Rješenje za spas Sušionice na vidiku

Unatoč činjenici da je od nekadašnjih 38 djelatnika na popisu onih koji radili i brinuli o budućnosti firme preostao tek jedan, perspektiva vrpoljačke Sušionice voća i povrća ipak i nije sasvim neizvjesna. Ima šanse i nade da od toga nekad zamišljenog prosperitetnog gospodarskog subjekta, čije je osnivcanje među ostalima pomogla i pomagala Brodsko-posavska županija, ipak nešto bude.  

Autor: BrodPortal | Datum objave: 22.01.2013


Naime, Skupština vjerovnika vrpoljačke Sušionice voća i povrća u stečaju odgođena je za 23. ožujka, kada bi se trebala donijeti odluka o prodaji tvrtke, a u međuvremenu vjerovnici odnosno Ministarstvo financija i Agencija za upravljanje državnom imovinom pred slavonskobrodski Trgovački sud izišli su sa stajalištem kako vrlo vjerojatno imaju zainteresiranog kupca koji je pokazao ozbiljn(ij)u namjeru za kupnju Sušionice, i to u cjelini.
Bivši sindikalni povjerenik i bivši radnici Sušionice s olakšanjem su primili taj zbog višegodišnje agonije neočekivani obrat, pogotovo jer su ne jednom upozoravali kako bi tzv.parcijalna prodaja tvrtkinih nekretnina i pokretnina mogla značiti rasprodaju imovine i kraj ove tvornice opterećene dugom od  oko 120 milijuna kuna. Šimo Orešković, regionalni povjerenik sindikata PPDIV-a Slavonije i Baranje zadovoljan je mogućim povoljnim raspletom situacije, jer je prodaja Sušionice kao cjeline jedini način da se nastavi proizvodnja i zaposle radnici.
"Nadam se da će već u proljeće radnici Sušionice opet biti na svojim radnim mjestima",izjavio je Šimo Orešković, regionalni povjerenik sindikata PPDIV-a. Svoj optimizam temelji na činjenici da je riječ o jedinom postrojenju te vrste ne samo u Slavoniji nego i središnjem i istočnom dijelu Hrvatske. Neslužbeno doznajemo da je za kupnju Sušionice zainteresirana domaća vrlo ozbiljna tvrtka, a odluku po kojoj će cijeni Sušionica biti ponuđena na idućoj dražbi, u odnosu na ranijih 15 milijuna kuna u nadležnosti je sutkinje Trgovačkoga suda. 
 

Pratite Brodportal i najnovije vijesti na Facebooku Twitteru

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Predstavnici županijskih savjeta mladih kod predsjednika Milanovića

Policija kod 26-godišnjaka pronašla 77 grama marihuane

Ukrala bankovnu karticu pa lažno prijavila da je i njoj ukradena

FOTO GALERIJA

Obilježena 29. obljetnica osnutka 101. bosansko - brodske brigade HVO-a

Slavonski Brod priključio se nacionalnoj kampanji „Zasadi stablo, ne budi panj“

Premijer Plenković posjetio novu zgradu pedijatrije Doma zdravlja

Završeni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj ulici

Završeni 18. Dani plesa u čast Mije Čorak Slavenske