Rukometaši Broda vratili su se u dvoranu

Kao i svi dvoranski sportovi i rukometaši Broda vratili su se treninzima u dvorani. Prekid prvenstva u Drugoj ligi – istok nije im dobro došao s obzirom da su ove zime vratili nekoliko svojih igrača i želja je bila plasman u gornji dio prvenstvene ljestvice. Vjerojatno bi to i ostvarili da se zbog korona krize nije dogodio prekid natjecanja.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 13.06.2020


 Rukometaši Broda prekid natjecanja 5. kola prije kraja dočekali su na 7. mjestu s učinkom od 5 pobjeda i 8 poraza. Samo su 3 boda zaostali za drugom ekipom Osijeka koja je bila na 4. mjestu. Upravo je ta pozicija i bila cilj s obzirom da su vodeća 3 kluba iz: Slatine, Našica i Đakova napravili osjetnu razliku. Međutim, u klubu ne žale previše za tim, već su počeli s laganim treninzima kako bi i dalje osjetili loptu i rukometnu igru.

Nakon što se ponovno otvorila dvorana rukometaši Broda su u njoj od polovice svibnja. Prije toga početkom 5. mjeseca radili su u manjim grupama, ali na otvorenom. U dvorani treninge imaju ponedjeljkom, srijedom i petkom, dok su utorkom i četvrtkom u tvrđavi u kojoj obavljaju kondicijske pripreme.

Trener Baranja na svakom treningu ima i do 20 igrača, dok on više pozornost radu posvećuje mlađim igračima koji su 2004, 2005. i 2006. godište. S njima se u dvorani rade razni elementi rukometne igre, dok su seniori odvojeni od njih. Među mladima iz kluba je i jedini član reprezentacije Hrvatske Marko Bajan.

Sve naznake su da će rukometaši Broda u novoj sezoni krenuti s istim sastavom kao i u ovoj te će cilj biti plasman u gornji dio prvenstvene ljestvice. Za sada klub nema ambiciju plasmana u viši rang, dok je želja razvijati više svojih mladih igrača što će njima biti puno lakše kada uza sebe imaju starije igrače.

Za rukometaše Broda preko ljeta nema odmora, već će se stalno raditi, ali nešto lakšim ritmom. One prave i malo jače pripreme za novu sezonu počet će u kolovozu, dok bi nova sezona trebala krenuti u drugoj polovici rujna.

Zadnje vijesti

Dva slučaja pronalaska minsko-eksplozivnih sredstava

I dalje bezuspješni pokušaji ulaska s krivotvorenim PCR testovima

26 novih pozitivnih osoba, dvije preminule osobe od Covid-19

FOTO GALERIJA

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina

Napreduju radovi na uređenju Kuće Brlić

Dodijeljena županijska priznanja i nagrade za 2020. godinu