Prve snježne pahulje nad Brodom potkraj studenog

Oblačno, kiša i snijeg, vjetrovito i osjetan pad temperature obilježja su današnjeg jutra i dana. I dok na zapadu snijeg već pričinjava probleme, osobito vozačima, u Slavoniji izraženija promjena vremena očituje se u naletima hladnog vjetra, ali snijeg se u ovim krajevima, zasad, još ne očekuje.

Autor: BG/Brodportal | Datum objave: 13.11.2017
Prve snježne pahulje nad Brodom potkraj studenog


 Jutros smo se (pro)budili na +8, do kraja dana bit će još niže, samo +2. U utorak i srijedu neće doći do većih promjena vremena, sjeverni i sjeverozapadni dijelovi Hrvatske i dalje će imati svakodnevne oborine. I dok se neki komentari Brođana, s obzirom na lijepo i toplo vrijeme proteklih tjedana svode na to da je zima uranila oni drugi, pak, misle da je mjesec studeni ionako dobio ime po niskim temperaturama i nema mjesta čuđenju otkuda "odjednom" tako hladno. Kako god, Brođani što se nailaska hladnije fronte tiče, zasad mogu biti nešto spokojni, snijega zasad neće biti, tamo do iza 20.studenog.

-Noćna, jutarnja i dnevna temperatura zraka će postupno ići "dolje", imat ćemo naizmjenice kišu, maglu i mraz, jutarnja temperatura će do kraja studenog biti do maksimalno +2, dnevna maskimalno +8 stupnjeva, postupno sve niže. Snijeg u Slavoniji možemo očekivati oko 22-og studenog, pa opet 30-og, ali ništa obilno. Sve to će "pratiti" hladni sjeveroistočni, sjeverni  i sjeverozapadni vjetrovi. Snijega će biti još u dva navrata, u prvoj dekadi prosinca te oko 25-og prosinca-kaže za BrodPortal mr.Stevan Braco Knežević, meteorolog amater iz Trnjana.

U svakom slučaju, dodaje, "bablje ljeto"je iza nas, topla odjeća "dobija" prioritet.    

Zadnje vijesti

Pobjeda Marse protiv Višnjevca

Slavonac iz Bukovlja opravdao ulogu favorita

Općina Rešetari primila zahvalnicu Ministarstva pravosuđa

VIJESTI

Uspješna suradnja u izvršenju probacijskih poslova

Općina Rešetari primila zahvalnicu Ministarstva pravosuđa

FOTO GALERIJA

Učenici iz Gundinaca i Sikirevaca družili se uz knjige (nelektirne!)

Željezničar najuspješniji na 2. “Velentinovo kupu”

Održana županijska smotra LiDraNo 2018.

Brodski vaterpolisti na kampu u Dubrovniku

Osamnaest medalja za PK Marsonia u Sarajevu