Prva ekipa Broda slavila nad Splitom, druga izgubila

Košarkaški klub invalida Brod u 11. krugu natjecanja Hrvatske lige za košarkaše u kolicima ugostio je Split.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 22.04.2019
Prva ekipa Broda slavila nad Splitom, druga izgubila


 Prema pravilima u svakom krugu natjecanja igraju se po dvije utakmice, pa su tako obje slavonskobrodske ekipe Košarkaškog kluba invalida Broda odigrale utakmice protiv Splićana te svoju međusobnu. Tako je prva ekipa Brođana došlo do pobjede nad gostima iz Splita, dok ju drugi sastav Broda nije izborio. Zanimljiv je bio i obračun dvije domaće ekipe u kojem je pobjeda pomalo neočekivano pripala drugoj ekipi.

Od sve 3 utakmice koje su se odigrale u 11. krugu natjecanja Hrvatske lige za košarkaše u kolicima najmanje neizvjesnosti bilo je u prvoj utakmici koja je ujedno bila i derbi kola. U tom susretu prva ekipa Broda je s 52:39 svladala Split kojem je na taj način uzvraćeno za poraz u prvom dijelu natjecanja. Nakon prve četvrtine bilo je 14:10 za domaće koji su do poluvremena napravili 37:20 te su tu razliku održavali do kraja susreta.

U sastavu prve ekipe Broda protiv Splita Anđelo Radoš je postigao 17, Željko Kladarić 11, a Dario Arsenović 10 koševa. Kod Splita su se izdvojila 3 igrača pa su tako po 12 poena ubacili Marko Mastelić i Pero Sunara, dok je Sven Maretić postigao 9 koševa.

Vrlo zanimljivu utakmicu odigrali su druga ekipa Broda i Split koji je na kraju sa 43;40 došao do pobjede. Gosti su vodili u većem dijelu utakmice, dok su domaći pokušavali stići, ali u tome nisu uspjeli. Kod Splita su Ivan Strmić sa 14 i Pero Sunara s 11 koševa bili najučinkovitiji, dok su se u drugom sastavu Broda istaknuli Filip Jakubiv sa 17 i Denis Arsenović s 10 poena.

Posljednju utakmicu ovog kola igrale su dvije ekipe Broda, dok je prvi sastav ušao previše opušteno u utakmicu koju je na kraju izgubio sa 43:41. Druga ekipa iskoristila je ponuđeno te je uzela pobjede u koju je Filip Jakubiv ugradio 26, a Željka Koški 11 koševa. Za prvi sastav Broda su po 8 poena ubacili Darko Boić i Dario Arsenović. Sve 3 utakmice sudili su brođani Luka Pongračić i Hrvoje Pencinger koji uskoro odlazi u poljski grad Walbrych u kojem se održava završni turnir 4 najbolje ekipe u ovom sportu u Europi. Suditi to natjecanja za Pencingera je veliko priznanje.

Prva ekipa KKI Brod nakon ovog kola ima 9 pobjeda i 6 poraza te je sigurna na 4. mjestu, dok je druga ekipa na omjeru 4-11 te se nalazi na 7. mjestu. Slijedeća aktivnost košarkaša u kolicima tradicionalni turnir u sklopu Sportskih susreta Bljesak koji će se održati ovog vikenda 27. i  28. travnja u Sportskoj dvorani Brod.

Zadnje vijesti

Dvije nove pozitivne osobe u županiji, aktivnih slučajeva 121

13. Memorijal ''Ostat ću mlad – Krešimir Blažević'' u Centru mladih i na YouTubeu

Leona i Antonela 4. u finalu na 1000 metara

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD

Otvorena izložba 40. saziva Akvarelističke kolonije „Sava“