Proslavljen Dan Općine Brodski Stupnik

BRODSKI STUPNIK – Veselo i svečano bilo je ove subote, 9. rujna u vinorodnom Brodskom Stupniku: 32. folklorna manifestacija „Stupnička berba grožđa“ koju je organizirao domaći KUD-a Zrinski okupila je mnoštvo znatiželjnika, a slavio se ujedno i Dan općine!

Autor: Ivica Vlašić | Datum objave: 10.09.2017
Proslavljen Dan Općine Brodski Stupnik


Općina Brodski Stupnik u subotu 9. rujna proslavila je svoj dan. Vodstvo i mještani ove male brodsko-posavske općine budućnost daljnjeg razvoja vide u povlačenju sredstava iz EU fondova za koje imaju dosta projekata. A, s obzirom na velike prirodne i poljoprivredne potencijale, žele što više ulagati u razvoj kontinentalnog turizma. Stupničani su ponosni na svoje selo, nadaleko glasovito po vinogradima i dobrim vinima. Vinogradarstvo i vinarstvo jedno je od tri najvažnija smjera razvoja turizma i gospodarstva općine Brodski Stupnik.
 
 Značajna su ulaganja i u poduzetništvo i malo gospodarstvo, pa proširuju i svoju gospodarsku zonu, u kojoj je već sada osam novih investitora. Najveća investcija je pogodn tvrtke Vindon, od 40 milijuna kuna, u kjojoj će se zaposliti mještani ove općine.  "Općina pomaže i OPG-ovcima, poljoprivrednicima i vinogradarima pripremajući ih za povlačenje poticaja iz Programa  ruralnog razvoja. A za razvoju društvenog života povjerenje dajemo radu brojnih udruga", istaknuo je načelnik Općine Brodski Stupnik Goran Jelinić. Iz Brodskog Stupnika i jedan primjer za sve općine: svi su se vijećnici, Predsjednik Vijeća pa i sam Načelnik odrekli svojih naknada i Općinu vode volonterski, u korist socijalnih potreba. Istodobno, podigli su izdvajanja za obrazovanje učenika, kao i porodiljne naknade.. 
 
Proslava Dana Općine nastavljena je tradicionalnom folklornom manifestacijom Stupničke berbe grožđa, kojom organizatori, KUD Zrinski, najavljuje početak berbe u glasovitim stupničkim vinogradima. Dobra je vijest što tu tradiciju nastavlja sve više mladih u KUD-u.   
U folklornom programu spletom pjesama i plesova uz prekrasne koreografije nastupili su i domaćini ali i gostujući KUD-ovi iz susjednih Lužana i Sibinja, potom iz Bosne, Moslavine i Like...
 
 
Zadnje vijesti

Obrtnička škola Brod slavila protiv Splita

Košarkašica Broda na Savi na domaćem terenu blizu prvoj pobjedi u ovoj sezoni

Krešimir Šipoš novi predsjednik Udruge veterana 3. GBR ogranak Slavonski Brod

VIJESTI

Jednoglasnom odlukom članova

Krešimir Šipoš novi predsjednik Udruge veterana 3. GBR ogranak Slavonski Brod

NAJČITANIJE DANAS

Ratko Martinović ove subote u Zagrebu predstavlja svoj roman prvijenac

'Kaleidoskop' - povijesni fantasy-SF ljubavni roman koji kroz sedam povijesnih epoha prati život glavnog lika

FOTO GALERIJA

Križić: Doprinos ovog dijela Hrvatske u Domovinskom ratu je neizmjeran

Drugo mjesto na turniru u Zagrebu

Predsjednik Zajednice branitelja HDZ-a Tomislav Gregurić

Braći Birač prva mjesta u Daruvaru

Afričke narukvice prijateljstva za pomoć misijama