Rukometašice Broda u očekivanju novog prvenstva

Pred rukometašicama Broda je nova sezona u natjecanju Druge lige – sjever u kojoj su zadržale status premda su prošlogodišnje prvenstvo završile na posljednjem mjestu. U ligi će i dalje biti 12 klubova, dok su od novih tu sada osječka Olimpija i Garešnica. Brođanke će nešto oslabljenje ući u novu sezonu u kojoj je cilj izbjeći posljednje dvije pozicije.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 13.09.2018
Rukometašice Broda u očekivanju novog prvenstva


Rukometašice Broda u pripreme za novu sezonu krenule su 11. kolovoza, dok trener Darko Celner na treninzima ima 19 igračica među kojima su i one 2004.godište. Za razliku od prošle sezone u klubu više nisu dvije ponajbolje igračice u obrani Ema Groznica koja se vratila u Ilok i Andrea Daidžić koja je ujedno bila vođa ekipe i njen najbolji igrač kao i strijelac. U klubu je situacija takva da se moraju čekati mlade djevojke kojih ima, ali treba im iskustva.

Do sada su rukometašice Broda nastupile na nekoliko turnira u: Bijeljini, Osijeku i Slavonskom Brodu te rezultati i igre na tim natjecanjima nude optimizam. U Osijeku je prvo svladana Poljska akademija iz Wroclawa, da bi u finalu nakon regularnih 16:16 protiv osječke Olimpije u raspucavanju sedmeraca Gabrijela Bajan obranila 2 i tako donijela naslov pobjednika. Prošli vikend u dvorani Brod igračice trenera Celnera dobile su prvo BiH ligaša Knežopoljku iz Kozarske Dubice, a onda i Cernu. U Bjeljini je ekipa djevojčica koja je 2004. godište osvojila 1.mjesto sa svih 5 pobjeda, dok su one koje su dvije godine mlađe bile četvrte.

Novo prvenstvo za rukometašice Broda počinje 30. rujna s gostujućom utakmicom kod nove ekipe u ligi Olimpije u Osijeku, dok tjedan dana nakon toga u dvoranu Brod stiže Cerna. Dobar je to ždrijeb kako bi početne pobjede dale samopouzdanje mladoj ekipi za nastavak sezone.

U novoj sezoni najveći teret bit će na: novoj kapetanici Mateji Roso, a tu je i golmanica Katarina Grbešić, pa Antonela Kvolik, Erika Štefanović, Anamarija Safunđić, Ana Rubil, Mateja Vorgić, Marta Mlinarić i Silvija Mitrović. Trener Celner puno očekuje i od mladih perspektivnih igračica Ane Vrdoljak i Lucije Čondić.

Ovog vikenda rukometašice Broda imaju bogat program. Naime, u subotu, 15. rujna od 9,30 u dvorani Brod igraju dvije utakmice, prvo sa Đakovom, a onda i s Dardom. Sutradan u nedjelju idu u Đakovo u kojem će osim s istoimenim domaćinom igrati i protiv BiH ligaša Mire iz Prijedora. 

Zadnje vijesti

Savjet mladih Brodsko-posavske županije održao okrugli stol "Reci NE drogi - izaberi život"

Nogometni veterani Općine Sibinj igrali za Marinu Topalović!

Kolika su ograničenja brzina na "brzim cestama"?

FOTO GALERIJA

Paljenjem prve adventske svijeće svečano otvoren 12. Božićni sajam

Supružnici osumnjičeni za Zoričino ubojstvo, ali njezino tijelo još nije pronađeno

Godina za pamćenje brodskih gimnastičara, ostvareni rezultati na ponos

Ne propustite Black Friday popuste u BLACK&WHITE STUDIO

U Slavonskom Brodu otvoren 24. po redu Katarinski sajam