Rekordne cijene povrća

Iako bi u jesen cijene povrća trebale padati, ove godine situacija je nešto drugačija. Na Gradskoj tržnici su gužve, ali ne zbog povoljnih cijena. Vrijeme je pripremanja zimnice.

Autor: Brodportal | Datum objave: 22.09.2018
Rekordne cijene povrća


Proizvođači za visoke cijene krive katastrofalnu godinu zbog koje se jednostavno nema što prodati. Preuranjeno ljeto i netipično visoke temperature za travanj, a potom izmjene vrućina i kiša, ostavilo je traga na urodu. Nezadovoljni su zato i orubički povrtlari, poznati po kvaliteti svojih proizvoda, posebice paprike.

No, dok su zbog viših cijena pojedini prodavači zadovoljni, kod kupaca je situacija znatno drugačija. Prije kupnje, zato se i nekoliko puta provjeri gdje se može najpovoljnije proći. Jabuke po 5 kuna, zelena salata po 15, i kruške od 7 kuna po kilogramu, ipak nađu svoje kupce.

U nekim hrvatskim gradovima na tržnicama zabilježen porast cijena i do 100%. Koliko su u Slavonskom Brodu cijene porasle, teško je procijeniti, ali to ne mijenja činjenicu da će se ove godine, na zimnici, ipak morati potrošiti nešto više. 

 
Zadnje vijesti

Vijenac i svijeće za 19. godišnjicu smrti dr. Franje Tuđmana

NAJČITANIJE DANAS

Božićni darovni koncert

Zorica Kondža I SBTV Brođanima pružili večer koja će se dugo pamtiti

FOTO GALERIJA

SVJETSKI KUP: Bronca za Nikolinu i Mihaela

Prihvaćena reorganizacija natjecanja

Motomrazovi darivali mališane u Sibinju

Prva izložba skulptura izrađenih od drveta vinove loze u svijetu

Sanda Livia Maduna nova je predsjednica županijske Mladeži HDZ-a