Prošli tjedan 346 prometnih prekršaja, najviše prekomjerne brzine, rekorder 200 km/h na autocesti

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, tijekom vikenda (25./26. siječnja, u vremenu od 20 do 5 sati), proveli su preventivno represivnu Akciju „Alkohol“ u prometu, kojom prilikom su za upravljačem vozila uhvatili 12 alkoholiziranih vozača, te ih adekvatno sankcionirali.

Autor: Brodportal | Datum objave: 27.01.2020
Prošli tjedan 346 prometnih prekršaja, najviše prekomjerne brzine, rekorder 200 km/h na autocesti
 Prošli tjedan (od 20. do 26. siječnja), prilikom pojačanih nadzora u području prometa, policijski službenici su utvrdili ukupno 346 prometnih prekršaja, od kojih je 127 prekršaja nepropisnih brzina, 46 prekršaja nekorištenja zaštitnog sigurnosnog pojasa, 26 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola, 14 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način za vrijeme vožnje, 9 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 6 prekršaja pješaka, 5 prekršaja obveza vozača prema pješacima, 4 prekršaja upravljanja vozila pod zabranom, te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji.

Najveću koncentraciju alkohola u iznosu od 2,23 promila, policijski službenici su alkotestom očitali u organizmu 47-godišnjeg vozača osobnog automobila (dana 25. siječnja, u 22,30 sati, u Brodskom Stupniku). Najvećom nepropisnom brzinom od 200 km/h, osobnim automobilom  je upravljao 49-godišnjak iz Zagreba (autocesta A3, dana 26. siječnja, u 12.54 sati), a u naselju Gromačnik, 31-godišnjak je (dana 26. siječnja, u 0,50 sati) upravljao osobnim automobilom krećući se brzinom od 99 km/h. 

Policija poziva sudionike u prometu na oprez, jer je zbog promjenjivih vremenskih prilika kolnik klizav i povremeno zaleđen, te je gotovo svakodnevna pojava magle, posebice u jutarnjim i večernjim satima. Policija također podsjeća na važnost provjere tehničke ispravnosti vozila i korištenja propisane zimske opreme.

Također, policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, u dva navrata su od dvije osobe oduzeli 8 grama droge marihuane. U prvom slučaju su na graničnom prijelazu Stara Gradiška (24. siječnja), u 11.10 sati, na izlazu iz Republike Hrvatske, kontrolirali osobni automobil, slovenskih nacionalnih oznaka i 23-godišnjeg vozača (državljanin Bosne i Hercegovine), od kojega su oduzeli 2 grama marihuane. U drugom slučaju u Slavonskom Brodu (26. siječnja, u 16.40 sati), u Svačićevoj ulici, policijski službenici su kod 33-godišnjaka pronašli i oduzeli 6 grama marihuane. Policijski službenici protiv obojice podnose optužne prijedloge Općinskom sudu zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o suzbijanju zlouporabe droga.

 

Zadnje vijesti

Nove magistre i magistri sestrinstva; prilike za edukaciju imaju, no, hoće li im se isplatiti u Hrvatskoj?

Imenovan ‘kontrolor krize’ u Đuri Đakoviću

Opsežni radovi postojećim i novim objektima "Kuće sretnih ciglica" u europskom projektu vrijednom više od 10 milijuna kuna

VIJESTI

2. SVEČANA PROMOCIJA FAKULTETA ZA DENTALNU MEDICINU I ZDRAVSTVO

Nove magistre i magistri sestrinstva; prilike za edukaciju imaju, no, hoće li im se isplatiti u Hrvatskoj?

FOTO GALERIJA

Opsežni radovi postojećim i novim objektima "Kuće sretnih ciglica" u europskom projektu vrijednom više od 10 milijuna kuna

Biskup Milan Stipić blagoslovio kupolu crkve i temelj nove župne kuće brodske grkokatoličke župe

Ruščicom projahalo 65 pokladnih jahača iz svih krajeva Slavonije

FOTOGALERIJA - Više od 60 pokladnih jahača defiliralo perkovačkim šorovima

Uz 85. obljetnicu odana počast vrbsko-ruščičkim žrtvama