Radnicima Đure Đakovića isplaćene plaće za rujan, prekida se štrajk

Čini se da je nakon dva i pol tjedna gotov štrajk radnika Đure Đakovića budući da su danas isplaćene plaće za rujan 2019.

Autor: Brodportal | Datum objave: 11.11.2019




 Više od 600 radnika danas je napokon dobilo plaće za mjesec rujan zbog čije neisplate su bili u štrajku od 24. listopada doznajemo od sindikalnog povjerenika Đuro Đaković Specijalnih vozila Ivana Barića. Tijekom cijelog dana vladala je neizvjesnost hoće li plaće biti svima isplaćene, a nakon isplate održan je i sastanak s Upravom Đuro Đaković Grupe. Iako su isplaćene plaće za rujan, ostaje otvoreno pitanje što je s onima za listopad koji bi trebale biti isplaćene idući tjedan. Ukoliko ponovo dođe do kašnjenja plaća, sindikati najavljuju novi štrajk. Isplata je bila moguća nakon tp je u petak deblokiran poslovni račun Đuro Đaković Grupe.

Barić se prošli ponedjeljak sastao s predstavnicima Uprave, koji su kazali da su u dogovoru s HEP-om osigurana financijska sredstva za isplatu rujanske plaće. Novac za isplatu plaće trebao bi biti osiguran oslobađanjem oko sedam milijuna kuna koje je Đuro Đaković imao kao jamstvo za posao u HEP-u.

Radnici tako prekidaju štrajk nakon ispunjenja zahtjeva, isplate plaća i ostavke predsjednika Uprave Marka Bogdanovića koji je u obrazloženju svoje ostavke naveo je da se grupacija nalazi u nezavidnoj situaciji uslijed dva ključna problema -  nemogućnost financijskog praćenja proizvodnje vagona za izvoz i nedostatka vlastitog kapitala.

Zadnje vijesti

Jedna novooboljela osoba od SARS-CoV-2 u protekla 24 sata

Mile Maras najbolji senior, Stjepan Damjanović junior na šahovskom turniru povodom Dana pobjede

Nogometaši Omladinca iz Gornje Vrbe lako sa Slobodnicom

FOTO GALERIJA

Projekt Zaželi u Općini Klakar bliži se kraju nakon dvije godina nemjerljive pomoći starijim korisnicima

Članovi HKUU "Trenk" NG iznenadili nastupom na otoku Pagu

Vole je bikeri, pivoljupci, gurmani, vrijeme je da i vi otkrijete njezine ljepote

[FOTOGALERIJA] Vrpolje: novozaređeni svećenik fra Gabrijel Bošnjak proslavio svoju Mladu misu

Mladi Brođani prvaci Hrvatske u malom nogometu