Rekordnih 260 sudionika tradicionalne Tijelovske biciklijade

Više od 260 biciklista, svih generacija, od 6 do 66 godina, bicikliralo je puna 23 kilometra dugu dionicu od Slavonskog Kobaša, preko Oriovca, Kujnika i Lužana i nazad do Kobaša, a riječ je dakako o tradicionalnoj, 3. po redu Tijelovskoj biciklijadi Općine Oriovac, koje su organizatori Kreativna udruga mladih Limes iz Slavonskog Kobaša i općinski Savjet mladih, uz potporu Općine Oriovac.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 31.05.2018
 "Ove godine oborili smo rekord, lani smo imalo oko 200, a danas imamo oko 260 sudionika naše biciklijade, kojoj je cilj rekreacija i druženje mladih. No, odazvali su nam se i stariji. Tako imamo članove biciklističkih udruga iz Požege, Nove Gradiške, Slavonskog Broda, ali i brojne mlade iz sela općina iz cijele Brodsko-posavske županije. Svi su dobili i prigodne majice zahvaljujući Općini, koja je osigurala i vodu za osvježenje sudionika. Biciklijada prerasta lokalne horizonte i jako nam je drago zbog toga. Sve je prošlo u najboljem redu, uz osiguranje Prometne policije. Bilo je malo naporno voziti bicikl na +30 stupnjeva, ali jako smo zadovoljni", rekao je Josip Jagodar, predsjednik KUM Limes i predsjednik Općinskoga vijeća Općine Oriovac.

Podršku organizaciji daje i sama Općina, pa je kao i ranijih godina bicikliste pozdravio načelnik Antun Pavetić u pratnji svoje zamjenice Željke Čorak. "Kao što vidimo, ovo postaje zaista lijepa tradicija, svake je godine sve više sudionika i Općina Oriovac će i dalje podržavati ne samo biciklijadu, nego i sve aktivnosti i rad Kretivne udruge mladih Limes, koja je zaista primjer kako mladi trebaju raditi za mlade i za svoju općinu", kazala je donačelnica Željka Čorak.
 
Najmlađi sudionik biciklijade bio je Dominik Kučibradić, 6-godišnji dječak iz Zbjega (Općina Bebrina). On je vozio u pratnji svog oca cijelu dionicu. Inače, naučio je voziti bicikl s 4 godine. Otac ga potiče da bude aktivan odmah od djetinjstva, jer smatra da je to bolje za razvoj djece od računalnih igrica i mobitela. "Jako mi se sviđa ova biciklijada. Nije mi bilo teško. Dobro je da vozimo bicikl", kazao je Dominik.
 
Po dolasku na cilj, u park u središte Slavonskog Kobaša, bicikliste je dočekala okrijepa i druženje uz glazbu. 
Iz KUM-a Limes posebno zahvaljuju na operativnoj pomoći u organizaciji biciklijade dobrovoljnim vatrogasnim društvima Slavonski Kobaš i Lužani, PU brodsko-posavskoj, općinskome savjetu mladih i Općini Oriovac.  
 
 
 

Zadnje vijesti

Udahni, okusi, doživi vina Brodsko-posavske županije

Nakon 30 godina prvi hrvatski redarstvenici priznati kao postrojba

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

SPORT

Dobra vijest

Ministarstvo hrvatskih branitelja podržava šahiste, donirani šahovski kompleti

NAJČITANIJE DANAS

Zbog epidemije

Ovogodišnji "Slavonija fest CMC 200" odgađa se do daljnjega, izgledno i otkazivanje

FOTO GALERIJA

Najbolji kafić Soho, restorani Grozd i Eden te konobar iz Savusa

Proslavljena 6. obljetnica postava Stope svetog Martina u Lovčiću

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"