Prve snježne pahulje nad Brodom potkraj studenog

Oblačno, kiša i snijeg, vjetrovito i osjetan pad temperature obilježja su današnjeg jutra i dana. I dok na zapadu snijeg već pričinjava probleme, osobito vozačima, u Slavoniji izraženija promjena vremena očituje se u naletima hladnog vjetra, ali snijeg se u ovim krajevima, zasad, još ne očekuje.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 13.11.2017
Prve snježne pahulje nad Brodom potkraj studenog


 Jutros smo se (pro)budili na +8, do kraja dana bit će još niže, samo +2. U utorak i srijedu neće doći do većih promjena vremena, sjeverni i sjeverozapadni dijelovi Hrvatske i dalje će imati svakodnevne oborine. I dok se neki komentari Brođana, s obzirom na lijepo i toplo vrijeme proteklih tjedana svode na to da je zima uranila oni drugi, pak, misle da je mjesec studeni ionako dobio ime po niskim temperaturama i nema mjesta čuđenju otkuda "odjednom" tako hladno. Kako god, Brođani što se nailaska hladnije fronte tiče, zasad mogu biti nešto spokojni, snijega zasad neće biti, tamo do iza 20.studenog.

-Noćna, jutarnja i dnevna temperatura zraka će postupno ići "dolje", imat ćemo naizmjenice kišu, maglu i mraz, jutarnja temperatura će do kraja studenog biti do maksimalno +2, dnevna maskimalno +8 stupnjeva, postupno sve niže. Snijeg u Slavoniji možemo očekivati oko 22-og studenog, pa opet 30-og, ali ništa obilno. Sve to će "pratiti" hladni sjeveroistočni, sjeverni  i sjeverozapadni vjetrovi. Snijega će biti još u dva navrata, u prvoj dekadi prosinca te oko 25-og prosinca-kaže za BrodPortal mr.Stevan Braco Knežević, meteorolog amater iz Trnjana.

U svakom slučaju, dodaje, "bablje ljeto"je iza nas, topla odjeća "dobija" prioritet.    

Zadnje vijesti

Predbožićni susret nadbiskupa Hranića i medijskih djelatnika

11 odličja Karate kluba Slavonski Brod u Osijeku

Oprezno u prometu, prošli tjedan 23 nesreće

VIJESTI

Božićna čestitka

Predbožićni susret nadbiskupa Hranića i medijskih djelatnika

NAJČITANIJE DANAS

"Čist Božić i Bistra Nova Godina"

Brodski ronioci sudjelovali u eko akciji u Splitu

FOTO GALERIJA

Veleučilište u Slavonskom Brodu počelo s provedbom projekta STEM Eco&Energetics

Muzej Brodskog Posavlja predstavlja brodsku arheološku zonu

SVJETSKI KUP: Bronca za Nikolinu i Mihaela

Prihvaćena reorganizacija natjecanja

Motomrazovi darivali mališane u Sibinju