Roda Malena dane na krovu provodi sama

Sedamnaestogodišnjoj, svjetskim, meridijanima poznatoj i prelijepoj priča o ljubavi dvije rode u Brodskom Varošu, Klepetana i Malene, lani je nažalost došao kraj, ali život ide dalje. Malenoj na krov slijeću neki drugi rodani ali nije raspoložena za druženje i novajlije ignorira.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 11.04.2020


 Maleninom skrbniku, umirovljenom školskom domaru, Stjepanu Vokiću pandemija i mjere zbog korone priječe da na kanalima u brodskoj okolici napeca ribica za Malenu pa mu je za sada jedino rješenje da, unatoč niskoj mirovini, u mesnici kupi mesa i Malenoj spravi obroke. Stjepan uzgred, nimalo slučajno, prispomene da je ovo proljeće prvo unatrag 17 godina da Klepo nije sletio Malenoj u gnijezdo, svih tih godina zajedno su "othranili", čak, 66 malih ptiča.

-Malena dane ove proljetne provodi sama na krovu, od jutra, u sumrak siđe drvenim stepenicama u garažu na svoje mjesto, naložim joj u peći vatru da joj bude toplo, a idućeg dana sve ispočetka. Iako Klepetana više nema ljudi zovu i pišu, zanima ih kako je Malenoj sada. To me raduje, željeli bi doći ali zbog ove korone ne mogu. Valjda će i to sve proći i doći bolja vremena, za sve-zaključuje Vokić. 

Zadnje vijesti

Održana 10. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara