Robert Špehar i dalje ostaje trener Marsonije

Nakon što je trener Marsonije Robert Špehar u subotu nakon utakmice i domaćeg poraza s 1:0 od BSK-om iz Bijelog Brda ponudio ostavku, u nedjelju je predsjednik Marsonije Dubravko Galović nakon razgovora sa članovima uprave kluba i skupštinom odbio njegovu ostavku.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 23.04.2018
Robert Špehar i dalje ostaje trener Marsonije


 Na taj način Marsonia s Robertom Špeharom nastavlja dalje, dok će se u ovoj sezoni pokušati ostvariti što bolji rezultat kao i plasman. Još ništa nije izgubljeno i može se sve stići jer uvijek dok se igra šanse postoje. Ako se neuspije ove sezone, isti cilj Bijelo – crni imat će i u novoj za koju će se još bolje pripremiti.

- Rezultati u posljednja 3. kola su loši i katastrofalni. Jednim dijelom rezultat je posljedica i ove naše tragedije koja se dogodila u klubu ili je to pad koncentracije kod pojedinih igrača. Nakon što sam obavio razgovore i konzultacije sa članovima uprave i skupštine kluba, mi ponuđenu ostavku trenera Roberta Špehara nećemo prihvatiti. Čestitam treneru i njegovom pomoćniku Labaku na dosadašnjem trudu i radu u Marsoniji. Smatram da su jendi od najboljih trenera koji su radili u klubu od kako sam ja na funkciji prvog čovjeka kluba. Moju podršku imat će do daljnjeg. Vjerujem u bolje dane u Marsoniji te u pozitivne rezultate. Molio bi javnost i naše vjerne gledatelje da nas podrže, a mi ćemo u svemu tome pokušati ustrajati. Ako smo već ispali iz utrke za 1. mjesto ili plasman u Drugu ligu za što ćemo se do kraja još boriti, od nove sezone imat ćemo isti cilj i ako ne uspijemo ove sezone. Za novu sezonu ćemo se još pojačati i bolje pripremiti, dok se svake godine nešto novo nauči. Drago mi je da smo uz rezultat u ovoj sezoni priliku davali našim kadetima i juniorima koje polako pripremamo i zan ovu sezonu- rekao je predsjednik Marsonije Dubravko Galović.

Nakon što je čuo da je njegova ostavka odbijena oglasio se i trener Robert Špehar koji kaže: 

- Ja sam s pomoćnikom Labakom došao u Marsoniju sa srcem i iskreno se cijelog dajemo za uspjeh kluba. Marsonia je klub s tradicijom koju cijenim i zaslužuje uspjeh ulaska u Drugu ligu! Taj uspjeh je zaista išao u pravom pravcu. ”Mojih” 5 utakmica jesenskog djela i prve 3 proljetnog sa 7 pobjeda i neriješen rezultat! I onda “šok”. Pogibija našeg igrača, krasnog dečka i najboljeg strijelca lige Brune Bobana! Odgovorno tvrdim da se to nije dogodilo s Bobanom u ekipi i sa startne 3 pobjede nad Oriolikom,Varteksom i Slavonijom protutnjali bi s pobjedom kroz Belišće i danas bi bili prvi na tablici! Ali život je poneka okrutan i dogodilo nam se nešto što još nismo ni sami svjesni i očigledno nas sve skupa jako uzdrmalo! Iz tog razloga cijenim navijače i Legiju koji su cijelu tu tragediju prošli skupa s nama i ne okreću nam leđa ni danas! Svaka čast! Zato želim objasniti ponajprije njima da moja ponuda “ostavke” nije bila namjera “bježanje” i “ostavljanje” kluba na cjedilu! Ne, nego suprotno. Preuzimanje odgovornosti i pokušaj “buđenja” svih u klubu., ponajviše igrača! Pa u tom smislu i preispitivanje uloge trenera! Nakon nedjeljnog razgovora s predsjednikom Galovićem i bezrezervne podrške kao i zamolbe da nastavim dalje, a i poruka igrača, navijača, trenera u školi nogometa, oružara naših, da nastavim pa i neposredno poslije utakmice podrške od Legije koju izuzetno cijenim. Ja ću danas (ponedjeljak) biti na treningu na kojem nastavljam s radom. I kako je predsjednik rekao ako i ne uspijemo ove godine treba napraviti uvod u projekt Marsonia prema Drugoj ligi dogodine! Ponavljam, u Slavonskom Brodu i od Brođana sam jako lijepo primljen od navijača Legije posebno, na žalost zaustavila nas je očito ova tragedija, ali zbog Marsonije ja i moj pomoćnik Labak nastavljamo dalje s radom i s vjerom u bolju budućnost te povratak u Drugu ligu. Nećemo se predati još ni ove sezone. Ja kao sportaš vjerujem u svoje igrače da će se napokon trgnuti iz ružnog sna i zaigrati bolje. Oni to mogu, a navijači zaslužuju. Ako ne uspijemo ove onda slijedeće sezone ulazimo sigurno! Pozdrav svim Brođanima, simpatizerima Marse i navijačima Legiji - rekao je za BrodPortal trener Robert Špehar.

 

Zadnje vijesti

Obavijest roditeljima i učenicima o štrajku u osnovnim školama

„Živite svoj poziv, onako ponosno i časno kako ga je Šimo živio“

Milošević odbio sve prijedloge za mirno rješenje jugoslavenske krize

NAJČITANIJE DANAS

Apsolutni pobjednik Pulskog filmskog festivala

Film Dnevnik Diane Budisavljević počinje igrati u Slavonskom Brodu

FOTO GALERIJA

Više od 1000 učenika i nastavnika zagrebačke Prirodoslovne škole Vladimir Prelog u posjetu Slavonskom Brodu

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” u sklopu studijskog putovanja posjetila Slavonski Brod

PRIČA IZ MAROKA, 2. dio: Marrakech – kraljevski grad tisućljetne tradicije, najveće tržnice i moderne turističke ponude

Moto klubovi iz cijele regije na brodskom Poloju

PRIČA IZ MAROKA, 1. dio: Moderni Rabat i Casablanca koja živi na staroj filmskoj slavi...