- Svi koji mislite da je tenis glamurozan, popričajte sa mnom – poručuje Mirjana Lučić-Baroni.

S četrnaest godina Mirjana je bila najmlađa pobjednica dva juniorska Grand slama. Sponzori, simpatizeri i novinari slijevali su se u rijekama prema djevojčici koja tek otkriva svijet, prema malenoj curici željnoj samo normalnoga života... 

Seniorska karijera krenula je hollywoodski. Mirjana je imala nepunih šesnaest godina i osvojen seniorski Australian Open u paru s Martinom Hingins. Na putu do polufinala Wimbledona Mikica je pobijedila deveterostruku Grand slam pobjednicu, Moniku Seleš i tijesno izgubila od Steffi Graff.

To je bilo to. Hrvatska je bila spremna za novog šampiona. Šampanjac se već hladio za buduće pehare. A onda krah. Toliko već izlizani i opisani obiteljski problemi odveli su Mikicu na Floridu. Najperspektivnija svjetska tenisačica suočena sama sa sobom, s odrastanjem, strahovima i teniskom lopticom. 

Sportašima je teren ogledalo. Ne možeš lagati i varati u tenisu. Izaći pet minuta na klupu i tražiti zamjenu jednostavno nije dozvoljeno. Borilište nas jasno definira kao ljude. Pobjeđujemo. Isto tako i gubimo. Svaka utakmica nas čini boljima. Gubila je Mikica, itekako je gubila. Došla je do razine gdje su je puno lošije igračice lagano pobjeđivale. 

Kako se uopće sabrati i krenuti dalje? Znaš da vrijediš, znaš da si dobar, a gušiš se u svojoj lošoj prezentaciji. Ne prestaje, traje mjesecima, godinama, a potreban je samo mali okidač koji je u tebi.  Svjestan si da ga imaš, a nikako ga ne možeš pronaći. Bezizlazna situacija. 

- Imala sam teška razdoblja u životu, ali sam blagoslovljena s obitelji koju imam. Svima koji vam kažu da nešto ne možete napraviti, samo to napravite od srca – iz Australije poručuje Mirjana.

Kad su svi očekivali da je teniski mrtva, Mirjana Lučić-Baroni dokazala je sebi i svijetu da u njoj još ima vatre, koja ne tinja, već plamti najvećim plamenom. Gori plamenom žene koja ruši sve pred sobom. Žene koja je morala pobijediti sebe da bi pobijedila bilo koju tenisku protivnicu. Plamenom žene koja je motiv i inspiracija u bilo kojoj teškoj životnoj situaciji. Bezizlazne situacije nema. Postoje samo različiti putovi koji nas vode našim ciljevima. Hvala ti, Mikice, što nas podsjećaš da nikad nije kasno!

Autor: Ivan Markotić – Ivanov sportski pogled

Više sportskih kolumni Ivana Markotića možete pročitati OVDJE.

Zadnje vijesti

Za mlade poljoprivrednike i mala gospodarstva – novi rokovi za prijave

U Bukovlju ocijenjena najbolja mlada vina

Sapci jesenski prvaci 2. ŽNL – skupine A

FOTO GALERIJA

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu

Najmlađi građani dočekali Novu godinu uz Djeda Božićnjaka i vatromet