Radionica za učenike "Šest pitanja koja život znače"

Danas je u prostorima Klasične gimnazije „Fra Marijan Lanosović“ održana radionica „Šest pitanja koja život znače“. Organizatori radionice su Zavod za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije, Udruga dispečera hitne medicine i Klasična gimnazije „Fra Marijan Lanosović“.

Autor: Brodportal | Datum objave: 23.11.2017
Radionica za učenike "Šest pitanja koja život znače"


 Tridesetak učenika Klasične gimnazije danas su naučili kojih šest pitanja život znače. Saznali su što je to hitan medicinski poziv, kada i tko ga upućuje i na koji broj, koja je uloga i rad medicinskog dispečera i HMS-a, koji su važni podaci koje mora sadržavati hitan medicinski poziv, na koji način razgovarati s dispečerom HMS, značaj pravodobne vanjske masaže srca i u potreba automatskog vanjskog defibrilatora (AVD) te su učili o dosadašnjim naporima u izgradnji mreže AVD-a. U sklopu radionice održana je  i prezentacija te demonstracija upotrebe AVD-a uz mogućnost sudjelovanja svih zainteresiranih. 

Slavonski Brod nije slučajno odabran za domaćina edukacije, jer u našem gradu, u sklopu Zavoda za hitnu medicinu egzistira Nastavni centar za zdravstvene djelatnike kroz koji prolaze djelatnici iz Brodsko-posavske županije, ali i iz cijele Hrvatske. "Učenici Klasične gimnazije nisu izabrani slučajno, jer upravo ova škola ima izborni predmet „Prva pomoć“ te učenici stječu znanja kako postupiti u hitnim situacijama. Sa današnje radionice učenici će sa sobom ponijeti nova znanja, koja će podijeliti sa svojim ukućanima i prijateljima. Osim pohvale učenicima, želio bih zahvaliti Udruzi dispečara hitne medicine i Klasičnoj gimanziji fra Marijan Lanosović na suradnji.“ rekao je Branko Godić, ravnatelj Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije. 
 
Današnja radionica dio je četverodnevnog programa edukacije i relicenciranja hrvatskih dispečara hitne medicinske službe, a među kojima su i djelatnici Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije. „Zavod planira nastaviti sa radionicama sličnog tipa i u budućnosti kako bismo podigli razinu svijesti o važnosti načina komunikacije prilikom poziva broja 194. Posebno bih istaknuo podatak da je Zavod osigurao sredstva za dodatno školovanje tri naša djelatnika za nacionalne instruktore iz područja rada u okviru medicinsko-prijavno dojavne jedinice (MPDJ) kako bismo kroz naš Nastavni centar nastavili sa provođenjem aktivnosti ove vrste,  ali i kako bismo našim korisnicima osigurali najkvalitetniju uslugu“ dodao je Godić
 
Zadnje vijesti

Uspiješna nedjelja brodskih rukometaša

Prve, druge i treće nagrade brodskim učenicima glazbe

Mirela Corel Baketarić: Sanjar, idealist i tragač s olovkom u ruci

VIJESTI

NATJECANJE OSNOVNOŠKOLACA U NOVOM MAROFU

Prve, druge i treće nagrade brodskim učenicima glazbe

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO intervju

Mirela Corel Baketarić: Sanjar, idealist i tragač s olovkom u ruci

FOTO GALERIJA

HKUU “Trenk“ Nova Gradiška - kvalitetnim aktivnostima kroz 2018. godinu

Učenici iz Gundinaca i Sikirevaca družili se uz knjige (nelektirne!)

Željezničar najuspješniji na 2. “Velentinovo kupu”

Održana županijska smotra LiDraNo 2018.

Brodski vaterpolisti na kampu u Dubrovniku