Prva domaća pobjeda odbojkaša Marsonije!

Nakon domaćih poraza prvo od Siska pa od Kitro Varaždina, odbojkaši Marsonije u trećem susretu na domaćem terenu napokon su došli do pobjede.

Autor: Josip Šebalj | Datum objave: 05.11.2019


 Brođani su nakon dobre igre pred ponovno dobro popunjenim tribinama dvorane Vijuš slavili prva domaća 3 boda protiv Rovinja s 3:0. Igrači trenera Pave Šimića već imaju jednu pobjedu i to gostujuću u Zadru s 3:2, ali ova je puno važnija s obzirom da je domaća i to sa čistih 3:0.

Da su dobro igrali protiv Siska i Kitro Varaždina, dokaz je da je i u 4. kolu Superlige protiv Rovinja ponovno bilo 400 gledatelja na tribinama dvorane Vijuš. Oni su došli podržati odbojkaše Marsonije koji su na kraju lakše od očekivanog došli do pobjede protiv Rovinja s 3:0. Gosti iz Istre su prve 3 utakmice igrali sve na domaćem terenu na kojem su s 3:0 nadigrani od vodeće Rijeke, dok su s 3:2 poraženi od Siska, ali su zato s 3:2 baš kao i Brođani slavili nad Zadrom. Tako je susret između Marsonije i Rovinja bila utakmica između dvije ekipe koje su nakon prva 3. kola imale 2 boda. Sada je Marsonia otišla na 5, dok je Rovinj ostao na 2 boda.

Prvi set je bio uglavnom izjednačen premda su odbojkaši Marsonije bili ti koji su stalno imali prednost od jednog do 2 poena. Ključno je bilo odvajanje Brođana na 22:16, premda je nakon toga Rovinj došao na 22:21, ali je završnica prvog seta otišla na stranu domaćih koji su s 25:22 dobili prvi set. U drugom setu nije bilo toliko neizvjesnosti budući da je od početka Marsonia imala 11:5 i do kraja držala razliku za konačnih 25:12. Tako su domaći s 2:0 u setovima krenuli u 3. set u kojem je Rovinj imao malu prednost da bi se nakon toga ekipe izmjenjivale u vodstvima. S 23:23 ušlo se u završnicu 3. seta te su gosti kod vodstva 24:23 imali set loptu koju nisu iskoristili. Brođani stižu na 24:24 te uspijevaju dobiti još 2 poena za konačnih 26:24 za ukupnu pobjedu protiv Rovinja s 3:0.

U igri odbojkaša Marsonije još ima segmenata koje moraju popraviti, poput servisa i napada. Svakako će se i igra momčadi kako bude prvenstvo odmicalo sve više popravljati, međutim, početni učinak od dvije pobjede i 2 poraza je više nego solidan.

 

Zadnje vijesti

Održana šesta Mićina ajvarijada

Danas utakmice 5. kola u Međužupanijskoj nogometnoj ligi Brod / Požega

Jedna osoba preminula, sedam novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

FOTO GALERIJA

Obilježen Dan hrvatskih branitelja Brodsko-posavske županije

Udahni, okusi, doživi vinograde Brodskog Stupnika!

TraMEnac time - gastronomsko putovanje na Ranču Ramarin

Započela izgradnja Inovacijskog inkubatora InnoBROD

Otvorena izložba 40. saziva Akvarelističke kolonije „Sava“