Rekordne cijene povrća

Iako bi u jesen cijene povrća trebale padati, ove godine situacija je nešto drugačija. Na Gradskoj tržnici su gužve, ali ne zbog povoljnih cijena. Vrijeme je pripremanja zimnice.

Autor: Brodportal | Datum objave: 22.09.2018
Rekordne cijene povrća


Proizvođači za visoke cijene krive katastrofalnu godinu zbog koje se jednostavno nema što prodati. Preuranjeno ljeto i netipično visoke temperature za travanj, a potom izmjene vrućina i kiša, ostavilo je traga na urodu. Nezadovoljni su zato i orubički povrtlari, poznati po kvaliteti svojih proizvoda, posebice paprike.

No, dok su zbog viših cijena pojedini prodavači zadovoljni, kod kupaca je situacija znatno drugačija. Prije kupnje, zato se i nekoliko puta provjeri gdje se može najpovoljnije proći. Jabuke po 5 kuna, zelena salata po 15, i kruške od 7 kuna po kilogramu, ipak nađu svoje kupce.

U nekim hrvatskim gradovima na tržnicama zabilježen porast cijena i do 100%. Koliko su u Slavonskom Brodu cijene porasle, teško je procijeniti, ali to ne mijenja činjenicu da će se ove godine, na zimnici, ipak morati potrošiti nešto više. 

 
Zadnje vijesti

Za Rekord Tim 3 domaće pobjede

NAJČITANIJE DANAS

Zabava Udruge "Prsten"

VIDEO Mate Bulić: "Kada dođem u Slavoniju, osjećam se kao doma"

FOTO GALERIJA

Veleučilište u Slavonskom Brodu potpisalo ugovore o stipendiranju s osam studenata

U tijeku radovi na izgradnji novog gradskog dječjeg vrtića u Kažotićevoj ulici

Obilježena 84. obljetnica stradanja Vrbsko-ruščičkih žrtava

Pljeskom ispraćeni mladi Brođani, Zagrepčani i Zadrani

Trešnjevka prejaka za Brod na Savi