Rekordnih 260 sudionika tradicionalne Tijelovske biciklijade

Više od 260 biciklista, svih generacija, od 6 do 66 godina, bicikliralo je puna 23 kilometra dugu dionicu od Slavonskog Kobaša, preko Oriovca, Kujnika i Lužana i nazad do Kobaša, a riječ je dakako o tradicionalnoj, 3. po redu Tijelovskoj biciklijadi Općine Oriovac, koje su organizatori Kreativna udruga mladih Limes iz Slavonskog Kobaša i općinski Savjet mladih, uz potporu Općine Oriovac.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 31.05.2018
Rekordnih 260 sudionika tradicionalne Tijelovske biciklijade


 "Ove godine oborili smo rekord, lani smo imalo oko 200, a danas imamo oko 260 sudionika naše biciklijade, kojoj je cilj rekreacija i druženje mladih. No, odazvali su nam se i stariji. Tako imamo članove biciklističkih udruga iz Požege, Nove Gradiške, Slavonskog Broda, ali i brojne mlade iz sela općina iz cijele Brodsko-posavske županije. Svi su dobili i prigodne majice zahvaljujući Općini, koja je osigurala i vodu za osvježenje sudionika. Biciklijada prerasta lokalne horizonte i jako nam je drago zbog toga. Sve je prošlo u najboljem redu, uz osiguranje Prometne policije. Bilo je malo naporno voziti bicikl na +30 stupnjeva, ali jako smo zadovoljni", rekao je Josip Jagodar, predsjednik KUM Limes i predsjednik Općinskoga vijeća Općine Oriovac.

Podršku organizaciji daje i sama Općina, pa je kao i ranijih godina bicikliste pozdravio načelnik Antun Pavetić u pratnji svoje zamjenice Željke Čorak. "Kao što vidimo, ovo postaje zaista lijepa tradicija, svake je godine sve više sudionika i Općina Oriovac će i dalje podržavati ne samo biciklijadu, nego i sve aktivnosti i rad Kretivne udruge mladih Limes, koja je zaista primjer kako mladi trebaju raditi za mlade i za svoju općinu", kazala je donačelnica Željka Čorak.
 
Najmlađi sudionik biciklijade bio je Dominik Kučibradić, 6-godišnji dječak iz Zbjega (Općina Bebrina). On je vozio u pratnji svog oca cijelu dionicu. Inače, naučio je voziti bicikl s 4 godine. Otac ga potiče da bude aktivan odmah od djetinjstva, jer smatra da je to bolje za razvoj djece od računalnih igrica i mobitela. "Jako mi se sviđa ova biciklijada. Nije mi bilo teško. Dobro je da vozimo bicikl", kazao je Dominik.
 
Po dolasku na cilj, u park u središte Slavonskog Kobaša, bicikliste je dočekala okrijepa i druženje uz glazbu. 
Iz KUM-a Limes posebno zahvaljuju na operativnoj pomoći u organizaciji biciklijade dobrovoljnim vatrogasnim društvima Slavonski Kobaš i Lužani, PU brodsko-posavskoj, općinskome savjetu mladih i Općini Oriovac.  
 
 
 
Zadnje vijesti

Hrvatska reprezentacija na Vijušu ugošćuje Italiju

Štiti od UV zračenja, raka kože i infekcija, štedi vrijeme, zimi daje toplinu

U prometnoj nesreći teške tjelesne ozljede zadobila 87-godišnja putnica

VIJESTI

Brada u muškaraca, trend ili (zdravstvena) potreba

Štiti od UV zračenja, raka kože i infekcija, štedi vrijeme, zimi daje toplinu

NAJČITANIJE DANAS

Tomislav Bralić i klapa Intrade stižu u Garčin

"Pravi smo ljubitelji kulena, a Slavonci nas na odlasku pjesmom prate do kombija"

FOTO GALERIJA

Otvoren Lovački muzej u Slavonskom Brodu, prvi u Slavoniji!

Lovci darivali garčinskog župnika

Brođani uspješni u Banja Luci

Astra osvojila 5 medalja u Zagrebu

Top dance uspješan na prvom ovosezonskom natjecanju