Rekordne cijene povrća

Iako bi u jesen cijene povrća trebale padati, ove godine situacija je nešto drugačija. Na Gradskoj tržnici su gužve, ali ne zbog povoljnih cijena. Vrijeme je pripremanja zimnice.

Autor: Brodportal | Datum objave: 22.09.2018
Rekordne cijene povrća


Proizvođači za visoke cijene krive katastrofalnu godinu zbog koje se jednostavno nema što prodati. Preuranjeno ljeto i netipično visoke temperature za travanj, a potom izmjene vrućina i kiša, ostavilo je traga na urodu. Nezadovoljni su zato i orubički povrtlari, poznati po kvaliteti svojih proizvoda, posebice paprike.

No, dok su zbog viših cijena pojedini prodavači zadovoljni, kod kupaca je situacija znatno drugačija. Prije kupnje, zato se i nekoliko puta provjeri gdje se može najpovoljnije proći. Jabuke po 5 kuna, zelena salata po 15, i kruške od 7 kuna po kilogramu, ipak nađu svoje kupce.

U nekim hrvatskim gradovima na tržnicama zabilježen porast cijena i do 100%. Koliko su u Slavonskom Brodu cijene porasle, teško je procijeniti, ali to ne mijenja činjenicu da će se ove godine, na zimnici, ipak morati potrošiti nešto više. 

 

Zadnje vijesti

Hrvatska slavi Dan državnosti!

NAJČITANIJE DANAS

NOVI SINGL TAMBURAŠKOG SASTAVA BEHAR

Poslušajte novu pjesmu brodskog Tamburaškog sastava Behar - 'Kada te isprose'

FOTO GALERIJA

U katedrali sv. Terezije Avilske zaređena dva nova svećenika Požeške biskupije

"Tijelovo je svetkovina zajedništva i jedinstva u Isus Kristu, koji je jedini pravi Bog i čovjek"

Osječani u državnoj završnici turnira u odbojci

Na državnoj cesti D53 u Rastušju proradila nova kamera za nadzor brzine

Turnir u pogađanju trica u sjećanje na Dražena Petrovića