Promovirana slikovnica "Đuri na spomen", rad učenika OŠ Đure Pilar

Kako se štuju brodski velikani pokazali su posljednjih godinu dana učenici OŠ "Đuro Pilar".

Autor: Brodportal | Datum objave: 29.11.2018


 Naime u povodu 110 godišnjice škole, a u čast prirodoslovcu i znanstveniku po kojemu škola nosi ime predstavili su slikovnicu "Đuri na spomen". Zaronili su u povijest i pokušali rekonstruirati život i djelo slavnog Đure Pilara jer već točno 110 godina škola ponosno nose ime tog velikana. Slikovnica je čisti autorski rad učenika i nastavnike s crtežima i tekstualnim prikazom njegovog života i djela.

Na promociji slikovnice imali su i posebnog gosta, Božidara Jančikovića, Pilarevog praunuka, također geologa po zanimanju. 

Svečanost promocije slikovnice bila je prilika da se svi zajedno prisjete svega što je taj geolog, sveučilišni profesor, prvi profesor astronomije na zagrebačkom sveučilištu, rektor Sveučilišta i putopisac ostavio iza sebe. 

Uz knjigu učenici su se Pilara i njegovog života prisjetili kroz recitacije,  igrokaze pa čak i himnu škole "Pozdravimo velikana" koju su sami napisali i uglazbili.

Za svoju su knjigu dobili i pohvale struke. Planovi su sada priču o slikovnici kao edukativnom i zabavnom načinu upoznavanja djece s djelom Đure Pilara proširiti dalje. Tiskana je u 300 komada, a ukoliko trud i kvalitetu prepoznaju ministarstvo i agencija za obrazovanje, nadaju se i puno većoj ediciji. 

Zadnje vijesti

Bez dozvole skupljao sekundarne sirovine

Revoltiran gubitkom oštetio automat za igre na sreću

Tradicionalni božićni koncerti brodskoga FAB-a

FOTO GALERIJA

SVJETSKI KUP: Bronca za Nikolinu i Mihaela

Prihvaćena reorganizacija natjecanja

Motomrazovi darivali mališane u Sibinju

Prva izložba skulptura izrađenih od drveta vinove loze u svijetu

Sanda Livia Maduna nova je predsjednica županijske Mladeži HDZ-a