Radnicima Đure Đakovića isplaćene plaće za rujan, prekida se štrajk

Čini se da je nakon dva i pol tjedna gotov štrajk radnika Đure Đakovića budući da su danas isplaćene plaće za rujan 2019.

Autor: Brodportal | Datum objave: 11.11.2019
 Više od 600 radnika danas je napokon dobilo plaće za mjesec rujan zbog čije neisplate su bili u štrajku od 24. listopada doznajemo od sindikalnog povjerenika Đuro Đaković Specijalnih vozila Ivana Barića. Tijekom cijelog dana vladala je neizvjesnost hoće li plaće biti svima isplaćene, a nakon isplate održan je i sastanak s Upravom Đuro Đaković Grupe. Iako su isplaćene plaće za rujan, ostaje otvoreno pitanje što je s onima za listopad koji bi trebale biti isplaćene idući tjedan. Ukoliko ponovo dođe do kašnjenja plaća, sindikati najavljuju novi štrajk. Isplata je bila moguća nakon tp je u petak deblokiran poslovni račun Đuro Đaković Grupe.

Barić se prošli ponedjeljak sastao s predstavnicima Uprave, koji su kazali da su u dogovoru s HEP-om osigurana financijska sredstva za isplatu rujanske plaće. Novac za isplatu plaće trebao bi biti osiguran oslobađanjem oko sedam milijuna kuna koje je Đuro Đaković imao kao jamstvo za posao u HEP-u.

Radnici tako prekidaju štrajk nakon ispunjenja zahtjeva, isplate plaća i ostavke predsjednika Uprave Marka Bogdanovića koji je u obrazloženju svoje ostavke naveo je da se grupacija nalazi u nezavidnoj situaciji uslijed dva ključna problema -  nemogućnost financijskog praćenja proizvodnje vagona za izvoz i nedostatka vlastitog kapitala.

Zadnje vijesti

Plaćaju li Brođani račune na vrijeme?

14. Vinobus Radio Slavonije spreman za putovanje!

Građani ne odgovarajte na razne oblike internetskih prijevara

FOTO GALERIJA

Potpisani ugovori za čak 79 stipendija studenata Veleučilišta u Slavonskom Brodu

Vučković i Šarčević predstavljaju Brodsko-posavsku županiju u Berlinu

Robotičari iz Connect IT nastupili na FLL natjecanju zagrebačkog FER-a

Tradicija u službi razvoja turizma

FOTO - Više od 50 jahača na 4. Pokladnom jahanju u Velikoj i Maloj Kopanici