Prvi slavonski igrani film “Adam” ušao na cijenjeni Barcelona film festival

Veliki uspjeh prvog slavonskog igranog filma “Adam” ušao na cijenjeni Barcelona film festival.

Autor: Brodportal | Datum objave: 06.10.2020


 “Upornost i vjera u vlastite talente uvijek pronađe svoj put do uspjeha. Film Adam prepoznat je u svjetskim krugovima te će biti prikazan na Barcelona Film Festivalu, festivalu nezavisnog filma”, istaknuo je redatelj prvog slavonskog igranog filma Mario Šulina, vlasnik Produkcije Nova, koji je uz vinkovačkog književnika Franju Nagulova i jedan od scenarista filma.

Radnja filma “Adam” smještena je u neimenovanom slavonskom selu, a priča je usmjerena na glavnog lika Adama (Zdravko Šinjori) istinskog ratnog heroja koji je proživio ratni pakao i pati od PTSP-a te njegovog sina s kojim, u datim okolnostima, pokušava voditi normalan život. 

“Kada živite u maloj sredini, često postoji jedan obrazac normalnog i sve što se tu ne uklapa izloženo je podsmijehu, ogovaranju, zadiranju u privatnost. Otprilike se s tim morao boriti i Adam kojemu je to posebno teško s obzirom na sve druge životne probleme. Film je to protiv predrasuda sredine protiv pojedinca koji ne živi na način koji ona smatra prihvatljivim”, dodaje redatelj Mario Šulina te objašnjava kako su reakcije publike na pretpremjerama filma više nego pozitivne. 

“Film Adam je ugledao svjetlo dana bez financijske podrške ijedne institucije, dokaz je da se uz puno truda, rada, zalaganja te uz jasnu viziju može prenijeti snažna poruka te ostaviti pečat jednog teškog vremena iz naše bliske prošlosti”, zaključuje Šulina.

Adam je prvi u cijelosti slavonski film, glumačka postava je redom iz Kazališta “Mika Živković” iz Retkovaca, iz osječke Dramske akademije i osječkog HNK, a sniman je na lokacijama u Osječko-baranjskoj i Vukovarsko-srijemskoj županiji. 

Na filmu je kao dizajner svjetla radio Brođanin Ivan Pešorda.

Zadnje vijesti

Požeška Slavonija nanijela četvrti uzastopni poraz Slavoncu iz Bukovlja

U Brodu za 10 godina, deset gradonačelnika

U Muzeju Brodskog Posavlja izložba o povijesti HPD Davor

FOTO GALERIJA

Kravata porijeklo "vuče" iz brodskog pritvrđavskog naselja Cravatten Statt

Održana završna konferencija energetske obnove upravne zgrade bolnice "Dr. Josip Benčević"

Satiričko kazalište mladih iz Slavonskog Broda nastupilo u Bitoli

Župan Marušić na sastanku Vlade sa županima, predstavnicima Udruge gradova i Udruge općina u Zaprešiću

Spojen novi most na Savi kod Stare Gradiška