Sedamsto tisuća kuna za projekt 'Uređenje pomoćne zgrade OŠ "Matija Gubec" u Cerniku

Odobren iznos za sufinanciranje iznosi 700.000,00 kuna, što je i najviši iznos koji je odobrilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 30.04.2020
Sedamsto tisuća kuna za projekt 'Uređenje pomoćne zgrade OŠ "Matija Gubec" u Cerniku
 Ministarstvo regionalnoga razvoja i fondova Europske unije kao nositelj upravljanja razvojem brdsko-planinskih područja i u 2020. godini nastavilo je poticati razvoj područja koja su stekla status brdsko-planinskih područja, svrhovitim korištenje sredstava ulaganja u društvenu, javnu, komunalnu, socijalnu i gospodarsku infrastrukturu.

Cilj poziva bio je potaknuti sve zainteresirane jedinice lokalne samouprave sa statusom brdsko-planinskih područja i jedinice područne (regionalne) samouprave na čijem se području nalaze jedinice lokalne samouprave sa statusom brdsko-planinskog područja da kao nositelji pokretanja potrebnih promjena u društvenim, gospodarskim i drugim razvojnim aktivnostima dostave svoje zahtjeve za sufinanciranje projekata, a koji će smanjiti negativni demografski trend, ublažiti iseljavanje stanovništva otkloniti posljedice nastale usred vremenskih nepogoda karakterističnih za brdsko-planinska područja te doprinijeti održivom razvoju svakog pojedinog područja. 

Ukupno je odobren 71 projekt na području Republike Hrvatske, a s područja Brodsko posavske županije prijavljen je i odobren projekt "Uređenje pomoćne zgrade OŠ „Matija Gubec" u Cerniku". 

Kao podnositelj zahtjeva javila se i Brodsko-posavska županija, koja je za ovaj poziv prijavila projekt "Uređenje pomoćne zgrade OŠ „Matija Gubec" u Cerniku". Cilj projekta bio je rješavanje potrebe za prostorom za provedbu pedagoških radionica u sklopu redovne nastave, provedba školskih i EU projekata te provedba plana kulturne i javne djelatnosti. Na gornjem katu će se urediti spavaonice, čajna kuhinja, kupaonica, a u prizemlju boravak za dnevne aktivnosti sudionika projekta koji dolaze iz zemalja EU i drugih županija Republike Hrvatske. Cilj projekta je ujedno i jačanje kapaciteta multikulturalnosti zajednice. Vrijednost projekta iznosi 950.500,00 kn,  a traženi iznos za sufinanciranje tražen je u iznosu od 703.370,00 kn kuna. Odobren iznos za sufinanciranje iznosi 700.000,00 kuna, što je i najviši iznos koji je odobrilo Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije. 

Pomoć u pisanju projekta pružio je Centar za razvoj Brodsko-posavske županije. 

Zadnje vijesti

Udahni, okusi, doživi vina Brodsko-posavske županije

Nakon 30 godina prvi hrvatski redarstvenici priznati kao postrojba

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

SPORT

Dobra vijest

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

NAJČITANIJE DANAS

Zbog epidemije

Ovogodišnji "Slavonija fest CMC 200" odgađa se do daljnjega, izgledno i otkazivanje

FOTO GALERIJA

Najbolji kafić Soho, restorani Grozd i Eden te konobar iz Savusa

Proslavljena 6. obljetnica postava Stope svetog Martina u Lovčiću

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"