Radikalizacija i terorizam: Imigranti su klasični 'Problem-Reakcija-Rješenje'

Nakon terorističkih napada u Turskoj i ludila novogodišnje večeri u Njemačkoj, građani EU digli su se na noge - no, što je zaista u pozadini čitave priče?

Autor: Ratko Martinović | Datum objave: 14.01.2016


 Klasični primjer hegelijanske dijalektike i lažne dihotomije od strane interesnih kartela polako se pretvara u ideološki 'sveti gral' i 'podijeli pa vladaj' polarizacijski alat.

Mediji i političari 'izlevatili' narod

Radikalne odluke uvijek vuku vodu na mlin onih kojima su potrebne, poglavito političarima. Kada su stručnjaci za sigurnost na sav glas upozoravali kako na granicama manjka selekcija i sigurnosna provjera, etiketirani su kao 'paranoici' i 'ksenofobi'. Jedan gost u 'Klopci' čak je i javno ustvrdio da je 'apsolutno nemoguće da u izbjegličkim konvojima koji prolaze kroz Hrvatsku ima i terorista'. I u pitanju nije bio sarkazam nego ozbiljna misao.

Mediji su isto tako odradili ključni posao - unatoč čak 77% muškaraca snimani su isključivo žena i djeca. Izvještaj s nove godine kasnio je tri dana, razbojstva su zataškana, nedostatak putovnica i dokumenata smatrao se normalnim gubitkom u 'vihoru izbjeglištva' (za razliku od velikih količina gotovine u džepovima), a svatko tko bi na racionalan način nastojao upozoriti na potencijalne probleme automatski je bivao diskvalificiran.

Nisu krive države članice NATO-a nego kreatori kaosa

Došli smo do vremena kada čak i sama spomen razlike u tradicijama i mentalitetu znači da ste zadrti šovinist. I kada politička korektnost postane jedini moment (jer za zločine nisu krivi imigranti nego 'idioti') - onda je idealan trenutak za polarizaciju. Uspon radikala nije neko iznenađenje jer su radikalni i oni koji bi sve imigrante izbacili (Indijanci u Americi bi tu štošta mogli reći), kao i oni koji bi sve imigrante primili.

A vrhnje će pokupiti isti oni koji su i uništili Libiju, naoružali ISIL, stvorili afričku glad... I nemojte biti naivni da su to činili Nijemci, Britanci, Amerikanci. To je maslo nadnacionalnih, nadreligioznih i nadfinancijskih grupacija - vlasnika 'Lige prvaka' kojima je svejedno tko će igrati u finalu sve dok je nogomet u njihovom vlasništvu. EU je prvo uništena nacionalno, pa financijski, pa ideološki... Sada slijedi završni čin - potpuno zatiranje tradicije. I to nakon što je ista već uništena u Afganistanu, Siriji, Iraku...

Zadnje vijesti

272 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, jedna osoba preminula

Obilježena 29. obljetnica Vojno-redarstvene operacija Maslenica '93

Muzeju Brodskog Posavlja vraćena vrijedna slika iz 1831. godine, najavljena i nova izložbena sezona

FOTO GALERIJA

Održana Konferencija o budućnosti Europe na temu mladih i održive poljoprivrede

Nastavljaju se radovi na izgradnji parkirališta u Naselju Slavonija I

Advent iz davnina među najljepšim u Hrvatskoj

5. Slavonska trka – atletska manifestacija koja stvara promjene

Podijeljene diplome polaznicima škole klizanja