Šahisti Đure Đakovića ogorčeni nakon ispadanja u niži rang

U Malom Lošinju upravo je završena 1. B hrvatska seniorska šahovska liga na kojoj je nastupilo 12 ekipa.

Autor: Brodportal | Datum objave: 05.10.2021
Šahisti Đure Đakovića ogorčeni nakon ispadanja u niži rang


 Šahisti slavonskobrodskog Đure Đakovića, nakon 25 godina uspješnih nastupa u 1.A i B ligi, zauzeli su pretposljednje 11.mjesto i sljedeće godine natjecat će se u trećem kvalitetnom rangu natjecanja – Drugoj ligi Istok.

Podsjetimo, na posljednje dvije lige, 2018. i 2019. godine, ekipa je bila treća i malo je nedostajalo do plasmana u najviši rang natjecanja.

Za ekipu su nastupili Brođani Robert Dabo-Peranić, Marko Rubil, Zlatko Martić, Luka Matanović i fra Josip Soldo, te Borhy Marcell i Atilla Chonka iz Szombathelyja.

Nakon ispadanja u niži rang, predsjednik kluba, međunarodni majstor Zlatko Martić ne skriva ogorčenje:

„Ispali smo zbog nedostatka podrške, kako od Grada, tako i od ostalih sponzora. Apsurdno je da npr. nogometaš u petoj ligi, koji ne može da trči 60 minuta, neće da igra dok ga nisi platio, a mi moramo sami sufinancirati jedan veoma kvalitetni rang natjecanja.

Prijenosi uživo naše šahovske lige idu u cijeli svijet.

Ove godine nismo imali novaca za strana pojačanja, a dva Mađara koja su došla besplatno na ligu, napravili su rezultatsku katastrofu.Nismo imali ni novaca niti za jedan pripremni turnir, pa su se igrači prva 3-4 kola praktički na licu mjesta uigravali. I sve to se dešava uoči proslave 100 godina postojanja kluba. Klub je osnovan 25.02.1922. godine.

U klubu trenutno imamo 44 registrirana igrača, od toga su njih 30 mlađi od 20 godina. I koja je poruka mladima: Kada pređete u seniorsku konkurenciju, nakon dvadesete, više vas nećemo trebati. Pravac autobusni kolodvor i u Njemačku. Jer u Brodu ne može da postoji ni šahovski klub. Pitam vas, da li su ovi dečki na slici, osim mene, starci.

Bez obzira na sve, dečki su se sjajno borili i do posljednjeg kola bili u igri za ostanak u ligi.

Nije tipično za šahiste, ali svi mi stariji smo bili dragovoljci domovinskog rata. Sada se osjećamo izdanim. Kada je trebalo riskirati živote, valjali smo.

Također treba spomenuti brodskog velemajstora Rogića. Njemu je kao članu gradskog vijeća mjesto u brodskom šahu, a ne da kao klošar nastupa za manje gradove, koji trenutno imaju novaca. Grad Brod je u njega mnogo uložio.

U stvari, naša najveća pogreška je što nismo članovi nikakve stranke. Onda ne bi bilo problema. Gore je nego u komunizmu.“-cinično završava Martić.

Zadnje vijesti

Otvorena izložba povodom 50 godina od prvog održanog kongresa Roma u Londonu

Odjel pedijatrije dobio još jednu vrijednu donaciju

U tijeku pripreme za ogrjevnu sezonu

VIJESTI

FOTO GALERIJA

Otvorena izložba povodom 50 godina od prvog održanog kongresa Roma u Londonu

FOTO GALERIJA

Na 14. Kukuruzijadi u Gornjima Andrijevcima podijeljeno više od 700 kuhanih kukuruza

Odana počast za sve poginule i pale branitelje

Otvorena izložba „Dopisnica kroz vrijeme – gotovo zaboravljeni način komuniciranja“

Marsonija predstavila dresove za novu sezonu

Župan Danijel Marušić i predsjednik skupštine Pero Ćosić na svečanom otvaranju Pelješkog mosta