Šahovski klub Posavac obilježio 20 godina postojanja

Povodom obilježavanja 20 godina osnutka i djelovanja ŠK „Posavac“ iz Ruščice 24. rujna 2018.godine u Šahovskom klubu u Ruščici održana je svečana sjednica kluba.

Autor: Brodportal | Datum objave: 25.09.2018


 Mnogobrojnim programima obilježena je 20 obljetnica osnutka Šahovskog kluba Posavac u Ruščici. Održana je svečana sjednica kluba na kojoj je predsjednik Mato Opačak osvrnuo na proteklih dvadeset godina. Ljubitelji šaha dobro znaju da je ŠK Posavac iz Ruščice  jedan od najbolje ustrojenih klubova. Da je tako potvrđuje raznolike aktivnosti brojni turniri koje priređuju članovi ovog kluba .Od osnivanja 3.9.1998.godine organizirano je 351 turnir,na kojima je nastupilo  8.117 igrača sa šire regije. Šahovski klub Posavac,prvi je utemeljio i pokrenio školu šaha na Brodsko-posavskoj županiji,i to još 2001.godinete je kroz školu prošlo 90 kadeta. Danas trenutno pohađa 7 kadeta, školu šaha vodi prvokategornik prof. Zoran Ivanović,  a kordinator škole šaha je Mato Opačak.

ŠK Posavac je u dva navrata bio domaćin seminara za klupske i županijske suce. Klub je bio domaćin Skupštine Hrvatskih šahovskih sudaca u Ruščici. Klub  je pet godina vodio mlade šahiste na ljetovanje u Biograd na more.

Od 2006.godine pokrenuta je Internet stranica i sve vijesti mogu se pratiti na www.sk-posavac.hr.

Prvi sastav seniora se natječe u 3.HŠL-Istok gdje trenutno zauzimamo 5 mjesto. Trenutno naš klub ima 23 registrirana igrača . Među njima imamo četiri Majstorska kandidata,Branko Pekarik, Ivica Kolakovski,Ivan Tomić i Mato Opačak.

Moramo naglasiti da klub okuplja osam ratni vojnih invalida,a u klubu imamo 6 šahovskih sudaca 2 državna,3 županijska i 1 klupski. Dana  2009.godine u posjet šahovske škole Posavac stigao nam je intermajstor iz Rusije  (Ural) Alexander LISENKO .Lisenko je bio trener šahovske reprezentacije Japana i Tajvana. Tako je održao desetodnevni ljetni kamp za mlade šahiste.

Nakon tih 20 godina postojanja ,osim omasovljavanja i popularizacije šaha u RUŠČICI. Brodsko-posavskoj županiji ali i šire ,stvorili smo respektabilne uvjete koji nam omogučavaju da se na ponos Ruščice i Brodsko-posavske županije ,prezentiramo i šire.

Priznanja su dobili ANTUN Rakić, IVICA Ereš, IVAN Tomić, IVAN Opačak, ZVONKO Šmuljić, BERISLAV Kodžoman, JOSIP Majić, NINOSLAV Ljubičić, ILIJA Garić, MILJENKO Talić, MATO  Opačak i posthumno DRAGO Mandić.

Zahvalnice su dobiliI.M. GRADNJA vlasnik Franju Pejić ,  Slastičarnica PUSLICA vlasnik Damir Udovičić, DEXTER d.o.o. Informatički servis vlasnik Vedran Zmajić, UNIKAT Atelier-galerija vlasnik Josip Majić.

Zadnje vijesti

124 nove pozitivne osobe u Brodsko-posavskoj županiji, 2 osobe preminule

Preminuo ravnatelj slavonskobrodske Gimnazije Zlatko Markovinović

Poznatoj hrvatskoj obitelji Toljanić nagrada za europsku veliku obitelj 2020. godine

FOTO GALERIJA

Koracima i stopama Andrije Štampara

Kadetsko-juniorska ekipa Karate kluba Slavonski Brod prvaci Hrvatske

Kardinal Puljić; "Prevažno je da među vama bude prava sloga, jer neprijatelj želi sijati mržnju, nerazumijevanje"

Održana edukativna i razumljiva radionica za novinare u projektu “Zajednica bez granica”

'Big Bike Racing' okrunio sjajnu sezonu domaćinstvom završne svečanosti sezone u disciplini Oldtimer moto utrke