Prva pojedinačna pobjeda igrača iz STK Slavonski Brod ove sezone u Superligi

U Stolnoteniskom klubu Slavonski Brod ništa novo kada su u pitanju rezultati utakmica u ovogodišnjoj HEP Superligi.

Autor: Brodportal | Datum objave: 01.04.2021


 Naime, Brođani su u derbiju začelja na domaćem terenu ugostili Srdoče iz Rijeke koji se nalaze na pretposljednjem mjestu s dvije pobjede i 10 poraza. S druge strane stolnotenisači Slavonskog Broda imaju svih 12 poraza te se više ne mogu spasiti od ispadanja. Gosti iz riječkih Srdoča bili su jedina mala prigoda da se možda dođe do prve pobjede u ovogodišnjoj Superligi, međutim, ona je izostala.

U svakom se kolu igraju po dvije utakmice, dok su stolnotenisači Slavonskog Broda u ovom igrali samo jednu utakmicu protiv Srdoča iz Rijeke u kojoj su poraženi s 3:1, dok je utakmica protiv Pule odgođena. Prije sezone Brođani su znali da nemaju nikakvih izgleda ostati ove sezone u Superligi jer su iz nje trebali ispasti još prošle sezone, ali ih je toga spasila pandemija. Stoga su zadržali iste igrače i u ovoj sezoni i to Zagrepčane Karla Frančeca i Stanislava Lošića kojima je velika čast uopće nastupati u HEP Superligi s najboljim klubovima i igračima.

Upravo je Lošić u prvom meču dana s 3:1 poražen od Luke Šarčevića koji je s 2 puta 11:7 dobio prva 2 seta, a onda je 3. set sa 14:12 otišao na stranu domaćeg igrača. U 4. setu je Šarčević s 11:4 bio uvjerljiv za prvu pobjedu Srdoča. U drugom meču za Slavonski Brod igrao je mladi Tomi Stanišić koji je zamijenio odsutnog Tomislava Klaića te je dobio prvi set s 11:5 protiv Doriana Kuzmića. Nakon toga igrač Srdoča koji je iz Pule dobiva naredna 3 seta za svoju pobjedu s 3:1 nakon koje gosti iz Rijeke imaju ukupno vodstvo u meču od 2:0. Treći meč dana ponudio je odličnu igru domaćeg igrača Karla Frančeca koji je s 3:0 nadigrao gostujućeg Kasu Smajlija. Mladi Zagrepčanin je po setovima imao 11:7, 11:5 i 11:4 za svoju prvu pobjedu u karijeru u HEP Superligi. 

Ova pobjeda Frančeca je i prvi pojedinačni dobiveni meč jednog igrača Slavonskog Broda u ovoj sezoni HEP Superlige. Naime, u dosadašnjih 12 utakmica Brođani su sve utakmice izgubili s 3:0, a ovo je prva koja nije završila s tim rezultatom zahvaljujući upravo Frančecu. U posljednjem 4. meču gostujući Kuzmić je s 3:0 svladao domaćeg Lošića koji je u prvom setu poražen s 11:7, u drugom sa 14:12, a u trećem s 11:8. Međutim, treba izdvojiti da su oba igrača prikazala dobru igru uz nekoliko jako lijepih poteza.

Za stolnotenisače Srdoča ova pobjeda može puno značiti u borbi za ostankom u ligi, a sada moraju stići vinkovačku Cibaliju kako bi se spasili od ispadanja. Stolnotenisače Slavonskog Broda nakon uskrsa očekuju gostovanja u Splitu i Dubrovniku koja će iskoristiti kao pripremu za novu sezonu.

Zadnje vijesti

92 novooboljele osobe od Covid-19 u protekla 24 sata, 2 osobe preminule

Počeo je play off Homer kupa

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Neponovljiva 4 Tenora na božićnom koncertu SBTV-a oduševila i do suza nasmijala publiku

FOTO GALERIJA

Deset godina Zavoda za hitnu medicinu Brodsko-posavske županije kroz fotografije

Novi autobusni kolodvor pušten u rad

Dodjelom godišnjih volonterskih nagrada obilježen Međunarodni dan osoba s invaliditetom

Advent u Brodsko-posavskoj županiji nikad atraktivniji

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske