Radio Slavonija ponovno darivala prvašiće u akciji Povratak u školu!

Počela je nova nastavna godina za 1185 prvašića u 2021./2022. školskoj godini na području Brodsko posavske županije.

Autor: Brodportal | Datum objave: 07.09.2021


 U svim osnovnim školama je 10 715 učenika, što je neznatno manje u odnosu na proteklu godinu, doznajemo od pročelnice UO za sport kulturu i obrazovanje BPŽ, Anice Vukašinović

Pročenica je zajedno sa županom Danijelom Marušićem i županijskim izaslanstvom posjetila dvije osnovne škole; Antun Mihanović u Novoj Kapeli i Viktor Car Emin u Donjim Andrijevcima. Pridružila im se i ekipa Radio Slavonije, koja je uz spomenute dvije, obišla i osnovne škole u općinama Kaptol u Požeško slavonskoj te Gundinci u BPŽ. Ponovno samo darivali prvašiće bogatim poklonima. 

 Ovogodišnji obilazak je započeo u osnovnoj školi "Antuna Mihanovića" u Novoj Kapeli gdje su se s učenicima, prvog dana nastave,  susreli župan dr.sc. Danijel Marušić, privremena pročelnica Anica Vukašinović,   načelnik Općine Ivan Šmit kao i ravnateljica Lidija Grozdanović te im, uz prigodne darove, poželjeli sretan i uspješan početak školske godine.

Obraćajući se predstavnicima medija ravnateljica škole Lidija Grozdanović je rekla: "Veseli nas ova akcija Radio Slavonije i Brodsko-posavske županije  kojoj su se obradovali i učenici, posebice prvašići kojih je ove godine u matičnoj školi ukupno 12. Naša matična škola ima još sedam područnih škola, u koje je, ove godine,  ukupno upisano 26 prvašića, što je pad od 10 do 15 učenika u odnosu na prošlu godinu. Ja se nadam da će se ovaj trend zaustaviti i veselimo se svakom novom djetetu." -kazala je u ovoj prigodi ravnateljica Lidija Grozdanović.

Obilazak je nastavljen u Osnovnoj školi "Viktor Car Emin"  gdje su učenicima, uz prigodne poklone, uspješan početak školske godine poželjeli župan dr.sc.Danijel Marušić, privremena pročelnica Anica Vukašinović,   načelnik Općine Vedran Gavran te ravnateljica Mirta Degmečić.

U ovoj prigodi ravnateljica škole, Mirta Degmečić predstavnicima medija rekla je sljedeće:  "Ove školske godine imamo 270 učenika, dok je prošle godine bilo upisano njih 258. Zajedno s područnim školama ove godine upisana su 32 učenika prvih razreda. Uvjeti u školi su odlični, a i prijašnjih godina Županija je dosta ulagala u školu i opremanje škole kao i Općina." - kazala je ravnateljica Mirta Degmečić.

Župan Danijel Marušić, prilikom današnjeg obilaska rekao je: "Djetinjstvo uvijek nekako obilježi prvi dan škole te smo, zajedno s Radio Slavonijom, željeli im učiniti ovaj dan doista upotpunjenim. Mi ove godine imamo 1185 učenika upisanih u prve razrede u Brodsko-posavskoj županiji i, nažalost, to je za nekih 3% manje upisanih u odnosu na prošlu godinu što govori da se migracije stanovništva negativno odražavaju i u Brodsko-posavskoj županiji, ali uvijek se nadamo da postoje sredine gdje su te brojke i pozitivne. Ono što mi, kao osnivači osnovnih i srednjih škola, želimo je da djeci osiguramo što bolje uvijete za odvijanje nastave, odnosno uvijete primjerene sadašnjem vremenu. Brodsko-posavska županija je obnovila sve matične škole, a u velikom broju škola postoje i kuhinje kako bi djeca mogla dobiti topli obrok u školama. Čini se sve kako bismo krenuli s pozitivnim trendovima, za što je prije svega potrebno napraviti dobar plan, a sve s ciljem osiguravanja boljeg školovanja u uvjetima kakva djeca i zaslužuju. Svim prvašićima, ai svim ostalim učenicima želim sretan prvi dan škole, da im škola ostane u zaista lijepom sjećanju, da usvoje nova znanja, ali da ne zaborave na igru. Puno sreće želim i svim djelatnicima škola, a, naravno i roditeljima." - kazao je župan Marušić.

Zadnje vijesti

Održan pikado turniru povodom 29. obljetnice VRO Maslenica

U 2022. godini obilježava se 50 godina postojanja Kazališno-koncertne dvorane „Ivana Brlić-Mažuranić“

Policija apelira: pripazite na svoje osobne podatke!

VIJESTI

VIDEO

U 2022. godini obilježava se 50 godina postojanja Kazališno-koncertne dvorane „Ivana Brlić-Mažuranić“

NAJČITANIJE DANAS

PRIPREME ZA KAPTOLAČKI FESTIVAL

Pristižu nove pjesme za Zlatni glas Zlatne doline 2022.

FOTO GALERIJA

Nadbiskup Tomo Vukšić predvodio misno slavlje 179. obljetnice rođenja Sluge Božjega Josipa Stadlera

Održana Konferencija o budućnosti Europe na temu mladih i održive poljoprivrede

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Otvorena izložba „Kronika hrvatske gluposti“ Nika Titanika

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj