Pucali iz automatskog oružja na obiteljsku kuću zbog svađe s članom obitelji

Policijski službenici Policijske postaje Slavonski Brod, jučer su dovršili kriminalističko istraživanje nad 34-godišnjakom i 35-godišnjakom na okolnosti počinjenja kaznenog djela oštećenje tuđe stvari i kaznenog djela nedozvoljeno posjedovanje, izrada i nabavljanje oružja i eksplozivnih tvari.

Autor: Brodportal | Datum objave: 30.04.2020
Pucali iz automatskog oružja na obiteljsku kuću zbog svađe s članom obitelji
 Kriminalističkim istraživanjem je utvrđeno, da su osumnjičeni, dana 19. travnja, u 4.40 sati, u Slavonskom Brodu, zbog narušenih međuljudskih odnosa od ranije sa jednim članom obitelji, ispalili više hitaca iz vatrenog (automatskog) oružja  u smjeru obiteljske kuće (vlasništvo 48-godišnjakinje) na kojoj su pritom nastala oštećenja. U tom trenutku u obiteljskoj kući se nije nitko nalazio. Policijski službenici su od osumnjičenih oduzeli automatsku pušku AK 47 sa nekoliko pripadajućih spremnika i 77 komada streljiva. Zbog sumnje u počinjenje spomenutih kaznenih djela, policija protiv obojice podnose kaznene prijave Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu.

Građani odlučite se na dragovoljnu predaju oružja i pozovite policiju!

Automatsko vatreno oružje je kategorija zabranjenog oružja koju građani ne mogu legalizirati, niti imati u posjedu, sukladno odredbama Zakonu o nabavi i posjedovanju oružja građana. 

Policija podsjeća i poziva građane, ukoliko posjeduju vatreno oružje koje je zabranjeno, da se odluče na dragovoljnu predaju i pozovu policiju na broj telefona 192, te tako izbjegnu pokretanje kaznenih postupaka. Policija također poziva one građane, koji znaju da netko iz njihova okružja nedozvoljeno posjeduje oružje da takve informacije jave policiji pozivom na isti broj ili elektroničkom poštom na e-mail adresu brodsko-posavska@policija.hr. 

Dragovoljnom predajom oružja, građani će se riješiti zla iz svog doma te učiniti svoju budućnost sretnijom, kao i okružje u kojem žive. U okviru Akcije „Manje oružja – manje tragedija“, građani mogu vremenski neograničeno dragovoljno predavati oružje policiji bez straha da će biti sankcionirani, no ne donositi oružje sami zbog opasnosti pri transportu već pozvati policiju, koja će doći i na siguran način preuzeti oružje. Više informacija o spomenutoj akciji građani mogu saznati pozivom na besplatan broj telefona 08008892.

 

Zadnje vijesti

Nakon izbora uklanjanje promidžbenih plakata s javnih površina

Poginuo Andrija Andabak, junak domovinskog rata

Vrijednost 27,1 milijun kuna, dovršetak za godinu dana

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika