Prošli tjedan 352 prometna prekršaja, 32 nesreće s 9 ozlijeđenih osoba

Prošli tjedan, od 5. do 11. kolovoza, na prometnicama, na području Policijske uprave brodsko-posavske, dogodilo su se 32 prometne nesreće, od kojih 10 s ozlijeđenim osobama (3 osobe su teže ozlijeđene, a 9 osoba je lakše ozlijeđeno) te 22 prometne nesreće s materijalnom štetom.

Autor: Brodportal | Datum objave: 12.08.2019
Prošli tjedan 352 prometna prekršaja, 32 nesreće s 9 ozlijeđenih osoba
 U pojačanim policijskim nadzorima u prošlom tjednu, policijski službenici su utvrdili 352 prometna prekršaja, od kojih je najviše (144) prekršaja nepropisnih brzina.

Pritom su utvrđene i velike brzine izvan naselja, kao primjerice u nedjelju (11.kolovoza), na južnoj kolničkoj traci autoceste A3 Bregana – Lipovac, kod Brodskog Stupnika, oko 17.30 sati, policijski presretač je zaustavio 43-godišnjeg austrijskog državljanina koji je osobnim automobilom austrijskih registracijskih oznaka autocestom A3, jurio 243 kilometra na sat. Policijski službenici su nesavjesnog vozača odmah kaznili novčanom kaznom na mjestu događaja te mu je izrečena zaštitna mjera zabrane upravljanja motornim vozilom na teritoriju Republike Hrvatske u trajanju od 1 mjesec.

Također nisu rijetke niti jurnjave kroz naselja, kao dana 10. kolovoza, kada su policajci nadzirući promet u Podcrkavlju, oko 14.25 sati, zaustavili osobni automobil našičkih registracijskih oznaka i kaznili 50-godišnjeg vozača, jer je jurio brzinom od 89 km/h. 

U 48 slučajeva prilikom vožnje vozači i putnici u vozilu nisu bili vezani zaštitnim sigurnosnim pojasevima. 

Prošli tjedan je pod utjecajem alkohola uhvaćeno i sankcionirano 19 vozača. Rekorder je alkoholizirani vozač uhvaćen u nedjelju (11.kolovoza), u Slavonskom Brodu, oko 4.30 sati, u Ulici Petra Krešimira IV., gdje su policijski službenici Postaje prometne policije Slavonski Brod zaustavili su osobni automobil njemačkih registracijskih oznaka, kojim je upravljao 32-godišnjak. Policajci su alko-testom vozaču utvrdili koncentraciju alkohola u organizmu od 2,36 promila. Nesavjesni vozač je doveden u Postaju prometne policije Slavonski Brod i zadržan do otriježnjenja, a policajci protiv njega odnose prekršajnu prijavu Općinskom sudu u Slavonskom Brodu. Policajci su također u spomenutim kontinuiranim nadzorima, sankcionirali 12 vozača, koji su na nepropisan način tijekom vožnje koristili mobitel, 4 vozača zbog prekršaja isteka važenja prometne dozvole, 4 vozača koji su upravljali vozilom pod zabranom, 6 vozača koji su upravljali bez položenog vozačkog ispita, a u manjem broju su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Čuvajte svoje živote i živote drugih u prometu!

Zadnje vijesti

Sutra na brodskoj Fišijadi 2020. riblji fiš kuhat će 60 ekipa

Započeo EU projekt Energetske obnove zgrade Policijske postaje u Okučanima

Obavijest građanima vezana uz korištenje osobnih isprava za vrijeme glasovanja

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja

Za svećenike zaređeni Matija Aušić iz Slavonskog Broda i Matej Perić iz Tovarnika

Obnavlja se Mjesni dom J. J. Strossmayer

Obilježena 29. obljetnica osnutka 108. brigade ZNG

4. smotrom folklora i etno revijom počelo “Ljeto u Sibinju”