Ratna škola „Ban Josip Jelačić” u sklopu studijskog putovanja posjetila Slavonski Brod

U okviru redovnog Plana i programa izobrazbe u 2019./2020. godini na Hrvatskom vojnom učilištu „Dr. Franjo Tuđmanˮ, Ratna škola „Ban Josip Jelačić” provodi studijsko putovanje s nastavnim posjetima u Istočnoj Slavoniji, Baranji i Srijemu.

Autor: Brodportal | Datum objave: 14.10.2019


 Zbog iznimnog doprinosa Grada Slavonskog Broda u Domovinskom ratu te ulozi postrojbi, ali i zbog stradavanja u našem gradu, Brod je predodređen kao jedna od destinacija putovanja.

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” najviša je vojno-civilna obrazovna institucija u RH koja obrazuje visoke časnike oružanih snaga kao i druge državne dužnosnike da budu školovani i prepoznati kao budući strateški nacionalno-sigurnosni vođe. Poseban naglasak u Ratnoj školi daje se razvoju polaznika kao karakternih strateških lidera koji mogu kritički i kreativno razmišljati u složenom i neizvjesnom globalnom okružju.

U tijeku je školovanje 22. naraštaja Ratne škole, koji pohađa 18 polaznika od kojih je trinaest polaznika iz RH (deset polaznika su visoki časnici iz Oružanih snaga RH, jedan polaznik iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova - pomoćnik ministra, Ravnateljstva policije MUP-a RH i Hrvatske vatrogasne zajednice), te pripadnici Oružanih snaga stranih zemalja za obnašanje najviših vojnih i civilno-vojnih dužnosti (dva polaznika iz Bosne i Hercegovine te po jedan polaznik iz Sjeverne Makedonije, Crne Gore i Slovenije).

Prijem polaznika škole organiziran je u zgradi Brodsko-posavske županije, prije čega su se polaznici upoznali sa značajem Specijalnih vozila d.d. za Oružane snage RH. Nakon posjeta županiji u Gradskoj knjižnici je organizirano predavanje o značaju Grada Slavonskog Broda i BPŽ u Domovinskom ratu u organizaciji Koordinacije udruga proizašlih iz Domovinskog rata BPŽ. Naposlijetku je organizirana posjeta spomen obilježju poginulim braniteljima i spomeniku "Prekinuto djetinjstvo" posvećenom djeci poginuloj u Domovinskom ratu. 

Zadnje vijesti

Nadbiskup Hranić blagoslovio biskupijske vinograde i mlado vino

Pobjeda nad Argentinom donosi nam četvrtfinale

Savjeti sudionicima u prometu i uvjeti na cestama za vikend

FOTO GALERIJA

Završni radovi na parkiralištu u Strossmayerovoj

Presjek radova na Interpretacijskom centru Ivana Brlić-Mažuranić

Što vatrogasci rade u slučaju potresa?

Vatrogasci nastavljaju sa sanacijom u Sisačko-moslavačkoj županiji

Vatrogasci spasili 30 građana iz ruševina