Satiričko kazalište mladih Slavonski Brod nastavilo se radom

U popuštanju mjera u još uvijek aktualnoj epidemiji koronavirusa među posljednjima na red dolaze i kazališne kuće koje su se ovoga tjedna otvorile, a s radom i probama mogu početi i kazališne grupe. S nestrpljenjem su vijest dočekali u Satiričkom kazalištu mladih Slavonski Brod gdje ovih dana pripremaju čak dvije predstave.

Autor: Brodportal | Datum objave: 22.05.2020
 Za novog člana Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod Antonija Juričić prva proba nakon otvaranja kazališta i prva prava proba za predstavu. Naime, dobio je ulogu u predstavi "Mozart i Salieri" i upravo ovoga tjedna odradio je i prva čitanja nimalo jednostavnog teksta. Iza teksta stoji Aleksandar Puškin, a iza naslova "Mozar i Salieri" zanimljiva priča. Antonio je Salieri, a Mozarta će odglumiti Ivan Nekić koji je član Satiričkog kazališta već više od tri godine.

Nakon dva mjeseca bez kazališnih proba i nastupa brodski "satiričari" jedva su dočekali nove probe. Uz najnoviji naslov koji je doslovno na početku, treba završiti i predstavu koju su prije epidemije započeli – "Mi djeca s kolodvora ZOO".

Kako stvari stoje, u ovom trenutku vrlo vjerojatno neće biti Državne smotre kazališnih amatera, na kojim podsjećamo, Brođani redovito predstavljaju Brodsko-posavsku županiju i gdje su već pale brojne nagrade. Koje, priznaju, ipak, puno znače.

A da se ovdje vrlo dobro znaju što rade pokazuju, osim nagrada i nominacija na državnoj smotri i sada već respektabilan broj mladih ljudi koji su zahvaljujući Satiričkom kazalištu odlučili odabrati glumu za životno zanimanje, njih je na popisu trenutno 10.

Zadnje vijesti

U Savi pronađeno tijelo utopljenika

U Zagrebu predstavljena nova web platforma Slavonia.Travel

HZJZ objavio nove upute za dječje vrtiće i škole

FOTO GALERIJA

Slavimo biološku raznolikost i Brodsko-posavske županije

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole „Vladimir Nazor“ teku prema planu

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu