Prvi slavonski igrani film “Adam” ušao na cijenjeni Barcelona film festival

Veliki uspjeh prvog slavonskog igranog filma “Adam” ušao na cijenjeni Barcelona film festival.

Autor: Brodportal | Datum objave: 06.10.2020


 “Upornost i vjera u vlastite talente uvijek pronađe svoj put do uspjeha. Film Adam prepoznat je u svjetskim krugovima te će biti prikazan na Barcelona Film Festivalu, festivalu nezavisnog filma”, istaknuo je redatelj prvog slavonskog igranog filma Mario Šulina, vlasnik Produkcije Nova, koji je uz vinkovačkog književnika Franju Nagulova i jedan od scenarista filma.

Radnja filma “Adam” smještena je u neimenovanom slavonskom selu, a priča je usmjerena na glavnog lika Adama (Zdravko Šinjori) istinskog ratnog heroja koji je proživio ratni pakao i pati od PTSP-a te njegovog sina s kojim, u datim okolnostima, pokušava voditi normalan život. 

“Kada živite u maloj sredini, često postoji jedan obrazac normalnog i sve što se tu ne uklapa izloženo je podsmijehu, ogovaranju, zadiranju u privatnost. Otprilike se s tim morao boriti i Adam kojemu je to posebno teško s obzirom na sve druge životne probleme. Film je to protiv predrasuda sredine protiv pojedinca koji ne živi na način koji ona smatra prihvatljivim”, dodaje redatelj Mario Šulina te objašnjava kako su reakcije publike na pretpremjerama filma više nego pozitivne. 

“Film Adam je ugledao svjetlo dana bez financijske podrške ijedne institucije, dokaz je da se uz puno truda, rada, zalaganja te uz jasnu viziju može prenijeti snažna poruka te ostaviti pečat jednog teškog vremena iz naše bliske prošlosti”, zaključuje Šulina.

Adam je prvi u cijelosti slavonski film, glumačka postava je redom iz Kazališta “Mika Živković” iz Retkovaca, iz osječke Dramske akademije i osječkog HNK, a sniman je na lokacijama u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji. 

Na filmu je kao dizajner svjetla radio Brođanin Ivan Pešorda.

Zadnje vijesti

Vanesa brončana na Europskom prvenstvu

Udruga Marsonia Zagreb okuplja sve zagrebačke Brođane na jednome mjestu

48 novooboljelih osoba od Covid-19 u proteklih 24 sata

FOTO GALERIJA

Obilježena 30. obljetnica pogibije pripadnika 105. bjelovarske brigade

Proslavljena svetkovina Velike Gospe u Brodskom Vinogorju

Što je uzrok pomora ribe u kanalima Tvrđave Brod?

Na 14. Kukuruzijadi u Gornjima Andrijevcima podijeljeno više od 700 kuhanih kukuruza

Odana počast za sve poginule i pale branitelje