Satiričko kazalište mladih Slavonski Brod nastavilo se radom

U popuštanju mjera u još uvijek aktualnoj epidemiji koronavirusa među posljednjima na red dolaze i kazališne kuće koje su se ovoga tjedna otvorile, a s radom i probama mogu početi i kazališne grupe. S nestrpljenjem su vijest dočekali u Satiričkom kazalištu mladih Slavonski Brod gdje ovih dana pripremaju čak dvije predstave.

Autor: Brodportal | Datum objave: 22.05.2020


 Za novog člana Satiričkog kazališta mladih Slavonski Brod Antonija Juričić prva proba nakon otvaranja kazališta i prva prava proba za predstavu. Naime, dobio je ulogu u predstavi "Mozart i Salieri" i upravo ovoga tjedna odradio je i prva čitanja nimalo jednostavnog teksta. Iza teksta stoji Aleksandar Puškin, a iza naslova "Mozar i Salieri" zanimljiva priča. Antonio je Salieri, a Mozarta će odglumiti Ivan Nekić koji je član Satiričkog kazališta već više od tri godine.

Nakon dva mjeseca bez kazališnih proba i nastupa brodski "satiričari" jedva su dočekali nove probe. Uz najnoviji naslov koji je doslovno na početku, treba završiti i predstavu koju su prije epidemije započeli – "Mi djeca s kolodvora ZOO".

Kako stvari stoje, u ovom trenutku vrlo vjerojatno neće biti Državne smotre kazališnih amatera, na kojim podsjećamo, Brođani redovito predstavljaju Brodsko-posavsku županiju i gdje su već pale brojne nagrade. Koje, priznaju, ipak, puno znače.

A da se ovdje vrlo dobro znaju što rade pokazuju, osim nagrada i nominacija na državnoj smotri i sada već respektabilan broj mladih ljudi koji su zahvaljujući Satiričkom kazalištu odlučili odabrati glumu za životno zanimanje, njih je na popisu trenutno 10.

Zadnje vijesti

Bošnjaković: Izvršili smo novu nabavu sredstava i zaštitne opreme za sve zdravstvene ustanove

36 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

U Slobodnici zadovoljni s polusezonom u Prvoj ŽNL – zapad

VIJESTI

U 24 sata "samo" 36 novooboljela od Covida-19 ali ukupno stanje nije bitno bolje

Bošnjaković: Izvršili smo novu nabavu sredstava i zaštitne opreme za sve zdravstvene ustanove

FOTO GALERIJA

Turistička zajednica Brodsko-posavske županije predstavlja običaje slavonskog sela

Katarina Marjanović samostalno objavila prvu knjigu "Na putu prema sebi", skup istinitih priča iz života Slavonke u Zagrebu

Zapaljena prva adventska svijeća - početak Adventa iz davnina u Slavonskom Brodu

Gimnastičarke i gimnastičari Sokola uspješni na Državnom prvenstvu

Koracima i stopama Andrije Štampara