Ravnateljica škole u Podvinju: Nemamo uvjeta za jednosmjensku nastavu, a uskoro bismo mogli ostati i bez grijanja

Pitanje uvođenja jednosmjenske nastave u tri gradske osnovne škole ponovno je aktualizirano na ovotjednoj sjednici Gradskog vijeća Slavonskog Broda. Uvjeta koji bi zadovoljli pedagoške standarde u školama nema. Istodobno, frcaju iskre na sve strane i cijelo pitanje postaje političko. A nova fronta stvorila se na relaciji gradonačelnika Mirka Duspare i ravnateljice Osnovne škole 'Blaž Tadijanović' u Podvinju.

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 11.10.2017


 Da treba organizirati jednosmjensku nastavu, i ravnateljica podvinjske škole Veronika Čerenko saznala je, kaže, preko jednog brodskog portala. Pa je za to počela tražiti i raspoložive uvjete. Kad je vidjela da jednosmjenska nastava  u školi nije izvediva, tražila je sastanak s gradonačelnikom i objasnila mu sve probleme zbog kojih škola ne može organizrati jednu smjenu za razrednu nastavu. Gradonačelnik joj je poslao inpekciju. A i prosvjetna je inspekcija utvrdila da uvjeta za jednosmjensku nastavu nema.  Kao ni potrebe za poduzimanje ikakvih mjera. Pa se ravnateljica pita do kad će gradonačelnik obmanjivati javnosti te ga poziva da ne širi neistine o školi u Podvinju. 

U područnoj školi u Podcrkavlju nastava je organizirana u jednoj smjeni, jer za to imaju uvjete. No, drugi je problem što na pragu zime nemaju novca za grijanje. A Grad kao osnivač škole, na više zamolbi  ravnateljice Čerenko, pa i na intervenciju resornog ministarstva ostaje gluh, ne želi provesti rebalans proračuna i iznaći potrebna sredstva za školu u Podcrkavlju. I to gradonačelnik sa sjednice jasno potvrđuje: "nećemo provesti rebalans jer nema potrebe." No, ne iznađu li se sredstva za grijanje, upozorava ravnateljica Čerenko, obje škole, i u Podvinju i u Podcrkavlju bi mogle obustaviti nastavu.

I gradski vijećnici upozorili su više puta na ovaj problem. Pedagoški standardi moraju biti zadovoljeni, jer, kaže vijećnica Anita Holub u pitanju je dobrobit djece, učenika.  A pravo svakog dijeteta na kvalitetne uvjete obrazovanja mora biti na prvom mjestu i iznad svih, a osobito partikularnih političkih interesa. 
 
Zadnje vijesti

U Selni rođen novinar i publicist Ilija Maoduš

U pucnjavi u Slavonskoj ulici ozlijeđena jedna osoba

Prijavi se i postani nogometni sudac

FOTO GALERIJA

Osmomjesečni Leon jedini u Hrvatskoj boluje od TAR sindroma; spasonosna skupa operacija čeka ga u Americi!

Postavljen transparent zahvale Mariju Mandžukiću na vrhu najviše zgrade u Slavonskom Brodu!

Nagrađeni naj restoran, terasa, bar, balkon, pretkućnica, stiže CMC Festival rocka

Uspješan sportski vikend za kajakaše i kanuiste Marsonije

Svečano blagoslovljeno novo sjedište i pastoralni centar Župe blaženog Alojzja Stepinca