Sanda Livia Maduna nova je predsjednica županijske Mladeži HDZ-a

Sinoć je u večernjim satima održana Izborna skupština Županijske organizacije Mladeži Hrvatske demokratske zajednice Brodsko – posavske županije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 04.12.2018
Sanda Livia Maduna nova je predsjednica županijske Mladeži HDZ-a


 U prostorijama Mjesnog doma „J.J. Strossmayer“ 146 izaslanika izabralo je predsjednicu HDZ-ove županijske Mladeži, 32 člana Županijskog odbora,  7 članova Nadzornog odbora i 42 izaslanika za Izborni sabor nacionalne Mladeži. Jednoglasno je za predsjednicu Mladeži izabrana je Sanda Livia Maduna, donedavna predsjednica brodske gradske mladeži.

Sanda Livia Maduna stručna je specijalistica ekonomije, brodskoj javnosti poznata kao vijećnica HDZ-a u Gradskom vijeću grada Slavonskog Broda. Novoizabrana predsjednica zahvalila je svim izaslanicima na ukazanom povjerenju i naglasila: Mladež HDZ-a je prvi politički pomladak i još uvijek najjači politički pomladak u Republici Hrvatskoj,. Naša je obaveza da zajednički djelujemo, odgovaramo izazovima, obogatimo rad naše stranke i cijele zajednice raznim idejama, znanjem,  konstruktivnim prijedlozima i inicijativama nošenim vrijednostima demokracije i kršćanskih vrednota.

Budući da je cijeli njezin život obilježio sport Taekwon-do ITF, Sanda Livia Maduna pored završenog stručnog studija ekonomije, studira i studij kondicijske pripreme na Kineziološkom fakultetu.Zapaženi su brojni njeni sportski rezultati, a posebice osvajanje zlata na dva svjetska prvenstva, u Južnoj Koreji i Kanadi. Među raznovrsnim područjima kojima se bavi Sanda je uspješna i u ulozi vizažista. Za tu ulogu je na državnom prvenstvu osvojila srebro, plasirala se na svjetsko prvenstvo u Parizu 2017. te postala dio reprezentacije Hrvatske obrtničke komore, udruženja frizera i kozmetičara.

Tijekom izborne skupštine dosadašnji predsjednik županjske Mladeži i saborski zastupnik Marko Šimić je prezentirao Izvješće o dosadašnjem radu, a kojeg su obilježile brojne zapažene i cijenjenje akcije. Marko Šimić zahvalio se svima na dosadašnjoj suradnji, povjerenju i radu, a novoizabranom vodstvu poželio je puno uspjeha i naglasio: Siguran sam da će s novim ljudima i novim idejama broj članova naše Mladeži biti još veći. Posebice je istaknuo da je iznimno ponosan na rad svih članica i članica Mladeži u brojnim izborima u kojima su sudjelovali i poručio: Nije bitno koliko godina imaš već koliko si kvalitetan! Objasnio je: Mi u našoj mladeži zaista imamo puno sposobnih, pametnih, mladih ljudi i siguran sam da imamo puno toga za ponuditi. Posebice nakon lokalnih izbora dobro smo zastupljeni, u općinskim, gradskim  županijskim organizacijama i kad vidite broj mladih koji je zastupljeno u tim tijelima, vidite koliko je naša stranka drži do značaja Mladeži.

Novoizabranom vodstvu čestitao je predsjednik Županijske organizacije HDZ-a Brodsko- posavske županije saborski zastupnik Pero Ćosić, a u svom obraćanju na Izbornoj skupštini objasnio je kako značaj HDZ-ove Mladeži zaista nije samo deklarativan te da se predstavnici HDZ-ove Mladeži pronalaze na svim razinama od nacionalne u Hrvatskom Saboru, do brojnih predstavničkih tijela u lokalnim sredinama.

U svom govoru je posebice istaknuo: U prilog značaja Mladeži najbolje govori činjenica kako je u petak Vlada Republike Hrvatske prihvatila dva amandmana od nas saborskih zastupnika iz Brodsko- posavske županije. Oba su iz područja školstva, jedan se odnosi na visoko obrazovanje i Sveučilište u Slavonskom Brodu, a drugi na osnovno obrazovanje i djecu s posebnim potrebama- na Osnovnu školu Milan Amruš. Prihvaćanjem oba amandmana naša je Vlada, na čelu s predsjednikom HDZ-a Andrejom Plenkovićem i ministrom Zdravkom Marićem pokazala da zaista misli o budućnosti naše djece i Mladih.

Svečanu skupštinu svojim  emotivnim govorima uveličali su predsjednik HDZ-ove županijske organizacije utemeljitelja dr. „Franjo Tuđman“ i župan Brodsko-posavske dr.sc. Danijel Marušić. Istaknuli su značaj Mladeži u stranci u prošlosti, sadašnjosti i za budućnost.

Zadnje vijesti

Prezentacija klastera Slavonija u mađarskom Pečuhu

Naslov iz Slavonskog Šamca vinkovačkoj Cibaliji

NK Graničar iz Slavonskog Šamca novi županijski prvoligaš

NAJČITANIJE DANAS

NOVI SINGL TAMBURAŠKOG SASTAVA BEHAR

Poslušajte novu pjesmu brodskog Tamburaškog sastava Behar - 'Kada te isprose'

FOTO GALERIJA

"Tijelovo je svetkovina zajedništva i jedinstva u Isus Kristu, koji je jedini pravi Bog i čovjek"

Osječani u državnoj završnici turnira u odbojci

Na državnoj cesti D53 u Rastušju proradila nova kamera za nadzor brzine

Turnir u pogađanju trica u sjećanje na Dražena Petrovića

Više od 250 sudionika svih generacija pedaliralo od Garčina do Grabovca