Samo polovica Brođana za sada predala poreznu prijavu

Ostala još tri dana za predaju poreza. U brodsku ispostavu porezne do danas stiglo tek 50 posto od predviđenog broja prijava.

Autor: BrodPortal | Datum objave: 25.02.2013


Broje se posljednji dani do roka u kojemu građani mogu prijaviti porez na dohodak za proteklu godinu. Točnije ostalo je još 3 dana. Uvjeti se nisu znatnije mijenjali, a unatoč pozivima da se prijave predaju ranije, veliki dio građana tu je obvezu ostavio za zadnje dane.

Još su samo tri dana ostala za predaju poreza na dohodak za 2012. godinu. U Ispostavu Porezne uprave u Slavonskom Brodu do danas je pristiglo oko 10 000 poreznih prijava građana. Uspoređujući s proteklim godinama, poreznu prijavu do sada je ispunilo oko 50 posto građana.

U odnosu na godinu prije, izmjene se odnose na činjenicu da je osobni odbitak od ožujka povećan na 2200 kuna. Novina iz ožujka prošle godine je i da svi koji primaju inozemne mirovine moraju podnijeti poreznu prijavu. Ta je činjenica neke od građana dodatno zbunila.

Da je do ovogodišnjeg roka za predaju prijava ostalo tek tri dana vidjelo se i po današnjim gužvama. Ispostava Porezne uprave u Slavonskom Brodu prijave će u utorak i srijedu zaprimati do 15 sati, dok će posljednji dan prijave biti moguće predati i dulje.

Prošle godine u slavonskobrodsku poreznu upravu pristiglo je 24 tisuće prijava poreza na dohodak. Građani su nakon prijave poreza u državnu blagajnu morali uplatiti više od 4 i pol milijuna kuna. U 2012. godini po toj osnovi isplaćeno je gotovo 35 milijuna kuna.

{youtube}TJhFxA22NU0|480|360{/youtube}

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Predstavnici županijskih savjeta mladih kod predsjednika Milanovića

Policija kod 26-godišnjaka pronašla 77 grama marihuane

Ukrala bankovnu karticu pa lažno prijavila da je i njoj ukradena

FOTO GALERIJA

Obilježena 29. obljetnica osnutka 101. bosansko - brodske brigade HVO-a

Slavonski Brod priključio se nacionalnoj kampanji „Zasadi stablo, ne budi panj“

Premijer Plenković posjetio novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja

Završeni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj ulici

Završeni 18. Dani plesa u čast Mije Čorak Slavenske