S obzirom na početak sezone, NK Podvinje zadovoljan s rezultatima polusezone

Za nogometaše Podvinja prvi dio sezone u Drugoj Županijskoj ligi prošao je i dobro s obzirom da su prvenstvo otvorili sa svih 6 početnih uzastopnih poraza.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 28.01.2019


 Na kraju su Žuto – plavi jesensku polusezonu završili na 10. mjestu sa 14 bodova koliko ima i 9. Svjetlost iz Lužana. Podvinjcima je puno važnije da 3 boda bježe ekipama iz Slavonskog Kobaša, Ruščice i slavonskobrodskoj MV Croatiji, dok 4 boda za njima zaostaje Mladost iz Malina. Prema tome ovo nabrojano društvo do kraja prvenstva borit će se za ostanak u ovom rangu natjecanja bez obzira došlo do najavljene reorganizacije ili ne.

Prvi bod nogometaši Podvinja osvojili su u 7. kolu na svom terenu protiv vodećeg BONK-a iz Bebrine, dok je prva pobjeda došla u 10. kolu također na domaćem terenu u susretu s Budainka Kolonijom. Pobjede su još zabilježene u Podvinju protiv MV Croatije i Mladosti iz Malina te u posljednjem kolu u Slavonskom Kobašu. Uz tu pobjedu na gostovanju je bod još osvojen u Podcrkavlju protiv istoimenog domaćina. Iz ovog je primjetno da su Podvinjci bodove počeli osvajati nakon 5. kola kada je ekipu preuzeo dugogodišnji igrač kluba i bivši trener Darko Mirković.  

Trener Mirković u jesenskom dijelu prvenstva na raspolaganju je imao 22 igrača. Kapetan momčadi je Krešo Didić, dok je najbolji strijelac Luka Panijan sa 7 golova. Najviše utakmica odigralisu: golman Mario Žilić te igrači: Krešimir Pečuvčić, Mario Pavić, Josip Jelavić, Domagoj Štević, Borna Jovanovac, Matej Pajković i Tomislav Budeš. Tu su i juniori koji su bili priključeni seniorskoj ekipi a to su: Mihael Marijić, Martin Lucić, Gabrijel Pavić, Tomislav Jarić i Matej Abramović. Za nastavak je želja poboljšati plasman te se pomaknuti više prema sredini prvenstvene ljestvice. 

Nogometaši Podvinja još uvijek su na odmoru, dok će trener Darko Mirković odrediti početak priprema kada se bude znao početak prvenstva. U drugom dijelu sezone Žuto – plave očekuje jedna utakmica više u gostima kao i međusobni susretima s klubovima iz sredine i začelja poretka. 

Zadnje vijesti

Za mlade poljoprivrednike i mala gospodarstva – novi rokovi za prijave

U Bukovlju ocijenjena najbolja mlada vina

Sapci jesenski prvaci 2. ŽNL – skupine A

FOTO GALERIJA

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja

Novogodišnje slavlje na glavnom gradskom trgu

Najmlađi građani dočekali Novu godinu uz Djeda Božićnjaka i vatromet