Ranjeni zaštitar: Muškarac je mahao nožem i ciljao moje srce

U noćnom klubu: Zaštitar Ivica Marinić (41), u Slavonskom Brodu primijetio je da se gost čudno ponaša. Ispratio ga je van. Ovaj se vratio i zabio mu nož u prsa...

Autor: Brodportal | Datum objave: 16.08.2017
Ranjeni zaštitar: Muškarac je mahao nožem i ciljao moje srce


 Da sam mu bio bliže dvadeset centimetara ubo bi me izravno u srce, rekao je Ivica Marinić (41), djelatnik Securitas osiguranja, koji je bio na osiguranju ugostiteljskog objekta Kuća piva u Slavonskom Brodu, piše 24sata.hr.

Muškarac (39) došao je u subotu oko 3.50 sati u Kuću piva. Počeo je nesuvislo govoriti, spominjati Drugi svjetski rat i svojega djeda.

- Nakon desetak minuta njegova monologa, vidjevši da su se ostali gosti počeli nelagodno osjećati, prišao sam mu te ga zamolio da popije svoje piće i izađe. Rekao sam mu prijateljski da nije ni mjesto, a ni vrijeme da se o tome priča, jer ljudi su došli da se odmore. Stavio sam mu ruku na rame i s njim izašao te ga ispratio prema Savi. Ali on se vratio. Prilazio je gostima, stavljajući im ruku pod nos i usta. Prišao sam mu i ponovno ga zamolio da izađe. Dobronamjerno sam mu rekao da policija stalno patrolira. Dodao sam da mu, ako ga vide, ja ne mogu pomoći. Učinio sam sve kako bih spriječio eventualne probleme. Izašao je, a kako je moja zadaća da ga ispratim, otišao sam za njim. On je imao crni ruksak na leđima, bijelu majicu i traperice odsječene do ispod koljena. U jednom trenutku je stavio ruku u hlače i ja sam, kao da mi je netko rekao da će izvaditi nož, zaostao korak iza njega. Tako je i bilo. Izvadio je nož i iz okreta prema meni porezao me točno ispred srca. Da sam bio malo bliže tom zamahu zabio bi mi nož ravno u srce. Pobjegao je, a ja sam se krvav vratio do Kuće piva, odakle su pozvali Hitnu pomoć - ispričao je Ivica, koji se oporavlja na Kirurgiji Opće bolnice “Dr. Josip Benčević”.

Policija je napadača uhitila oko 10 sati. Svojim dojavama pomogli su i građani, no nož, koji je muškarac najvjerojatnije odbacio, nije pronađen. Nakon kriminalističke obrade predali su ga pritvorskom nadzorniku te je kasnije doveden pred suca istrage. Osumnjičen je za pokušaj ubojstva.

foto: PrtSc 24sata.hr/ Ivica Galović(PIXSELL)

Zadnje vijesti

Pobjeda Marse protiv Višnjevca

Slavonac iz Bukovlja opravdao ulogu favorita

Općina Rešetari primila zahvalnicu Ministarstva pravosuđa

VIJESTI

Uspješna suradnja u izvršenju probacijskih poslova

Općina Rešetari primila zahvalnicu Ministarstva pravosuđa

FOTO GALERIJA

Učenici iz Gundinaca i Sikirevaca družili se uz knjige (nelektirne!)

Željezničar najuspješniji na 2. “Velentinovo kupu”

Održana županijska smotra LiDraNo 2018.

Brodski vaterpolisti na kampu u Dubrovniku

Osamnaest medalja za PK Marsonia u Sarajevu