Rotaract club Slavonski Brod provodi akciju za opremanje brodskog rodilišta

Jeste li znali da je Rotaract Club Slavonski Brod dio svjetske mreže Rotaract klubova koja broji ukupno 8 754 klubova diljem cijeloga svijeta?

Autor: bportal | Datum objave: 26.11.2016
Rotaract club Slavonski Brod provodi akciju za opremanje brodskog rodilišta


U Hrvatskoj je Rotaract tradicija duga punih 20 godina, a najstariji klubovi su upravo ove godine obilježili svoju dvadesetu obljetnicu uspješnog postojanja. U Hrvatskoj je trenutno registrirano 19 Rotaract klubova, a kao jedan od novoosnovanih s početka ove godine je upravo Rotaract Club Slavonski Brod. Klub je osnovan kao Rotary klub partner i to uz podršku i pod pokroviteljstvo Rotary Cluba Slavonski Brod.

U klubu su okupljeni mladi ljudi od 18 do 30 godina koji su odlučili udružiti svoje snage kako bi pokrenuli pozitivne promjena u društvenoj zajednici, širili prijateljstvo, posvetili se humanim ciljevima te ujedno razvijali svoj liderski potencijal i profesionalne vještine. Od samoga osnutka Rotaract Club Slavonski Brod nije zaostajao u ostvarivanju ciljeva rotarijanstva pa je tako u suradnji s trgovačkim centrom Coloseum City organizirirao prvu akciju "Uskršnja košarica" koja je uz veliku podršku naših građana uspješno održana. Uz pomoć akcije prikupljene su brojne kućanske potrepštine za socijalno ugrožene obitelji. Također, članovi kluba su se do sada priključili i akciji dobrovoljnog darivanja krvi u organizaciji Gradskog društva Crvenog križa Slavonski Brod, redovito se družili i razmjenjivali ideje s prijateljima iz drugih Rotary i Rotaract klubova te ujedno podržali njihove akcije.

Mjesec studeni obilježava se kao mjesec Rotary Fondacije, a jedno od šest fokusnih područja je upravo zaštita majki i djece. U tom duhu Rotaract Club Slavonski Brod je pripremio veliku humanitarnu akciju Opremimo naše rodilište koja ima za cilj poboljšanje materijalnih uvjeta rodilišta u sklopu Opće bolnice dr. Josip Benčević u Slavonskom Brodu. Budući da brodsko rodilište nusumnjivo treba pomoć u osiguravanju što boljih uvjeta za majke i bebe, Rotaract Club Slavonski Brod je prepoznao potrebu za djelovanjem. Opremanje brodskog rodilišta treba biti u interesu cijele naše lokalne zajednice pa se upravo stoga trebamo svi aktivirati i u što većem broju svojim dobrovoljnim prilozima podržati akciju, a sve kako bismo svim majkama i bebama učinili boravak u rodilištu znatno ugodnijim. Nemojmo zaboraviti, samo zajedničkim snagama možemo potaknuti pozitivne promjene u našoj zajednici!

Važno je istaknuti da će se akcija održavati u sklopu 21. Katarinskog sajma u vremenu od 24. do 27. studenog ove godine, kao najvećeg gospodarskog okupljanja na ovom području s više od 25 000 posjetitelja i 250 izlagača. Svojim prisustvom na sajmu Rotaract club Slavonski Brod nastojat će podići svjest građana o potrebama naše lokalne zajednice te potaknuti sve posjetitelje da podrže akciju. Također, svi zainteresirani će ujedno imati priliku upoznati se s članovima kluba na licu mjesta te dobiti korisne informacije o članstvu, dosadašnjem radu kluba te svim akcijama u pripremi.

U znak zahvalnosti svim zainteresiranim posjetiteljima klub će dijeliti Božićne čestitke izrađene od strane brodskih osnovnoškolaca. Sve novosti o napretku i ishodu akcije moći ćete pratiti na društvenim mrežama kluba. 

Zadnje vijesti

I brodski vozači prosvjedovali zbog preskupog goriva

Potpisan ugovor za energetsku obnovu Osnovne škole “Mato Lovrak” Nova Gradiška

Otkriven kradljivac

VIJESTI

BLOKADA PROMETA I U SLAVONSKOM BRODU

I brodski vozači prosvjedovali zbog preskupog goriva

SPORT

Osvojili titulu najbolje ekipe na državnom prvenstvu

Boksačice i boksači BK Brod kod župana Marušića

NAJČITANIJE DANAS

Uskoro novi album

VIDEO Premijera: Hojsak & Novosel s "Hodaj" najavili suradnju s Gibonnijem

FOTO GALERIJA

Odličan uspjeh učenika iz Slavonskog Kobaša u nacionalnom natjecanju iz robotike i programiranja

Održan 6. Međunarodni turnir limača "Josip Weber"

Učenici OŠ Ljudevita Gaja peti put među najuspješnijim ekolozima

Berba odličja za brodske karataše na tri natjecanja

Zajednica žena HDZ-a "Katarina Zrinski“ općine Vrpolje održala javnu tribinu "Ohrabri se i postani poduzetnica“