''Ružno pače'' oduševilo klince

Kazališno – koncertna dvorana Ivana Brlić Mažuranić ove je subote ugostila plesnu predstavu u kojoj su brojni mališani zaista uživali. Veseli mališani nestrpljivo su čekali otvaranje vrata i početak predstave koju su s oduševljenjem prihvatili. Sva sjedeća mjesta su bila popunjena što govori o još jednom uspjehu  kazališta koje uspijeva u najvećem broju privući sugrađane.

Autor: Maja Medunović | Datum objave: 23.02.2013
„Ružno pače'“ bajka je koja se bavi pitanjima identiteta. Prikazuje kako se odvija proces odrastanja u okruženju u kojem zbog svoje različitosti „Ružno pače“ nije prihvaćeno.  Na vrlo nježan način prikazana je sudbina odbačenog bića koje se zbog fizičkog izgleda razlikuje od svoje okoline.  Upravo zbog različitosti bez pokušaja pronalaska pozitivnih osobina u liku, „Ružo pače“ biva odbačeno od braće pa čak i od majke. Poučno i edukativno kako to biva u dječjim predstavama  prikazane su nedaće koje se događaju ružnom pačetu. Boreći se s problemom neprihvaćenosti samo zbog drugačije fizičkog izgleda odlazi od kuće kako bi pronašao svoj smisao i mjesto gdje će biti prihvaćeno. Prolazi težak put na kojem je odbačen i neprihvaćen dok na kraju ne pronađe ljepotu svoga postojanja.

Plesna predstava oduševila je djecu i roditelje uz jedan novi doživljaj kvalitetne plesne predstave koja je kompleksnim scenskim nastupom uspjela prenijeti jasnu poruku predstave. Plesnu predstavu „Ružno pače“ predstavio je „Studio za suvremeni ples Zagreb“. Nestrpljivo čekamo sljedeću predstavu i ponovo punu Kazališno-koncertnu dvoranu Ivana Brlić Mažuranić.

Pratite Brodportal i najnovije vijesti na Facebooku Twitteru

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Županija privremeno obustavlja donacije koje su dodijeljene javnim pozivima

Raspred za Veliki tjedan i Uskrs u Župi Gospe Brze Pomoći

Završena kratka sezona za košarkašice Broda na Savi

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji