Prva domaća pobjeda odbojkaša Marsonije!

Nakon domaćih poraza prvo od Siska pa od Kitro Varaždina, odbojkaši Marsonije u trećem susretu na domaćem terenu napokon su došli do pobjede.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 05.11.2019


 Brođani su nakon dobre igre pred ponovno dobro popunjenim tribinama dvorane Vijuš slavili prva domaća 3 boda protiv Rovinja s 3:0. Igrači trenera Pave Šimića već imaju jednu pobjedu i to gostujuću u Zadru s 3:2, ali ova je puno važnija s obzirom da je domaća i to sa čistih 3:0.

Da su dobro igrali protiv Siska i Kitro Varaždina, dokaz je da je i u 4. kolu Superlige protiv Rovinja ponovno bilo 400 gledatelja na tribinama dvorane Vijuš. Oni su došli podržati odbojkaše Marsonije koji su na kraju lakše od očekivanog došli do pobjede protiv Rovinja s 3:0. Gosti iz Istre su prve 3 utakmice igrali sve na domaćem terenu na kojem su s 3:0 nadigrani od vodeće Rijeke, dok su s 3:2 poraženi od Siska, ali su zato s 3:2 baš kao i Brođani slavili nad Zadrom. Tako je susret između Marsonije i Rovinja bila utakmica između dvije ekipe koje su nakon prva 3. kola imale 2 boda. Sada je Marsonia otišla na 5, dok je Rovinj ostao na 2 boda.

Prvi set je bio uglavnom izjednačen premda su odbojkaši Marsonije bili ti koji su stalno imali prednost od jednog do 2 poena. Ključno je bilo odvajanje Brođana na 22:16, premda je nakon toga Rovinj došao na 22:21, ali je završnica prvog seta otišla na stranu domaćih koji su s 25:22 dobili prvi set. U drugom setu nije bilo toliko neizvjesnosti budući da je od početka Marsonia imala 11:5 i do kraja držala razliku za konačnih 25:12. Tako su domaći s 2:0 u setovima krenuli u 3. set u kojem je Rovinj imao malu prednost da bi se nakon toga ekipe izmjenjivale u vodstvima. S 23:23 ušlo se u završnicu 3. seta te su gosti kod vodstva 24:23 imali set loptu koju nisu iskoristili. Brođani stižu na 24:24 te uspijevaju dobiti još 2 poena za konačnih 26:24 za ukupnu pobjedu protiv Rovinja s 3:0.

U igri odbojkaša Marsonije još ima segmenata koje moraju popraviti, poput servisa i napada. Svakako će se i igra momčadi kako bude prvenstvo odmicalo sve više popravljati, međutim, početni učinak od dvije pobjede i 2 poraza je više nego solidan.

 

Zadnje vijesti

Moto karavana "Zajedno u ratu, zajedno u miru" na putu do Vukovara ponovo stala i u Slavonskom Brodu

Predstavljen Zbornik radova pjesnika Brodsko-posavske županije

Nove mjere za afričku svinjsku kugu

VIJESTI

FOTO GALERIJA

Moto karavana "Zajedno u ratu, zajedno u miru" na putu do Vukovara ponovo stala i u Slavonskom Brodu

NAJČITANIJE DANAS

FOTO GALERIJA

Nikad glamurozniji, veći i spektakularniji Sajam vjenčanja Exclusive u Novoj Gradiški

FOTO GALERIJA

Održana večer Vojvođanskih Hrvata

Minimalna pobjeda Marsonije nad Slogom za ostanak na vodećoj poziciji

Tehnička škola predstavila projekt "Slavonika 5.0" vrijedan 80 milijuna kuna

Uz blagdan Svih svetih položeni vijenci i zapaljene svijeće

Osnovna škola iz Oriovca prvi put partner u dvogodišnjem međunarodnom KA2 projektu