Rukometašice Broda u očekivanju novog prvenstva

Pred rukometašicama Broda je nova sezona u natjecanju Druge lige – sjever u kojoj su zadržale status premda su prošlogodišnje prvenstvo završile na posljednjem mjestu. U ligi će i dalje biti 12 klubova, dok su od novih tu sada osječka Olimpija i Garešnica. Brođanke će nešto oslabljenje ući u novu sezonu u kojoj je cilj izbjeći posljednje dvije pozicije.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 13.09.2018
Rukometašice Broda u očekivanju novog prvenstva
Rukometašice Broda u pripreme za novu sezonu krenule su 11. kolovoza, dok trener Darko Celner na treninzima ima 19 igračica među kojima su i one 2004.godište. Za razliku od prošle sezone u klubu više nisu dvije ponajbolje igračice u obrani Ema Groznica koja se vratila u Ilok i Andrea Daidžić koja je ujedno bila vođa ekipe i njen najbolji igrač kao i strijelac. U klubu je situacija takva da se moraju čekati mlade djevojke kojih ima, ali treba im iskustva.

Do sada su rukometašice Broda nastupile na nekoliko turnira u: Bijeljini, Osijeku i Slavonskom Brodu te rezultati i igre na tim natjecanjima nude optimizam. U Osijeku je prvo svladana Poljska akademija iz Wroclawa, da bi u finalu nakon regularnih 16:16 protiv osječke Olimpije u raspucavanju sedmeraca Gabrijela Bajan obranila 2 i tako donijela naslov pobjednika. Prošli vikend u dvorani Brod igračice trenera Celnera dobile su prvo BiH ligaša Knežopoljku iz Kozarske Dubice, a onda i Cernu. U Bjeljini je ekipa djevojčica koja je 2004. godište osvojila 1.mjesto sa svih 5 pobjeda, dok su one koje su dvije godine mlađe bile četvrte.

Novo prvenstvo za rukometašice Broda počinje 30. rujna s gostujućom utakmicom kod nove ekipe u ligi Olimpije u Osijeku, dok tjedan dana nakon toga u dvoranu Brod stiže Cerna. Dobar je to ždrijeb kako bi početne pobjede dale samopouzdanje mladoj ekipi za nastavak sezone.

U novoj sezoni najveći teret bit će na: novoj kapetanici Mateji Roso, a tu je i golmanica Katarina Grbešić, pa Antonela Kvolik, Erika Štefanović, Anamarija Safunđić, Ana Rubil, Mateja Vorgić, Marta Mlinarić i Silvija Mitrović. Trener Celner puno očekuje i od mladih perspektivnih igračica Ane Vrdoljak i Lucije Čondić.

Ovog vikenda rukometašice Broda imaju bogat program. Naime, u subotu, 15. rujna od 9,30 u dvorani Brod igraju dvije utakmice, prvo sa Đakovom, a onda i s Dardom. Sutradan u nedjelju idu u Đakovo u kojem će osim s istoimenim domaćinom igrati i protiv BiH ligaša Mire iz Prijedora. 

Zadnje vijesti

U prometu za volanom s 1,83 promila

Gradske blagajne od ponedjeljka nastavljaju s radom

Srušena u bombardiranju oštećena zgrada Prve hrvatske štedionice

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji