SBTV povodom Svjetskog dana palačinki prikuplja sredstva za oporavak 21-godišnjeg Marina Jankovića iz Oriovca

Slavonskobrodska televizija u povodu Svjetskog dana palačinki organizira i ove godine darovnu akciju na tržnici.

Autor: Brodportal | Datum objave: 26.02.2020


 Trinaesti puta prodajom slastica prikupljat će se sredstva za pojedince u potrebi. Ovoga puta bit će to za 21-godišnjeg Marina Jankovića iz Oriovca.

U veljači 2018. godine pretrpio je infarkt kralježnične moždine. Riječ je o vrlo rijetkoj dijagnozi koja je Marina u potpunosti onesposobila za normalan život. Uslijed infarkta izgubio je motoriku cijelog tijela zbog čega je prvih mjeseci bio u potpunosti vezan za krevet. Danas je stanje nešto bolje, uspio je vratiti dio funkcije nogu dok je i dalje u teškom stanju gornji dio tijela. Za njega 24 sata na dan skrbi majka Marica koja je zbog njegovog stanja morala dati otkaz. 

Kod ovakvih dijagnoza najvažnija je kvalitetna rehabilitacija i to u prvih nekoliko godina. Obitelj u kojoj je samo otac zaposlen do sada je za nabavku aparata i uređaja, prilagodbu kuće te rehabilitacije uložila znatna sredstva. 

Obzirom da napredak i Marinov oporavak isključivo ovisi o kvaliteti rehabilitacije, obitelji Janković svaki oblik financijske pomoći dobro je došao. Država financira tek 21 dan godišnje boravka u toplicama, a upravo je taj oblik pomoći Marinu najkorisniji. Trenutno obitelj plaća privatne fizioterapeute, ovisno o količini sredstava s kojima raspolaže. 

Sva sredstva od darovne akcije SBTV-a bit će usmjerena obitelji Janković i uručena odmah po završetku. U akciju su se uključilo i 6 slavonskobrodskih restorana kao i Obrtnička škola Slavonski Brod.

Prodaja palačinki na Gradskoj tržnici održat će se u subotu, 29. veljače 2020. godine od 9 do 11 sati. 

 

 

Zadnje vijesti

Brođani rade kućicu za obitelj iz Nebojana

43 nove pozitivne osobe u Brodsko-posavskoj županiji, jedna preminula osoba od covid-19

Završena opsežna obnova još jednog dijela novogradiške bolnice

FOTO GALERIJA

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina

Napreduju radovi na uređenju Kuće Brlić

Dodijeljena županijska priznanja i nagrade za 2020. godinu