Prvi protivnik Opatija na domaćem terenu, stiglo novo pojačanje – Dominik Perković

Nogometaši Marsonije sutra kreću u novo prvenstvo

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 19.08.2022


 Za nogometaše Marsonije završio je pripremni period. Klub se za novo prvenstvo u jedinstvenoj Drugoj ligi koja je po novom 3. rang natjecanja pripremao na svim razinama. Od samog ustroja kluba, pa do igračkog kadra koji je pojačan za novu puno jaču ligu u kojoj su klubovi iz cijele Hrvatske. Teško je reći prema svojoj kvaliteti gdje se trenutno u ovoj ligi nalazi Marsonia, ali to će biti jasnije već nakon nekoliko uvodnih utakmica. Svi navijači Marsonije i ljubitelji nogometa u Slavonskom Brodu željno očekuju početak novog prvenstva u jedinstvenoj Drugoj ligi koja je za sve klubove nepoznanica. Brođani jedino znaju kvalitetu klubova s područja Slavonije i Baranje, a to su Zrinski iz Jurjevca, Belišće i druga ekipa Osijeka. Nakon nekoliko sezona ponovno će Bijelo – crni igrati protiv: Bjelovara, Međimurja iz Čakovca i Mladosti iz Ždralova. Po prvi put će se sastati s ekipama iz: Ploča, Hrvaca, Poreča, Čavli, Dugog Sela, Sesveta, Krapine, Opatije i ponovno protiv Trnja iz Zagreba preko kojeg su i došli do ovog natjecanja.

Naravno da se tijekom ljeta Marsonia morala pojačati u igračkom dijelu kako bi u ovoj jakoj ligi mogla biti konkurentna. Ovog ljeta Marsoniju je napustilo 12 igrača od kojih je 6 koji su stalno igrali i to: Iličević, Olić, Rošić, Ristovski, Žuljević i Marić, dok su još otišli: Kramer, Kokanović, Andrić, Brnić, Baričević i Međugorac. Umjesto njih klub je pronašao zamjene te je angažirano 15 novih od kojih su većina povratnici u klub i domaći igrači. Tako su među Bijelo – crnima od nove sezone: Krijan Memović, Dogan, Begović, Kovačević, Svrzlić, Katinić, Salamunović, Kvesić, Huseinbašić, Blatančić, Mišković, Prijić, Anić i posljednje novo / staro ime Dominik Perković. On se vratio iz Solina, dok je prije toga bio u Dugopolju, Varaždinu te drugim momčadima Dinama i Hajduka. On će pojačati konkurenciju na desnom boku, dok je prije Perkovića stigao Osječanin Lovro Anić koji je posljednje 3 sezone bio u Belišću, a prije toga i u drugoj ekipi Dinama te će pojačati vezni red.

Trener Špehar u pripreme je krenuo 13. srpnja te na popisu ima 29 igrača među kojima je i ozlijeđeni Dino Lihić koji je ostao u klubu, ali bi se na teren trebao vratiti na proljeće. Za Marsoniju je registriran i kondicijski trener Marko Čanić koji će biti 5. stoper i samo u slučaju potrebe u izostanku: Balentovića, Dogana, Begovića ili Kovačevića bit će na dispoziciji treneru Špeharu. Za novo prvenstvo Bijelo – crni su dobro pokriveni na svim pozicijama na kojima imaju po 2 kvalitetna igrača. Prema tome osječki trener na klupi Brođana imat će širinu u igračkom kadru koju nije imao u prošloj sezoni.

Tijekom ovih priprema Marsonia je odigrala 8 prijateljskih utakmica te ima 4 pobjede, dvije neodlučene i 2 poraza. Svladani su: Oriolik, Vukovar, Sloga iz Jaruga i požeška Slavonija, dok je neodlučeno bilo protiv Đakovo Croatije i Odžaka. Porazi su bili i to minimalni od Cibalije s 3:2 te od Zrinskog iz Jurjevca s 2:1. Bijelo – crni u ovih 8 utakmica postigli su 17, a primili su 7 golova. Najbolji strijelac priprema sa 4 gola je Silvio Mihić, dok je Ermin Huseinbašić 3 puta pogodio protivničku mrežu. Samo 1 gol dali su napadači Selmir Mahmutović i Igor Prijić koji se očito čuvaju za prvenstvo koje će biti vrlo kvalitetno, ali i neizvjesno jer su se svi klubovi dodatno pojačali.   

Protivnik nogometašima Marsonije sutra u 1. kolu je Opatija koja je prošle sezone igrala u 2. rangu natjecanja i koja se ovog ljeta pojačala za dolaske nekoliko prvoligaških igrača. Klub iz kvarnerskog zaljeva otvoreno je najavio borbu za 1. mjesto i što brži povratak u 2. rang natjecanja. S druge strane Špehar će imati gotovo sve igrače osim Marija Kvesića i tek pristiglog Dominika Perkovića koji još nisu registrirani. 

Prema tome, ove subote, 20. kolovoza od 17,30 na Stadionu "Stanko Vlainić – Dida" Marsonia ugošćuje vrlo jaku Opatiju te će to biti pravi test vrijednosti koliko i gdje mogu Bijelo – crni u ovoj sezoni.  

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara