Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor uživo u Slavonskom Brodu

Cijenjeni glumac, pjesnik i glazbenik pred publiku donosi hvaljeni album “Ne okreći se, sine”

Autor: Brodportal | Datum objave: 19.05.2022
Rade Šerbedžija & Zapadni kolodvor uživo u Slavonskom Brodu


 Cijenjeni glumac, pjesnik i glazbenik Rade Šerbedžija krajem svibnja će nakon poduže pauze, konačno nastupiti pred publikom u Slavonskom Brodu. U utorak, 24. svibnja u pratnji svog benda Zapadni kolodvor stat će na pozornicu KKD I.B. Mažuranić i prirediti posebnu koncertnu priču.

Rade Šerbedžija ovom će prilikom uživo predstaviti hvaljeni i suradnjama obogaćen aktualni studijski album “Ne okreći se, sine”, koji donosi vrhunski spoj glazbe i stihova te niz  unikatnih pjesama s potpisom cijenjenih autora.

Najavni singl albuma “Eto pjesma” autorski potpisuje Husein Hus Hasanefendić, zaslužan i za tekst pjesme “Kasna jesen”. Svoj autorski doprinos ovom albumu dali su i drugi sjajni glazbenici: Damir Urban koji je za Šerbedžiju napisao pjesmu “Govorila je tako tiho, tiho”, Elvis Stanić koji je napravio sjajan aranžman u pjesmi “Grad” Drage Mlinarca, Mario Igrec u pjesmi “Suzo moja, strpi se” autora Zlatka Arsalangića, Ante Gelo u pjesmi “Ostala si uvijek ista” autora Đorđa Novkovića i Željka Sabola.

 Na ovom albumu Šerbedžija je dao i svoj autorski potpis - pjesmu “Šeherezda” posvetio je poznatom slovenskom kazališnom redatelju Tomažu Panduru. Aranžman za ovu pjesmu napravio je Diran Tavitjan. Također, naslovnu pjesmu “Ne okreći se, sine” Šerbedžija je napisao još 1989. godine, uglazbio ju je Gabor Lengyel, a Mario Igrec napravio je novi aranžman.

Jednako kao i album, najavljeni koncert u Slavonskom Brodu bit će ispunjen autorskim pjesmama te izvedbama bezvremenskih klasika; publika će imati priliku čuti kako u novim aranžmanima i izvedbi ovog priznatog umjetnika zvuče dobro poznate pjesme poput “Ostala si uvijek ista” ili “Otkako te ne volim”, ali i pjesme koje su obilježile njegovu dugogodišnju hvalevrijednu karijeru.

Rade Šerbedžija i Zapadni kolodvor krajem svibnja će održati dvostruko koncertno predstavljanje pred slavonskom publikom, za što je iskazan veliki interes - koncert 23. svibnja u osječkom Kulturnom centru je rasprodan. Ulaznice za koncert 24. svibnja u KKD I.B. Mažuranić u Slavonskom Brodu dostupne su u prodaji, a moguće ih je kupiti po cijeni od 100 Kn putem sustava Eventim.hr.

naslovna fotografija: Samir Cerić Kovačević

Zadnje vijesti

Održana 10. sjednica Županijske skupštine Brodsko-posavske županije

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara