Prošli tjedan 373 prometna prekršaja, 31 prometna nesreća s 7 ozlijeđenih osoba

Preventivno represivne aktivnosti PU brodsko-posavske u cilju zaštite sudionika u prometu

Autor: Brodportal | Datum objave: 16.08.2022
Prošli tjedan 373 prometna prekršaja, 31 prometna nesreća s 7 ozlijeđenih osoba


 Policijski službenici u kontinuitetu su na prometnicama u nadležnosti rada Policijske uprave brodsko-posavske, te pojačano nadziru promet. Prošli tjedan (od 8. do 15. kolovoza), utvrdili su 373 prometna prekršaja, od kojih su najbrojniji prekršaji tzv. „4 ubojice u prometu“. Utvrđeno je 206 prekršaja nepropisnih brzina, 47 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 21 prekršaj upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 8 prekršaja korištenja mobitela tijekom vožnje na nepropisan način, te su utvrđeni i drugi prekršaji (pretjecanje i obilaženje 4, bez položenog ispita 2, pod zabranom 2, neregistrirano vozilo 2, obveze vozača prema pješacima 2, i dr.).

U istom vremenu dogodila se 31 prometna nesreća, od kojih 6 prometnih nesreća s ozlijeđenim osobama, te 25 prometnih nesreća s materijalnom štetom. U prometnim nesrećama 2 osobe su teško ozlijeđene, dok je 5 osoba lakše ozlijeđeno.

U prometnoj nesreći koja se dogodila jučer (15. kolovoza), u Slavonskom Kobašu, oko 7 sati, teško je ozlijeđena jedna osoba. Očevidom je utvrđeno da je alkoholizirani 21-godišnjak (s 1,72 promila alkohola u organizmu), upravljajući osobnim automobilom zbog neprilagođene brzine kretanja u zavoju sletio s kolnika na travnatu površinu, udarivši u zid obiteljske kuće, a potom je u daljnjem nekontroliranom kretanju udario u metalnu ogradu. U ovoj prometnoj nesreći, teško je ozlijeđen 18-godišnji putnik, koji je nakon pružene liječničke pomoći zadržan u bolnici u Slavonskom Brodu na daljnjem liječenju. Zbog sumnje u kazneno djelo izazivanja prometne nesreće u cestovnom prometu, policijski službenici protiv 21-godišnjaka podnose kaznenu prijavu Općinskom državnom odvjetništvu u Slavonskom Brodu. 

O drugoj prometnoj nesreći u kojoj je teško ozlijeđena 72-godišnja pješakinja, javnost je obaviještena u dnevnoj informaciji od 14. kolovoza.

U sklopu pojačanih nadzora, prometni policajci su utvrdili najveću nepropisnu brzinu od 120 km/h, u Gornjoj Vrbi,  za koji prekršaj su sankcionirali 41-godišnjaka, dok su za najveću koncentraciju alkohola od 2,92 promila, očitanu dana 13. kolovoza, u 2.50 sati, u Novoj Gradiški, sankcionirali 28-godišnjeg vozača osobnog automobila. 

Policijski službenici nastavljaju i dalje nadzirati promet, te će posebnu pozornost posvetiti stanju sigurnosti u cestovnom prometu kroz poduzimanje niz preventivno – represivnih aktivnosti u cilju zaštite sudionika u prometu. 

Također podsjećaju vozače na njihove obveze i dužnosti, te naglašavaju važnost strpljivosti u prometu, strogog poštivanja prometnih propisa od ograničenja brzine, vezanja zaštitnim sigurnosnim pojasom, nekorištenja mobitela, do apsolutnog izbjegavanja alkoholnih pića. 

 

 

Zadnje vijesti

Trideset prijavitelja imat će solarne panele na vlastitim kućanstvima

Odabran izvođač radova za izradu geoinformacijskog sustava

Počinio niz prekršaja, pa pokušao pobjeći od policije – oduzet mu automobil

NAJČITANIJE DANAS

Spartan treninzi by Tomislav Siser

Učinite napokon uslugu sami sebi i upišite se na Spartan treninge!

FOTO GALERIJA

Predstavljen "Brodski glazbeni vremeplov" Duška Svilara

Kazališna družina premijerom predstave "Vuk i sedmi kozlić" proslavila 10. rođendan

Počele 23. Poljoprivredno-poduzetničke ideje u Novoj Gradiški

Policija i građani zajedno u brodskom hodatonu

Obilježena 31. godišnjica stradavanja Luke Andrijanića, heroja obrane Vukovara