Prošli tjedan 26 prometnih nesreća, u prekršaju uhvaćeno 415 vozača

Na prometnicama na području Policijske uprave brodsko-posavske, u vremenu od 12. do 18. listopada, dogodilo se 26 prometnih nesreća, od kojih 1 prometna nesreća s poginulim osobama (1 osoba poginula), 3 prometne nesreće s ozlijeđenim osobama (2 osobe zadobilo teške i 2 osobe lakše tjelesne ozlijede), te 22 prometne nesreće s materijalnom štetom.

Autor: Brodportal | Datum objave: 19.10.2020
Prošli tjedan 26 prometnih nesreća, u prekršaju uhvaćeno 415 vozača


 Policijski službenici su u okviru kontinuiranih nadzora u spomenutom vremenu, utvrdili 415 prometnih prekršaja, od kojih 181 prekršaja nepropisnih brzina, 39 prekršaja ne korištenja zaštitnih sigurnosnih pojaseva, 28 prekršaja upravljanja vozilom pod utjecajem alkohola i 7 prekršaja korištenja mobitela na nepropisan način tijekom vožnje. Potom je utvrđeno 9 prekršaja upravljanja vozilom bez položenog vozačkog ispita, 5 prekršaja pretjecanja i obilaženja, 3 prekršaja upravljanja vozilom pod zabranom te su utvrđeni i drugi prometni prekršaji. Bitno je napomenuti da je čak 210 prekršaja evidentirano u vrijeme vikenda (od 16. do 18. listopada).

U spomenutim policijskim nadzorima, naglasak je bio na težim prometnim prekršajima, te su utvrđene i najveće nepropisne brzine i koncentracije alkohola. U petak (16. listopada) oko 21 sat, u Slavonskom Brodu alkotestiran je 57-godišnjak, koji je upravljao osobnim automobilom s 2,24 promila alkohola u organizmu.

Na autocesti A3 (dana 12. listopada, oko 23.30 sati), zaustavljen je osobni automobil za čijim upravljačem je bio 36-godišnjak, upravljajući nepropisnom brzinom od 198 km/h. Najveća utvrđena brzina u naseljenom mjestu evidentirana je 17. listopada, oko 20.45 sati, 28-godišnjak je upravljao osobnim automobilom, u Gornjoj Vrbi, krećući se nepropisnom brzinom od 109 km/h.

Policijski službenici nastavljaju i dalje u kontinuitetu pojačano nadzirati promet, te apeliraju na sudionike u prometu da se pridržavaju odredbi Zakona o sigurnosti prometa na cestama.

Zadnje vijesti

Oprez u sezoni grijanja: neispravni dimnjaci i instalacije znaju prouzročiti materijalne štete i fatalne ishode

155 novih pozitivnih osoba u Brodsko-posavskoj županiji

Završena sanacija klizišta na drenovačkom groblju

VIJESTI

VIDEO

Oprez u sezoni grijanja: neispravni dimnjaci i instalacije znaju prouzročiti materijalne štete i fatalne ishode

FOTO GALERIJA

Gimnastičarke i gimnastičari Sokola uspješni na Državnom prvenstvu

Koracima i stopama Andrije Štampara

Kadetsko-juniorska ekipa Karate kluba Slavonski Brod prvaci Hrvatske

Kardinal Puljić; "Prevažno je da među vama bude prava sloga, jer neprijatelj želi sijati mržnju, nerazumijevanje"

Održana edukativna i razumljiva radionica za novinare u projektu “Zajednica bez granica”