Radionica za učenike "Šest pitanja koja život znače"

Danas je u prostorima Klasične gimnazije „Fra Marijan Lanosović“ održana radionica „Šest pitanja koja život znače“. Organizatori radionice su Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije, Udruga dispečera hitne medicine i Klasična gimnazije „Fra Marijan Lanosović“.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.11.2017
Radionica za učenike "Šest pitanja koja život znače"


 Tridesetak učenika Klasične gimnazije danas su naučili kojih šest pitanja život znače. Saznali su što je to hitan medicinski poziv, kada i tko ga upućuje i na koji broj, koja je uloga i rad medicinskog dispečera i HMS-a, koji su važni podaci koje mora sadržavati hitan medicinski poziv, na koji način razgovarati s dispečerom HMS, značaj pravodobne vanjske masaže srca i u potreba automatskog vanjskog defibrilatora (AVD) te su učili o dosadašnjim naporima u izgradnji mreže AVD-a. U sklopu radionice održana je  i prezentacija te demonstracija upotrebe AVD-a uz mogućnost sudjelovanja svih zainteresiranih. 

Slavonski Brod nije slučajno odabran za domaćina edukacije, jer u našem gradu, u sklopu Zavoda za hitnu medicinu egzistira Nastavni centar za zdravstvene djelatnike kroz koji prolaze djelatnici iz Brodsko-posavske županije, ali i iz cijele Hrvatske. "Učenici Klasične gimnazije nisu izabrani slučajno, jer upravo ova škola ima izborni predmet „Prva pomoć“ te učenici stječu znanja kako postupiti u hitnim situacijama. Sa današnje radionice učenici će sa sobom ponijeti nova znanja, koja će podijeliti sa svojim ukućanima i prijateljima. Osim pohvale učenicima, želio bih zahvaliti Udruzi dispečara hitne medicine i Klasičnoj gimanziji fra Marijan Lanosović na suradnji.“ rekao je Branko Godić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije. 
 
Današnja radionica dio je četverodnevnog programa edukacije i relicenciranja hrvatskih dispečara hitne medicinske službe, a među kojima su i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije. „Zavod planira nastaviti sa radionicama sličnog tipa i u budućnosti kako bismo podigli razinu svijesti o važnosti načina komunikacije prilikom poziva broja 194. Posebno bih istaknuo podatak da je Zavod osigurao sredstva za dodatno školovanje tri naša djelatnika za nacionalne instruktore iz područja rada u okviru medicinsko-prijavno dojavne jedinice (MPDJ) kako bismo kroz naš Nastavni centar nastavili sa provođenjem aktivnosti ove vrste,  ali i kako bismo našim korisnicima osigurali najkvalitetniju uslugu“ dodao je Godić
 
Zadnje vijesti

Ugovor za Đuro Đaković Specijalna vozila u vrijednosti od 46 milijuna kuna

Obilježena 26. obljetnica pogibije pripadnika 105. bjelovarske brigade

VIDEO Posljednjih noći Brođani bez mirnog sna

SPORT

U nedjelju posljednja provjera

Još tjedan dana do početka sezone za nogometaše Zvonimira iz Donje Vrbe

NAJČITANIJE DANAS

Počinje 23. Novogradiško glazbeno ljeto

Četiri večeri odlične zabave uz S.A.R.S., Hanku Paldum, Plavi orkestar, Bebeka...

FOTO GALERIJA

Dograđena i obnovljena vjeronaučna dvorana u župi Podcrkavlje

Dječji vrtić „Trnoružica“ uskoro spreman za početak predškolske godine

U Koraću održana 6. Smotra folklora 'Gospi u čast'

Svetkovina svetog Lovre svečano proslavljena u Požegi

Novi radovi na proširenju kolnika i izgradnji biciklističke trake u Budakovoj ulici