Rotaract club Slavonski Brod provodi akciju za opremanje brodskog rodilišta

Jeste li znali da je Rotaract Club Slavonski Brod dio svjetske mreže Rotaract klubova koja broji ukupno 8 754 klubova diljem cijeloga svijeta?

Autor: bportal | Datum objave: 26.11.2016
U Hrvatskoj je Rotaract tradicija duga punih 20 godina, a najstariji klubovi su upravo ove godine obilježili svoju dvadesetu obljetnicu uspješnog postojanja. U Hrvatskoj je trenutno registrirano 19 Rotaract klubova, a kao jedan od novoosnovanih s početka ove godine je upravo Rotaract Club Slavonski Brod. Klub je osnovan kao Rotary klub partner i to uz podršku i pod pokroviteljstvo Rotary Cluba Slavonski Brod.

U klubu su okupljeni mladi ljudi od 18 do 30 godina koji su odlučili udružiti svoje snage kako bi pokrenuli pozitivne promjena u društvenoj zajednici, širili prijateljstvo, posvetili se humanim ciljevima te ujedno razvijali svoj liderski potencijal i profesionalne vještine. Od samoga osnutka Rotaract Club Slavonski Brod nije zaostajao u ostvarivanju ciljeva rotarijanstva pa je tako u suradnji s trgovačkim centrom Coloseum City organizirirao prvu akciju "Uskršnja košarica" koja je uz veliku podršku naših građana uspješno održana. Uz pomoć akcije prikupljene su brojne kućanske potrepštine za socijalno ugrožene obitelji. Također, članovi kluba su se do sada priključili i akciji dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod, redovito se družili i razmjenjivali ideje s prijateljima iz drugih Rotary i Rotaract klubova te ujedno podržali njihove akcije.

Mjesec studeni obilježava se kao mjesec Rotary Fondacije, a jedno od šest fokusnih područja je upravo zaštita majki i djece. U tom duhu Rotaract Club Slavonski Brod je pripremio veliku humanitarnu akciju Opremimo naše rodilište koja ima za cilj poboljšanje materijalnih uvjeta rodilišta u sklopu Opće bolnice dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu. Budući da brodsko rodilište nusumnjivo treba pomoć u osiguravanju što boljih uvjeta za majke i bebe, Rotaract Club Slavonski Brod je prepoznao potrebu za djelovanjem. Opremanje brodskog rodilišta treba biti u interesu cijele naše lokalne zajednice pa se upravo stoga trebamo svi aktivirati i u što većem broju svojim dobrovoljnim prilozima podržati akciju, a sve kako bismo svim majkama i bebama učinili boravak u rodilištu znatno ugodnijim. Nemojmo zaboraviti, samo zajedničkim snagama možemo potaknuti pozitivne promjene u našoj zajednici!

Važno je istaknuti da će se akcija održavati u sklopu 21. Katarinskog sajma u vremenu od 24. do 27. studenog ove godine, kao najvećeg gospodarskog okupljanja na ovom području s više od 25 000 posjetitelja i 250 izlagača. Svojim prisustvom na sajmu Rotaract club Slavonski Brod nastojat će podići svjest građana o potrebama naše lokalne zajednice te potaknuti sve posjetitelje da podrže akciju. Također, svi zainteresirani će ujedno imati priliku upoznati se s članovima kluba na licu mjesta te dobiti korisne informacije o članstvu, dosadašnjem radu kluba te svim akcijama u pripremi.

U znak zahvalnosti svim zainteresiranim posjetiteljima klub će dijeliti Božićne čestitke izrađene od strane brodskih osnovnoškolaca. Sve novosti o napretku i ishodu akcije moći ćete pratiti na društvenim mrežama kluba. 

Zadnje vijesti

Raspred za Veliki tjedan i Uskrs u Župi Gospe Brze Pomoći

Završena kratka sezona za košarkašice Broda na Savi

HNS razmatra sve opcije oko nastavka sezone

FOTO GALERIJA

Potresi u Zagrebu: Velike štete, ima ozlijeđenih

Županijska smotra LiDraNo 2020. i ove godine okupila mlade kreativce

Od kola do sevdalinki Nedžada i Hanke i slavonskog "štiha" Kiće Slabinca

Obilježena 28. obljetnica osnutka 101. bosanskobrodske brigade HVO-a

Važna pobjeda Marsonije u Županji