Prošli tjedan 425 prometnih prekršaja, najviše brze voženje, rekorder 59-godišnjak sa 197 km/h

Na području Policijske uprave brodsko-posavske u vremenu od 11. do 17. svibnja, policijski službenici su u području prometa, utvrdili 425 prometnih prekršaja.

Autor: Brodportal | Datum objave: 18.05.2020
Prošli tjedan 425 prometnih prekršaja, najviše brze voženje, rekorder 59-godišnjak sa 197 km/h
 Od toga je 171 prekršaj nepropisne brzine, 100 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 23 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje, 7 prekršaja nepropisnog pretjecanja i obilaženja, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji (upravljanje vozilom bez položenog ispita, vožnja pod zabranom, tehnička neispravnost i sl.).

Najveća nepropisna brzina izvan naseljenog mjesta utvrđena je dana 13. svibnja, u 16.47 sati, na autocesti A3, kojom prilikom je 59-godišnjak upravljao osobnim automobilom krećući se nepropisnom brzinom od 197 km/h. Najveća koncentracija alkohola od 2,55 promila, očitana je u Ruščici, dana 17. svibnja, u 20.50 sati, u organizmu 50-godišnjeg vozača.

U proteklom tjednu na području policijske uprave brodsko-posavske dogodilo se ukupno 12 prometnih nesreća (2 s ozlijeđenim osobama i 10 s materijalnom štetom) u kojima su 3 osobe lakše ozlijeđene.

U subotu (16. svibnja), u vremenu od 15 do 24 sata, na području Policijske uprave, policijski službenici su proveli akciju „Alkohol“, kojom prilikom su utvrđena 33 prekršaja, i to: 16 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 6 prekršaja nekorištenja sigurnosnog pojasa, 3 prekršaja nepropisne brzine, te 8 ostalih prekršaja.

Policija apelira na sve sudionike u prometu da budu oprezni te da se maksimalno pridržavaju prometnih propisa. Policijski službenici nastavljaju sa preventivno represivnim aktivnostima u prometu s posebnim naglaskom na teže prometne prekršaje, tzv „4 ubojice u prometu“ (brzina, alkohol, mobitel, pojas). 

 

Zadnje vijesti

U Savi pronađeno tijelo utopljenika

U Zagrebu predstavljena nova web platforma Slavonia.Travel

HZJZ objavio nove upute za dječje vrtiće i škole

FOTO GALERIJA

Slavimo biološku raznolikost i Brodsko-posavske županije

Radovi na energetskoj obnovi Osnovne škole „Vladimir Nazor“ teku prema planu

Veliki sportski dan u Slavonskom Brodu održao se u nedjelju na ŠRC Klasije

Uz Dan državnosti položeni vijenci na Gradskom groblju u Slavonskom Brodu

Ostvarena do sada najveća projektna suradnja u hrvatskom turizmu