Prošli tjedan 459 prometnih prekršaja, u 28 prometnih nesreća 4 osobe ozlijeđene

Rezultati pojačanih mjera u prometu

Autor: Brodportal | Datum objave: 11.10.2021
Prošli tjedan 459 prometnih prekršaja, u 28 prometnih nesreća 4 osobe ozlijeđene


 Na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, od 4 do 10. listopada 2021. godine, dogodilo se 28 prometnih nesreća, od kojih 4 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama i 24 prometne nesreće s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama po 2 osobe su zadobile teške i lake tjelesne ozlijede.

U pojačanim nadzorima prometa, policijski službenici su utvrdili 459 prometnih prekršaja, od kojih 259 prekršaja nepropisnih brzina, 54 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 13 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 14 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji. 

Policijski službenici su nadzirući promet (dana 8. listopada, oko 23,40 sati), u Zapolju, u organizmu 49-godišnjaka očitali koncentraciju alkohola od 3,07 promila. Najveću nepropisnu brzinu od 199 km/h utvrdili su (dana 5. listopada, oko 15 sati) izvan naselja, na autocesti A3, te za prekršaj sankcionirali vozača osobnog automobila. Najvećom nepropisnom brzinom od 109 km/h u naseljenom mjestu, kretao se 71-godišnji vozač osobnog automobila, dana 8. listopada u mjestu Trnjani. 

Policijski službenici nastavljaju i dalje pojačano nadzirati promet, te apeliraju na oprez u prometu i pridržavanje odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

 

Zadnje vijesti

Pronađeni kradljivci s područja Slavonskog Šamca i Bukovlja

Hrvatskoj nedostaje i pedijatara

Minimalni poraz s 3:2 odbojkaša Marsonije od Siska

FOTO GALERIJA

Jedinstveni koncert hrvatskog ansambla LADO i ansambla 'Stanisława Hadyne ŚLĄSK' iz Poljske

Društvo multiple skleroze kreativno i osviješteno ususret Božiću

Održan koncert Velikog mještovitog župnog zbora i Brass quinteta iz Požege

Kratka povijest Slavonskog Broda: od prapovijesnog doba preko Marsonije do Broda i Domovinskog rata

Posjet izaslanstva Grada Celja