Prometni policajci uhvatili u vožnji 24 alkoholizirana vozača

Policijski službenici Policijske uprave brodsko-posavske, nadzirući promet, prošli tjedan (od 10. do 16. lipnja), utvrdili su 345 prometnih prekršaja. I dalje su najčešći, upravo oni prometni prekršaji (brzina, alkohol, pojas i mobitel), koji su ujedno i uzročnici najtežih prometnih nesreća i stradavanja osoba u prometu. Utvrđeno je 157 prekršaja nepropisnih brzina, od čega 88 nepropisnih brzina u naselju, te 69 izvan naselja.

Autor: Brodportal | Datum objave: 17.06.2019
Prometni policajci uhvatili u vožnji 24 alkoholizirana vozača


Najveća nepropisna brzina, kojom je na autocesti A3, kod Okučana, osobnim automobilom, austrijskih registarskih oznaka, jurio 30-godišnji hrvatski državljanin, iznosila je 255 km/h (utvrđeno 11. lipnja, oko 23.45 sati), a kroz naselje, u Bukovlju, 36-godišnjak je jurio osobnim automobilom sisačkih registarskih oznaka, brzinom od 102 km/h (utvrđeno 13. lipnja, oko 14.45 sati).

U 35 slučajeva, vozači i osobe u vozilima nisu bile vezane zaštitnim sigurnosnim pojasom. Tijekom nadzora, policijski službenici su kaznili 24 alkoholizirana vozača, a od toga je 7 vozača imalo koncentraciju alkohola u organizmu veću od 1,5 promila, dok je najveća koncentracija alkohola u organizmu alko-testom je utvrđena 14. lipnja, oko 17 sati, u Starom Slatniku, 51-godišnjem biciklistu koja je iznosila 2,7 promila. 

MOŽDA VAS ZANIMA I OVO

Zadnje vijesti

Preokret Brođana i prva pobjeda u Superligi

FOTO GALERIJA

PRIČA IZ MAROKA, 3. dio: Sahara - izazov koji morate doživjeti!

Ratna škola „Ban Josip Jelačić” u sklopu studijskog putovanja posjetila Slavonski Brod

PRIČA IZ MAROKA, 2. dio: Marrakech – kraljevski grad tisućljetne tradicije, najveće tržnice i moderne turističke ponude

Moto klubovi iz cijele regije na brodskom Poloju

PRIČA IZ MAROKA, 1. dio: Moderni Rabat i Casablanca koja živi na staroj filmskoj slavi...