Proslavljen Dan Općine Brodski Stupnik

BRODSKI STUPNIK – Veselo i svečano bilo je ove subote, 9. rujna u vinorodnom Brodskom Stupniku: 32. folklorna manifestacija „Stupnička berba grožđa“ koju je organizirao domaći KUD-a Zrinski okupila je mnoštvo znatiželjnika, a slavio se ujedno i Dan općine!

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 10.09.2017
Proslavljen Dan Općine Brodski Stupnik


Općina Brodski Stupnik u subotu 9. rujna proslavila je svoj dan. Vodstvo i mještani ove male brodsko-posavske općine budućnost daljnjeg razvoja vide u povlačenju sredstava iz EU fondova za koje imaju dosta projekata. A, s obzirom na velike prirodne i poljoprivredne potencijale, žele što više ulagati u razvoj kontinentalnog turizma. Stupničani su ponosni na svoje selo, nadaleko glasovito po vinogradima i dobrim vinima. Vinogradarstvo i vinarstvo jedno je od tri najvažnija smjera razvoja turizma i gospodarstva općine Brodski Stupnik.
 
 Značajna su ulaganja i u poduzetništvo i malo gospodarstvo, pa proširuju i svoju gospodarsku zonu, u kojoj je već sada osam novih investitora. Najveća investcija je pogodn tvrtke Vindon, od 40 milijuna kuna, u kjojoj će se zaposliti mještani ove općine.  "Općina pomaže i OPG-ovcima, poljoprivrednicima i vinogradarima pripremajući ih za povlačenje poticaja iz Programa  ruralnog razvoja. A za razvoju društvenog života povjerenje dajemo radu brojnih udruga", istaknuo je načelnik Općine Brodski Stupnik Goran Jelinić. Iz Brodskog Stupnika i jedan primjer za sve općine: svi su se vijećnici, Predsjednik Vijeća pa i sam Načelnik odrekli svojih naknada i Općinu vode volonterski, u korist socijalnih potreba. Istodobno, podigli su izdvajanja za obrazovanje učenika, kao i porodiljne naknade.. 
 
Proslava Dana Općine nastavljena je tradicionalnom folklornom manifestacijom Stupničke berbe grožđa, kojom organizatori, KUD Zrinski, najavljuje početak berbe u glasovitim stupničkim vinogradima. Dobra je vijest što tu tradiciju nastavlja sve više mladih u KUD-u.   
U folklornom programu spletom pjesama i plesova uz prekrasne koreografije nastupili su i domaćini ali i gostujući KUD-ovi iz susjednih Lužana i Sibinja, potom iz Bosne, Moslavine i Like...
 
 
Zadnje vijesti

VIDEO Većina poduzetnika ima mrežne stranice, no koriste li ih pravilno?

Zbog najavljenih ekstremnih zimskih uvjeta beskućnicima će se osigurati privremeni smještaj

Bundavica s 3 gola torpedirao vodeću momčad prvenstva

SPORT

MALONOGOMETAŠI BRODA 035 SRUŠILI SPLIT TOMMY

Bundavica s 3 gola torpedirao vodeću momčad prvenstva

NAJČITANIJE DANAS

Pobjednika odlučila jedna lopta

Odličan meč između odbojkaša Marsonije i Zrinskog iz Nuštra

FOTO GALERIJA

Najbolji županijski sportaši Tot, Novaković, KKK Olimpik i ŽOK Nova Gradiška

Jandroković: ovo je najjača HDZ-ova organizacija i vrijeme je da HDZ ponovno ima i gradonačelnika Slavonskog Broda!

HKUU “Trenk“ Nova Gradiška - kvalitetnim aktivnostima kroz 2018. godinu

Novi uspjesi natjecatelja Športskog plesnog kluba Top dance

Učenici iz Gundinaca i Sikirevaca družili se uz knjige (nelektirne!)