Prošli tjedan 346 prometnih prekršaja, najviše prekomjerne brzine, rekorder 200 km/h na autocesti

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom vikenda (25./26. siječnja, u vremenu od 20 do 5 sati), proveli su preventivno represivnu Akciju „Alkohol“ u prometu, kojom prilikom su za upravljačem vozila uhvatili 12 alkoholiziranih vozača, te ih adekvatno sankcionirali.

Autor: Brodportal | Datum objave: 27.01.2020
Prošli tjedan 346 prometnih prekršaja, najviše prekomjerne brzine, rekorder 200 km/h na autocesti
 Prošli tjedan (od 20. do 26. siječnja), prilikom pojačanih nadzora u području prometa, policijski službenici su utvrdili ukupno 346 prometnih prekršaja, od kojih je 127 prekršaja nepropisnih brzina, 46 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 14 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način za vrijeme vožnje, 9 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 6 prekršaja pješaka, 5 prekršaja obveza vozača prema pješacima, 4 prekršaja upravljanja vozila pod zabranom, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveću koncentraciju alkohola u iznosu od 2,23 promila, policijski službenici su alkotestom očitali u organizmu 47-godišnjeg vozača osobnog automobila (dana 25. siječnja, u 22,30 sati, u Brodskom Stupniku). Najvećom nepropisnom brzinom od 200 km/h, osobnim automobilom  je upravljao 49-godišnjak iz Zagreba (autocesta A3, dana 26. siječnja, u 12.54 sati), a u naselju Gromačnik, 31-godišnjak je (dana 26. siječnja, u 0,50 sati) upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 99 km/h. 

Policija poziva sudionike u prometu na oprez, jer je zbog promjenjivih vremenskih prilika kolnik klizav i povremeno zaleđen, te je gotovo svakodnevna pojava magle, posebice u jutarnjim i večernjim satima. Policija također podsjeća na važnost provjere tehničke ispravnosti vozila i korištenja propisane zimske opreme.

Također, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, u dva navrata su od dvije osobe oduzeli 8 grama droge marihuane. U prvom slučaju su na graničnom prijelazu Stara Gradiška (24. siječnja), u 11.10 sati, na izlazu iz Republike Hrvatske, kontrolirali osobni automobil, slovenskih nacionalnih oznaka i 23-godišnjeg vozača (državljanin Bosne i Hercegovine), od kojega su oduzeli 2 grama marihuane. U drugom slučaju u Slavonskom Brodu (26. siječnja, u 16.40 sati), u Svačićevoj ulici, policijski službenici su kod 33-godišnjaka pronašli i oduzeli 6 grama marihuane. Policijski službenici protiv obojice podnose optužne prijedloge Općinskom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

 

Zadnje vijesti

Proslavljena 6. obljetnica postava Stope svetog Martina u Lovčiću

Šest novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji, pod samoizolacijom 478 osoba

Savom kod Broda plivalo krdo slonova

NAJČITANIJE DANAS

VIDEO

Francuz Romain biciklom iz Marseillea preko Slavonskog Broda do Japana

FOTO GALERIJA

Profesori i učenici Klasične gimnazije fra Marijana Lanosovića misom zahvalnicom zaključili još jednu školsku godinu

Na domaćem terenu Olimpiku sva tri naslova prvaka Hrvatske

Budite dio "Mreže suradnje"

Pavić: EU fondovi i na ovaj način jasno pokazuju da pomažu Republici Hrvatskoj

Potpisan Sporazum o dogradnji i rekonstrukciji Muzeja Brodskog Posavlja