Sedam mladih brodskih umjetnika na 2. "Otvaranju pogleda"

Program ''Otvaranje pogleda'' održava se drugi put u organizaciji Muzeja Brodskog Posavlja od 21. do 23. kolovoza 2019.

Autor: Brodportal | Datum objave: 17.08.2019
Sedam mladih brodskih umjetnika na 2. "Otvaranju pogleda"


 Program je zamišljen kao doprinos slavonskobrodskoj kulturnoj sceni u ljetnom razdoblju, a cilj mu je omogućiti mladima s područja Brodsko-posavske županije i grada Slavonskog Broda - studentima akademija, povijesti umjetnosti i drugih srodnih obrazovnih ustanova s područja Brodsko-posavske županije i grada Slavonskog Broda, da sudjelovanjem na zajedničkom izložbeno-edukativnom projektu steknu korisnu muzejsko – galerijsku praksu.

Uloga studenata u projektu je kreiranje sadržaja programa temeljem vlastitih interesa i preokupacija, koje uključuju skupnu izložbu studenata umjetničkih akademija i drugih autora mlađih generacija u prostorima Muzeja u suradnji sa studentima - kustosima, koji će provoditi izložbeni program. Obuhvaćeni su i dodatni edukativni sadržaji namijenjeni stručnom usavršavanju sudionika, kao i kreiranje i provođenje edukativnih programa namijenjenih Brođanima svih životnih dobi.

Ove godine program namijenjen publici je radionica Gledam, vidim, razumijem – umjetnost  čiji su voditelji profesor Tihomir Katušić i studenti povijesti umjetnosti Magdalena Polaček i Petar Matić, a održava se u srijedu, 21. kolovoza 2019.  od 18.00 do 20.00 sati. Radionica Eksperimentalna grafička tehnika – otisak želatine  održat će se u četvrtak, 22. kolovoza 2019. u vremenu od 10.00 do 14.00 sati, a namijenjena je studentima ali i  djeci, mladima i svima zainteresiranima. Voditeljica radionice je Marija Graša, studentica Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu.

Zadana tema ovogodišnjeg izložbenog programa je “Kroz drugi pogled“ a referira se na fotografiju, kao medij umjetničkog izražavanja ili kao sredstvo koje umjetnici koriste u svom radu kako bi izašli iz ustaljenih granica svoje dosadašnje prakse. Na ovogodišnjoj izložbi, čije je otvorenje predviđeno za petak, 23. kolovoza 2019. u 20 sati,  sudjeluju mladi brodski autori Marin Ćosić, Davor Drčelić, Sara Karalić, Zvonimir Mikić,  Neven Pešut, Sara Šetina i Lea Zirdum.

Zadnje vijesti

Fond za zaštitu okoliša građanima osigurao 20 milijuna kuna za proizvodnju energije na krovovima kuća

Oriovački hUMOhod 29. rujna

Uspješan vikend za Brođane u Karlovcu

FOTO GALERIJA

Održan koncert popularne duhovne glazbe uz Mateja Galića i mlade glazbenike iz Doma molitve

Načelnik Jelinić: "Samo će nova radna mjesta zadržati mlade u Slavoniji"

"Sjećanje na 768 poginulih branitelja iz Brodsko posavske županije nikad neće izblijediti"

Brodski ronioci u eko akciji na domaćem terenu: čistili dno rijeke Save u Slavonskom Brodu

13. DAN AVANTURE - Preko Albanije, Crne Gore, Hercegovine ... povratak u Domovinu